РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Утеплення фасадів будинків: сучасне рішення від компанії SWEETONDALE

Утеплення фасаду будинку – це важливий процес, що водночас забезпечує як створення комфортного мікроклімату для мешканців будинку, так і значно економить витрати на опалення. Тож як ефективніше провести утеплення фасаду?
2238 28.08.2023 в 07:26

У сучасному контексті вартості енергоресурсів та екологічних питань, актуальність стає важливішою, ніж будь-коли. Відомо, що головною метою такого утеплення є не лише збереження тепла в приміщеннях під час холодного періоду, а й регулювання температурного режиму в жаркі місяці. Це, безумовно, дозволяє забезпечити не лише вигідні економічні показники, але й створити оптимальний мікроклімат для мешканців.


Які задачі вирішує утеплення фасаду?

Утеплення будівлі має великий вплив на комфорт мешканців будинку. Крім економії коштів на опаленні, воно забезпечує довговічність фасадів, оскільки допомагає запобігти пошкодженням, спричиненим атмосферним впливом. Додатковою перевагою є той факт, що утеплення відкриває можливості для створення сучасного зовнішнього вигляду будівлі.

Отже, перед нами стоїть питання вибору оптимального утеплювача для фасаду будинку. Розглянемо один з найефективніших та надійних матеріалів для утеплення фасадів - плити з кам'яної вати. Саме цей матеріал є одним з найбільш популярним для утеплення фасадів як багатоповерхових новобудов так і приватних будинків.

Кам'яна вата, або як її ще називають - мінеральна ізоляція, відзначається своєю універсальністю: вона ефективно регулює теплообмін, забезпечуючи затримку тепла в холодний період та його відведення під час літньої спеки.


Переваги утеплювача з мінеральної вати

Високі теплозберігаючі здатності. Для порівняння: за властивостями теплопровідності 10 см мінеральної ізоляції відповідають 38 см бруса або 140 см кладки з червоної глиняної цегли. Такий утеплювач не створює високого навантаження на будинок і дозволяє суттєво заощадити кошти на будівельних матеріалах.

Висока паропроницність. Це означає, що стіни будуть «дихати», отже не накопичуватимуть вологу і з часом на них не будуть утворюватись грибок і пліснява

Негорючість. Температура плавлення волокон кам’яної вати складає понад 1000 °С, а значить мешканці будинку отримають додатковий захист від пожежі.

Водонепроникність. Якісний утеплювач з камінної вати має гідрофобізоване покриття, яке надійно захищає від короткочасного проникнення вологи

Міцність. Плити кам'яної вати мають високу жорсткість і опір на розрив шарів, що робить фасади стійкими до впливу зовнішнього середовища

Звукоізоліційні властивості. Унікальна волокниста структура мінеральної ізоляції виявляє високу здатність поглинати та розсіювати зовнішній шум. Це особливо важливо в умовах сучасного життя, коли шум стає невід'ємною частиною нашого оточення.

Усі вищезазначені характеристики можна знайти у лінійці кам'яноватних утеплювачів від компанії SWEETONDALE. Ці матеріали стали новим стандартом для утеплення фасадів у сучасних котеджах та багатоповерхових будівлях.


«Мокрий фасад» з декоративною штукатуркою

Згідно з рекомендацій виробника SWEETONDALE для таких конструкцій варто використовувати продукти лінійки ТЕХНОФАС. Для фасадів висотою до 10 метрів під тонкий штукатурний шар покриття використовуються плити з кам'яної вати ТЕХНОФАС КОТЕДЖ. Якщо необхідно обрати утеплювач для приватного котеджу чи багатоповерхової будівлі без обмежень по висоті, то варто звернути увагу на ТЕХНОФАС ДЕКОРТЕХНОФАС ОПТИМА та ЕФЕКТ.

Готовим рішення від компанії SWEETONDALE є система SD-ФАСАД Декор, яка призначена для облаштування фасадів будівель будь-якого призначення, усіх класів конструктивної і функціональної пожежної небезпеки.

А нещодавно в асортименті компанії з’явилися сухі будівельні суміші і ґрунти SD MIX. Лінійка представлена сумішами для приклеювання та армування плит мінеральної ізоляції, а також ґрунтом глибокого проникнення та кварц-ґрунтом. Ці сучасні матеріали швидко набирають популярність серед виконавців робіт та замовників для забезпечення найвищої якості та довговічності утепленого фасаду.

Як забезпечити довговічне функціонування утеплених фасадів?

Секрет довговічності фасадів, утеплених плитами кам'яної вати, полягає в правильному монтажі матеріалу. Утеплюючі матеріали і готові системні рішення компанії SWEETONDALE відповідають сучасним світовим стандартам якості і базуються на глибокому досвіді використання у будівництві в умовах європейської кліматичною зони. Отже вони розраховані на те, щоб ваш будинок був ідеально захищений від несприятливих погодних умов на довгі роки. За всіма технічними питаннями ви завжди можете звернутися на гарячу лінію компанії SWEETONDALE 0 800 50 07 05.

Мінеральна ізоляція SWEETONDALE є важливим і ефективним компонентом сучасних будівельних технологій, який забезпечує надійну тепло- та звукоізоляцію, сприяє економії енергоресурсів та покращує загальний комфорт у приміщеннях.

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
19.11.2021
1653
Де застосовують скловату PENOWOOL GW від PENOBOARD...
05.12.2023
2058
Чи можемо ми, живучи в умовах мегаполісу, стверджувати: «Мій дім – моя фортеця!»? ...
28.09.2023
2654
Подбати про утеплення підлоги у приватному будинку, приміщенні цокольного поверху чи квартирі &ndash...
0001