РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Підсумки роботи галузі та ключові проблеми будівельного ринку обговорили у колі експертів (ФОТО)

27 лютого у Києві відбулося чергове засідання Президії Будівельної палати України, в ході якого експерти будівельної галузі обговорили ключові проблеми будівництва та підвели підсумок роботи галузі
4990 28.02.2018 в 13:22




27 лютого у Києві відбулося чергове засідання Президії Будівельної палати України. 


З доповіддю «Про  підсумки діяльності будівельного комплексу України в 2017 році та завдання  Будівельної палати щодо закріплення позитивних тенденцій», виступив Президент Будівельної палати, Герой України П.С.Шилюк.


Показники роботи галузі в 2017 році дають усі підстави заявити, що галузь пережила кризовий період, наголосив П.С.Шилюк. «Наше з вами завдання – сприяти закріпленню  позитивних тенденцій, здійснити заходи, які забезпечать подальший розвиток будівельного  комплексу», - сказав він.

 

Петр Шилюк, Шилюк Петр, Петро Шилюк, Шилюк Петро, Будівельна Палата України, БПУ

Петро Шилюк, президент Будівельної палати України, Герой України



Президент БПУ докладно зупинився на питаннях будівництва житла як на одному з найважливіших показників роботи будівельників, який безпосередньо стосується  життя населення країни.


За його словами, Будівельна палата постійно на різних рівнях загострює питання щодо необхідності збільшення бюджетного фінансування  програм доступного житла, молодіжного житла, розвитку іпотечного кредитування, фінансового лізингу.


Водночас БПУ протягом  минулого року активно підтримувала зусилля профільного комітету Верховної Ради та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ щодо покращення інвестиційного клімату у будівництві, спрощення умов для забудовників і водночас підвищення якості  новобудов, надавала свої відповідні експертні пропозиції. Постійно залучалися до вдосконалення нормативно-правової бази будівництва експерти Палати.


У цьому контексті П.С.Шилюк наголосив, що будівельній спільноті «слід працювати, зокрема,  над запровадженням податкових пільг з метою модернізації основних фондів будівельних організацій; зниженням відсоткових ставок при наданні  кредитів забудовникам; добиватися прозорості у системі виділення земельних ділянок під забудову, вирішенні інших питань, що стримують розвиток будівельної справи».


Водночас він зауважив, що не слід чекати, склавши руки, поки влада  створить належні умови для розвитку економіки в цілому і будівельного комплексу зокрема.


«Реалії життя показують, що поки ми самі, представники будівельного бізнесу, не об’єднаємось, не розробимо і не запропонуємо необхідні документи, справа не рушить з місця. Будівельна палата має для такої роботи відповідні організаційні структури та експертний потенціал, тому запрошую всіх вас, шановні колеги,  до активного співробітництва», - сказав П.С.Шилюк.


Учасники засідання обговорили доповідь Президента Будівельної Палати. Зокрема, віце-президент Будівельної палати,  генеральний директор концерну «Поділля» м.Вінниця Т.М. Гіренко загострив увагу на проблемі недобросовісної конкуренції на ринку будівництва житла. За його словами, близько 70% організацій-забудовників не відповідають у повній мірі критеріям, необхідним для ведення якісного будівництва. Відповідно, такі забудовники демпінгують за рахунок якості, вводячи в оману потенційних покупців.



Анатолій Дронь, Дронь Анатолій, Будівельна палата України, Строительная палата Украины, Анатолий Дронь, Дронь Анатолий, Тимофій Гіренко, Гіренко Тимофій, Тимофей Гиренко, Гиренко Тимофей

Тимофій Гіренко, віце-президент Будівельної палати,  генеральний директор концерну «Поділля» (ліворуч), Анатолій Дронь, віце-президент – виконавчий директор Будівельної палати (праворуч)



У виступах В.І. Дзерика - голови наглядової ради ПрАТ «Київспецмонтаж»;  А.М.Кармінського – керівника ТОВ «Українська Сервейінгова Експертиза»,  голови Комітету БПУ;  І.М.Салія – президента Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів;  А.В.Беркути – віце-президента КБУ; П.М.Кулікова – ректора КНУБА; В.А. Булгакова - директора Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну; М.М. Кірюхіна – президента Спілки наукових та інженерних об’єднань України; І.І.Назаренка -  президента Академії будівництва України; О.Е.Лиховида – голови  наглядової ради ПрАТ «КУА «Національний резерв» йшлося про заходи, які необхідно здійснити як на рівні законодавчої, так і виконавчої влади для спрощення умов діяльності на будівельному ринку, підготовки та закріплення кваліфікованих робітничих кадрів, європейської кваліфікації інженерного корпусу.  У виступах наголошувалося на необхідності  вирішення проблеми конкурентної оплати праці будівельників, яка нині є основною причиною відтоку кадрів.


Голова профспілки будівельників В.М.Андрєєв наголосив на питаннях дотримання вимог безпеки праці на виробництві, усунення випадків напівлегального становища працюючих на деяких підприємствах галузі.


Керівник департаменту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ С.Я.Білоус розповів про підготовку законодавчих актів, які сприятимуть розвитку будівельного бізнесу, залученню інвестицій.


У підсумку обговорення члени Президії ухвалили рішення, в якому міститься перелік заходів, спрямованих на  закріплення позитивних тенденцій у діяльності будівельного комплексу.


Президія Будівельної палати також заслухала інформацію Віце-президента – виконавчого директора А.А.Дроня про виконання Плану роботи у 2017 році та затвердила План роботи на 2018 рік.


З інформацією про підготовку до Міжнародної виставки будівельних матеріалів і технологій INTERBUILDEXPO2018 виступив Перший віце-президент С.Т.Сташевський. Він підкреслив, що ця  Міжнародна виставка має статус найбільшого в Україні будівельного професійного форуму року.



Иван Салий, Салий Иван, Іван Салій, Салій Іван, Станіслав Сташевський, Сташевський Станіслав

Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів (ліворуч), Станіслав Сташевський, перший віце-президент Будівельної палати України (праворуч)

 


Передбачається участь 800 компаній, буде представлено до 1000 брендів.

Підготовка до цього масштабного заходу йде за планом, сказав він. Співголова Оргкомітету - Президент Будівельної палати України П.С.Шилюк та Комітет Будівельної палати з питань міжнародного співробітництва та виставково-конгресної діяльності тримають руку на пульсі подій. В рамках Виставки буде проведено науково-практичну конференцію з питань реконструкції кварталів старої забудови. Будівельна палата виступає співорганізатором  конференції, ряду інших заходів.

На засіданні Президії було прийнято у дійсні члени Будівельної палати Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "ДІПРОМІСТО" імені Ю.М.Білоконя.


Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина, Анатолій Дронь, Дронь Анатолій, Будівельна палата України, Строительная палата Украины, Анатолий Дронь, Дронь Анатолий, Иван Салий, Салий Иван, Іван Салій, Салій Іван
Анатолій Дронь, віце-президент, виконавчий директор Будівельної палати України, Катерина Нікітіна, засновник Build Portal, президент Best Media Group, Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів 











Генадій Фаренюк, Фаренюк Генадій, Геннадий Фаренюк, Фаренюк Геннадий


Петро Куліков, Куліков Петро, Сергій Прохоров, Прохоров Сергій

Анатолій Беркута, Беркута Анатолій, Анатоль Кармінський, Кармінський Анатоль

Іван Салій, Салій Іван, Иван Салий, Салий Иван



Наталія Дюжилова, Дюжилова Наталія

Петро Шилюк, Шилюк Петро, Петро Шилюк, Шилюк Петро, Іван Шпилевський, Шпилевський Іван, Иван Шпилевский, Шпилевский Иван

Петро Куліков, Куліков Петро, Сергій Прохоров, Прохоров Сергій



Анатолій Беркута, Беркута Анатолій, Анатоль Кармінський, Кармінський Анатоль

Павло Качур, Качур Павло, Павел Качур, Качур Павел, Анатолій Дронь, Дронь Анатолій, Будівельна палата України, Строительная палата Украины, Анатолий Дронь, Дронь Анатолий



Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст: Будівельна Палата
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal


 

 
 
Интересные новости:
19.02.2018
3769
На першім у 2018 році засіданні Ради директорів КБУ зосередили увагу на стратегічних напрямках діяль...
12.02.2018
3547
8 лютого експерти Фронт-офісу КБУ Наталія Куріленко і Тетяна Лисовець поділилися досвідом ...
12.02.2018
3089
7 лютого 2018 під час PR-сніданку з КБУ було представлено концепцію одного з ключових заходів Конфед...
13.03.2024
1282
На засіданні Комітету Будівельної палати України з питань міжнародного співробітництва та виставково...
13.03.2024
3828
07 березня КБУ провела зустріч з представниками фінського бізнесу для обговорення співпраці фінських...
11.03.2024
4313
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з круглого столу "Фінсько-українська ініціатива по відновл...