РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ярослава Острожчук, генеральний директор компанії «Євротон» у номінації «ТОП успішних бізнесвумен на будівельному ринку: Справжні леді чоловічого бізнесу»

ЯРОСЛАВА ОСТРОЖЧУК

Організація:
ТМ «Євротон»

Посада: генеральний директор


«Потрібно бути «синоптиком» –  прогнозувати погоду у своїй сфері».

7971 06.10.2015 в 13:26

Євротон, ЕвротонТОП Успешных бизнесвумен, ТОП успешных бизнес-вумен, ТОП успішних бізнесвумен, ТОП успішних бізнес-вумен, Білд Портал, Билд Портал, Build Portal
СПЕЦТЕМА. Цикл статей, присвячений врученню престижній номінації: «ТОП успішних бізнесвумен на будівельному ринку: Справжні леді чоловічого бізнесу». Читати всі статті циклу



 

Ярослава Острожчук, Эвротон, ТОП успішних бізнесвумен, ТОП успешных бизнесвумен, Билд Портал, Build Portal, Білд Портал

Ярослава
Острожчук, генеральний директор компанії «Євротон»:

«
Потрібно бути «синоптиком» –  прогнозувати погоду у своїй сфері».

 

Вимоглива до себе, наполеглива і не вразлива до перешкод – це про Ярославу Острожчук. У відвертій розмові Ярослава розповіла про те, як важливо бути впевненою в собі, від чого залежить успіх і яка роль у бізнесі відведена жіночій інтуїції.

 


Пригадайте свої перші кроки по кар’єрних сходах. Якими вони були?

Все почалося в 1999 році з картонно-руберойдового комбінату, з посади менеджера відділу  збуту. За один день довелося вивчити повністю увесь асортимент продукції з усіма технічними характеристиками і влитися в систему збуту.  Через шість місяців  я отримала посаду заступника начальника відділу збуту, а згодом стала начальником. На цій посаді необхідно було контролювати реалізацію та відвантаження продукції, взаємодіяти з  клієнтами, налагодити систему співпраці зі службою виробництва, щоб реагувати на потреби ринку.

 

Чим сьогодні пишаєтеся?

Я пишаюся досягненнями компанії, у якій працюю.  Ми діємо злагодженою командою, що дає вагомі результати для розвитку компанії, а, відповідно,  з кожним роком збільшуються прибутки!

 

Як ви сприймаєте таку характеристику, як «бізнес-леді»?

Поняття «бізнес-леді» та ділова  жінка, в принципі, мають одне й те саме значення. Ділова жінка – це жінка, що займає певну керівну (чи вагому) посаду.  Щоправда,  зі словом «бізнес-леді» асоціюється більше візуальний образ –  жінка в діловому   костюмі з підібраною зачіскою.  Можу сказати, що імідж дисциплінує і  зобов'язує до певної поведінки, допомагає сконцентруватися на роботі. До того ж, «за одягом  зустрічають»,  тому це теж дуже важливо! Я намагаюся дотримуватися відповідного стилю, тому вважаю себе «бізнес-леді».

 

На вашу думку, щоб досягти успіху в бізнесі, потрібен талант? Чи достатньо знань і досвіду?

Успіх – це не лише знання та досвід. Це й наполеглива праця, і розвинена інтуїція, що і є своєрідним талантом. Необхідно бути «синоптиком», прогнозувати погоду у своїй сфері.

 

Чи тяжко бути жінкою-керівником, особливо в такій чоловічій сфері?

Керівником не важко бути в будь-якій  галузі,  якщо  працювати зі злагодженою командою  професіоналів.

 

Чимало жінок відверто зізнаються, що колеги-чоловіки не завжди сприймають їх серйозно. Вам це знайомо? І хто взагалі, на ваш погляд, має більше шансів на успіх у бізнесі – чоловіки чи жінки?

Ні, мені це не знайомо. Я впевнена, якщо ти  професіонал своєї  справи, у чоловіків це викликає лише захоплення й повагу! Жінки мають свій шарм, і чоловіків  це  приваблює, особливо,  якщо жінки працюють у галузях важкої промисловості  чи  будівництва.  Щодо успішності, то успіх не залежить від гендерної приналежності, а лише від особистості.

 

Коли не вистачає духу й сил для роботи, як себе надихаєте?

Якщо  настають такі  моменти,  це означає, що необхідно морально відпочити. Я люблю активний  відпочинок –  заняття у спортзалі,  виїзд до лісу, подорожі  тощо. Якщо немає вільного часу, то це може бути просто чаювання та перегляд фото, або читання книги.

 

Чи вдається вам зберегти баланс між особистим життям та кар’єрою?

Важко сказати,  чи успішні люди взагалі можуть утримати такий баланс. Я не втримую.  Мені подобається попрацювати з документами у вихідні,  коли  немає такої кількості телефонних дзвінків і можна зосередитися лише на роботі. Оскільки  пік будівельного сезону припадає на літню пору, для повноцінного відпочинку у мене не вистачає вільного часу. Проте заради кар’єри  я точно не можу пожервувати здоров’ям. Намагаюся його підтримувати, щоб завжди бути в тонусі.

 

Який комплімент для вас найприємніший?

Мені взагалі не надто подобаються компліменти. Головне – це те, що я відчуваю професійну повагу колег. Компліменти визнаю лише від близьких мені людей.

 

Розкажіть про своє хобі, захоплення. Чим займаєтеся у вільний час?

Я православна християнка, тому намагаюся щонеділі  відвідувати церкву, де знаходжу душевний спокій. Узимку раз на тиждень з друзями ходимо до кінотеатрів чи боулінг-клубів.  Я – мисливець, тому полюбляю зимове полювання. Це одночасно азарт, і спілкування з природою, особливо приваблює ліс, коли є сніг. А взагалі, якщо є вільний час, з друзями виїжджаємо на природу, влаштовуємо пікніки.

 

Що любите читати? Чи є у вас настільна книга?

На жаль, сьогодні не маю достатньо часу для читання книг. Стежу через інтернет-портали  за новинами в галузі, в країні та за межами. Читаю ділову періодику: журнали «Бізнес», «Кореспондент», Forbes.  Вразила книга Мирослава Дочинця «Вічник. Сповідь на перевалі духу». Прочитала серію книг Пауло Коельо та Дена Брауна. Серед них найбільше вразила книга – «Код да Вінчі». Своєю настільною книгою вважаю «Маркетинговий менеджмент» Ф. Котлер, К. Л. Келлер та українських співавторів. Я часто до неї повертаюся. В ній розглядаються маркетингові прийоми на основі цікавих прикладів  – як всесвітньо відомих, так і вітчизняних компаній. Найближчим часом маю намір прочитати книгу Маргарет Тетчер «Мистецтво управляти державою».

 

Що б ви порадили майбутнім бізнес-леді?

У першу чергу раджу налаштуватися на серйозну працю. Надважливо бути наполегливою та впевненою в собі.


Про компанію

Продукція ТМ «Євротон» виробляється на ПрАТ «Роздільський керамічний завод»  у Львівській області.  Це  клінкерна цегла,  яка за експлуатаційними властивостями та зовнішнім виглядом не має аналогів українського виробництва, враховуючи оптимальне співвідношення ціни та якості. Вперше в Україні розпочато випуск конкурентноспроможної продукції за новітньою технологією на сучасному обладнанні провідних німецьких фірм Lingl та Rieter з високим рівнем автоматизації, контролю та керування технологічним процесом на всіх стадіях виробництва. Компанія забезпечує централізовану доставку продукції покупцям, має налагоджену дистриб’юторську мережу в Україні та за її межами.

Детальніше про компанію, на офіційному сайті: www.euroton.com.ua


 
 
Интересные новости:
08.09.2015
4061
ДМИТРИЙ НИКОЛАЕНКОКомпания: Группа МетинвестДолжность: директор по продажамТакое мнение высказал Дми...
08.08.2015
3408
ПЕТР ШИЛЮКОрганизация: Строительная палата УкраиныДолжность: президент Такие прогнозы в своем и...
02.07.2015
3001
ИВАН САЛИЙОрганизация: Всеукраинский союз производителей стройматериаловДолжность: ПрезидентТак...
26.06.2023
95
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
11.03.2024
3185
Микита Гайдамаха, керівник проєкту Temsa, компанія “АВТО-РЕГІОН” розповів про важливість...
05.10.2023
5249
В листопаді на території Ірпінської громади відкриється Центр соціалізації для ВПО з комфортними сма...