РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.788 EUR: 42.382
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.788
EUR 40.000 41.000 42.382
USD 39.670 39.998 39.788
EUR 42.260 42.900 42.382
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відомі архітектори та девелопери розповіли про ключові тренди в будівництві багатоповерхових будинків (фото)

У липні відбулася літня зустріч «URE Club Архітектура та дизайн: в чому додаткова цінність?», в ході якої відомі експерти представили основні тренди у багатоповерховому житловому будівництві
4281 30.08.2017 в 07:29



10 липня, у готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv (зал Київ-2), за медіа підтримки Головного будівельного порталу України, відбулася літня зустріч URE Club Архітектура та дизайн: в чому додаткова цінність? Захід відвідало більше 60 представників від архітектурних, девелоперських та сервісних компаній. 


Спікери та гості заходу обговорювали, чи готовий сьогодні споживач доплачувати за відомих архітекторів, креатив та інноваційну архітектуру, які з сучасних архітектурних рішень можна взяти на озброєння для масового будівництва та чи створюють вони додаткову цінність.

Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина, Артур Мхитарян, Мхитарян Артур


Сьогодні девелопери конкурують за покупця за рахунок продуманих планувань, оригінальної архітектурної концепції та якісного середовища. Саме ці складові визначають успіх майбутнього проекту.

Андрій Вишневський


За словами Андрія Вишневського, власника та директора «Інституту проектування «Комфортбуд», витрати, які несе забудовник на архітектурну складову новобудови, невеликі – всього 5% від собівартості проекту. Але грамотна архітектурна концепція здатна істотно підвищити продажі квартир у ЖК. Така концепція має три основні групи складових: містобудівні, функціонально-планувальні та об'ємно-просторові рішення. Містобудівна складова – це оптимальна щільність розселення, приблизно 600-800 людей на гектар, будинки не вище 14 поверхів, і щільність забудови на рівні 30-40%. Обов'язковою сьогодні є розвинена інфраструктура комплексу та якісний благоустрій території. Це можуть бути зони для барбекю і пікніка, інсталяції та арт-об'єкти, велосипедні доріжки, упорядкована пляжна зона, набережна і пристань для яхт, міні-стадіони і штучні водні об'єкти. До об'ємно-просторових рішень можна віднести озеленення та декоративне підсвічування фасадів, панорамні вікна й французькі балкони, мурали. Додаткову цінність проекту формубть окремі функціонально-планувальні «фішки»: видові характеристики квартири, облаштування терас, громадські простори для мешканців комплексу, хороше природне і штучне освітлення, нестандартні, цікаві дизайнерські рішення для вхідних груп, система «розумний будинок», зручний доступ для маломобільних груп, дизайн загальних зон і зручність проживання в комплексі.

Тетяна Новикова, Новикова Тетяна
Тетяна Новикова, Steelcase EMEA, розповіла про концепцію Design Thinking, яка допомагає створювати простори, які відповідають ключовим потребам тих, хто в них знаходиться. Це орієнтація на користувача, забезпечення йому можливості вибору, емпатія і критичне мислення, що дозволяє виявити явні і приховані потреби і створити рішення, які максимально їх задовольняють.

Андрій Вавриш, Вавриш Андрій
Андрій Вавриш, генеральний директор Riverside Development, впевнений, що успіх забудовника безпосередньо залежить від 6 правил: людиноцентричний підхід,  естетика середовища, що породжує відповідну етику взаємин, екологія житлового середовища, цілісність проекту, його різноманітність та інноваційні рішення. 

Тетяна Григорова, Григорова Тетяна
Головний архітектор компанії UDP Тетяна Григорова вважає, що підвищити ліквідність об'єкта можна за рахунок продуманої до дрібниць інфраструктури комплексу і використання переваг території. Наприклад, при проектуванні ЖК «Бульвар фонтанів» непростий рельєф Печерська підказав забудовнику ідею з 130-метровим каскадом фонтанів, який став головною «фішкою» проекту.

Артур Мхитарян, Мхитарян Артур


Надати покупцеві такий продукт, за який він заплатить із задоволенням - головне завдання для сучасно забудовника, вважає засновник TARYAN Group Артур Мхитарян. Люди не хочуть купувати просто квадратні метри, але вони готові платити за стиль життя, стверджує девелопер. 


 




Ольга Соловей, Соловей Ольга




Ольга Соловей, Соловей Ольга

Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина


Світлана Зеленська

Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина

Андрій Вишневський, Вишневський Андрій

Руслана Грабко, Грабко Руслана, Олексій Білоконь, Білоконь Олексій

Оксана Будко, Будко Оксана, Світлана Шах, Шах Світлана

Анна Мар'янова, Мар'янова Анна



Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Екатерина Никитина, Никитина Екатерина, Світлана Зеленська, Зеленська Світлана, Ольга Соловей, Соловей Ольга


Джерело: Build Portal
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
Текст: URE Club

 
 
Интересные новости:
16.08.2017
3483
9 серпня 2017 року, у медіа-залі 5 o`clock-room Конфедерація будівельників України вручила почесні н...
15.08.2017
1691
Провідні спеціалісти галузі долучилися до обговорення, яке відбулося 8 серпня...
21.08.2017
13570
Команда Главного строительного портала Украины провела ревизию завода Penoboard - известного произво...
19.04.2024
5889
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3642
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
15.04.2024
5496
11 квітня 2024 року відбувся RECOVERY CONSTRUCTION FORUM UKRAINE, який об’єднав представників ...