РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Іван Салій: Підсумки першого дня другого етапу бізнес-туру. Полтава

Першого дня учасники бізнес-туру спілкувалися із представниками будівельної галузі Полтавської області. Build Portal вів онлайн-трансляцію, де детально описано всі зустрічі впродовж кожного дня туру
2674 29.05.2017 в 17:39


Делегація українських виробників будівельних матеріалів, яку очолюэє Всеукраїнська Асоціація виробників будівельних матеріалів, вирушила в другій бізнес-тур у Полтаву, Харків і Суми. Основна мета поїздки - популяризація вітчизняних брендів будівельних матеріалів з метою відродження будівельного комплексу в Україні.

Ми знаємо Полтаву, як місто з літопиських років, але молодь з бізнес-туру, яка побувала в Європі їхала сюди вперше. Вперше в місто класика української літератури Івана Котляревського, в місто Миколи Гоголя, Панаса Мирного, Володимира Короленка....До того ж, місто притулилось до автотраси Київ-Харків і проїзжають усі поруч, але не через Полтаву.

Я хвилююче очікував на ділову зустріч в обласній державній адміністрації, бо телефонні перемовини з заступником Полтавської ОДА Пругло О.Є., Президентом Полтавської ТПП Олійником В.Є., начальником управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА Панковим О.Б., першим заступником міського голови Шевченком М.В. та начальником управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому Годня В.В., були напрочуд діловими, толерантними та відчувалась зацікавленість – «Не хвилюйтесь!».

Мене, а це був п'ятий обласний центр, насторожувало: В Полтаві усі керівники беруть слухавку, не ухиляються, і не посилаються на виключну зайнятість, передзвонюють, не те що в мерії Івано-Франківська.

Ділова зустріч в форматі круглого столу «ВІТЧИЗНЯНІ БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ – ШАНС ОНОВЛЕННЯ МІСТ ТА РЕГІОНІВ УКРАЇНИ», була організаційно правильна, змістовна, надихаюча та єднала.

Прибули фахівці від влади, бізнесу та науки.

Спілка презентувала послуги та продукцію 12-ти підприємств:

  • ПБГ «Ковальська» (Мельник Д, Сидоровський О.)
  • ПрАТ «Слобожанська будівельна кераміка» (Мишко В.М.)
  • Консалтингова компанія «СІДКОН» (Когут Ю.І)
  • ПАТ «Комбінат Будіндустрії» (Нестеров В.Г.)
  • ТОВ «Сонет» (Разсамакін С.В.)
  • ТОВ «Дайвер ЛТД» (Куриленко О.)
  • Асоціація «Виробники пінопласту» (Шевчук О.С.)
  • ТОВ «Галеко» (Сімінські К.)
  • Київський національний університет будівництва і архітектури (Гоц В.І.)
  • ТОВ «Глобал Сертифікс» (Рубальський С.С.)
  • Компанія «Будівництво – сучасні технології» (Січний С.Б.)
  • ТОВ «Український Інститут Будівельних Матеріалів» (Макарова Л.В.)
Презентації в слайдах, зразках та рекламних буклетах – доступні інновації та бізнес-пропозиції.

І ми підтримали висновок заступника голови облдержадміністрації м. Полтава Пругло О.Є., що потрібні і на часі такі бізнес-тури та ділові переговори.
Він вважає, що наступний раз потрібно за кілька днів представити міні-виставку вітчизняних будматеріалів та інновацій, а потім організовувати круглий стіл та ділові переговори.


Обсяги будівництва потрібно суттєво збільшувати:



Пізнувато, але в Полтавській ТПП нас дочекались.
Відбувся змістовний обмін пропозиціями щодо співпраці в суттєвому збільшенні обсягів будівництва на Полтавщині.
На сьогодні Полтавська ТПП надає послуги з оцінки майна, товарознавчої та судової експертизи, захисту інтелектуальної власності та юридичні послуги.
Полтавська ТПП, як і ТПП України, в пошуку і ребрендингу, виявляє ініціативу щодо будівництва статусного, новітнього виставкового комплексу та сприяння будівництву.

Саме чітка організація бізнес-презентацій дозволила головному архітектору м.Полтава, Начальнику управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Панкову О.Б. та Президенту Полтавської ТПП Олійнику В.Є. ознайомити нас, подвижників будівельної галузі із символом міста, уславленим пам'ятником архітектури «Ансамблем Круглої площі», «Соборним майданом», Білою альтанкою, пам'ятним знаком Полтавським галушкам.

І добре що пам'ятають видатного міського голову Полтави, народного депутата Анатолія Тихоновича Кукобу, якого шанували всі керівники держави, і я особисто коли бував в Полтаві відчував його силу і характер. Він зберіг історичну частину Полтави і полтавчани на цьому наголошують красиво і мудро.

До роздумів кличе і державний заповідник «Поле Полтавської битви» (1709р.). Тут і братська могила царських солдатів і Ротонда на вшанування пам'яті усіх полеглих учасників битви (встановили в 2009 році, до 200-річчя битви) і Пам'ятник Петру І (1915 рік) і Собор, і музей, і флеші...

А по дорозі, звернули до с. Велика Круча, де на в'їзді велетенський бокал пива, а там магазин Української кераміки та виробів народних майстрів та Музей Українського побуту: сільська хата з однієї кімнати, посередині піч, є кочерга, рогачі, дерев'яна лопата саджати хліб у піч, скриня, люлька на гачку, ні ліжок, ні шаф. Рубель (ребрак), качалка, прялка...

Хата без фундаменту та з присьбою, глиняний «замок» та відмостка одразу, на ганку пів гранітного круга-жернова від млина вітряка.
Ні електрики, ні газу, ні каналізації – каганець і гасова лампа-фонар.

Я молоді показував, як на печі між бабусею та мамою мене взимку зігрівали...І як за одне покоління, за 70 років війн, революцій та реформ змінився наш побут в висотках, офісах, і в будівельних гіпер- та супермаркетах.

І як правильно зробили, що як більшість, не проїхали до Харкова мимо Полтави.
Тут дружній і щирий народ і ми до нього з любов'ю.


Джерело: Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
 
 
Интересные новости:
25.04.2017
3275
Валентин Шеветовський, голова наглядової ради ПАТ "Харківський плитковий завод" розповів як змі...
21.04.2017
2645
Відкрите звернення Івана Салія, Президента Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів до Прем&rs...
31.12.2016
4543
Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів підводить підсумок 2016 року, д...
19.02.2024
2683
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22594
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...
02.01.2024
22156
Наталя Козловська, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України розповіл...