РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.343 EUR: 42.691
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.343
EUR 40.000 41.000 42.691
USD 39.180 39.515 39.343
EUR 42.320 42.839 42.691
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Український бізнес підтримує високе мистецтво: світова прем’єра Другого концерту для віолончелі з оркестром Євгена Станковича

Прем’єра Другого концерту для віолончелі з оркестром легендарного українського композитора Євгена Станковича відбулась 2 листопада 2016 року у Національній опері України, за підтримки ПрАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка» та Асоціації платників податків України 

3577 04.11.2016 в 12:20



2 листопада 2016 року у Національній опері України відбулася прем’єра Другого концерту для віолончелі з оркестром легендарного українського композитора Євгена Станковича.


Перед початком концерту відбулася прес-конференція, у якій взяли участь композитор Євген Станкович, керівник проекту віолончеліст Олександ Пірієв та меценати проекту — Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків, та Ігор Далічук, президент ПрАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка».

Учасники прес-конференції відзначали, що прем’єра Другого віолончельного концерту — це унікальна для українського мистецтва подія, як і проект "ТРИ "С" загалом. Адже в Україні, на відміну від провідних країн світу, немає законодавчої бази для діяльності меценатів, що не заважає справжнім шанувальникам мистецтва підтримувати культуру.

«Час швидко минає, та все, що зроблено людьми, що допомагають мистецтву, є їх сприянням розвитку духовності в Україні. Я думаю, що поєднання мистецтва та меценатів принесе нашій країні велику користь. В Україні існує культура високого класу, а й завдяки таким акціям та людям, які їм сприяють, Україна має шанс на шлях у майбутнє», — відзначив композитор Євген Станкович.

«Сьогодні за одним столом зібрались люди, які своїми справами та ідеями рухають країну вперед. Кожен з нас робить ту роботу, яку вважає правильною та на якій розуміється, і всі ми сприяємо розвитку країни. Так само як цеглина за цеглиною зводяться будинки, так само й будується країна.

Я дуже радий тому, що проект «ТРИ «С» відбувся. Другий концерт — це вже половина шляху і організатори проекту працюють, щоб третій концерт прозвучав у лютому 2017 року. Ми ж думаємо над тим, щоб зібрати на одній сцені усіх трьох маестро: Скорика, Станковича, Cильвестрова. Перші перемовини ми вже провели й швидше за все ця мистецька подія відбудеться у червні 2017 року. Така яскрава культурна подія, як концерт за участі трьох маестро, може стати знаковою культурною подією для Києва та всієї України у 2017 році і ми докладемо для цього усіх зусиль», — заявив Ігор Далічук, президент ЗАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка».

Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків запропонував провести концерт Євгена Станковича у нього на батьківщині, на Закарпатті: «Мабуть тільки для того треба було стати Президентом Асоціації платників податків України, щоб познайомитися з Євгеном Федоровичем Станковичем. Годі вже говорити про декларації, треба слухати музику. З 1985 року, після того, як закінчив навчання в Київському Національному Університеті ім. Т. Шевченка, я боржник перед Україною. Тепер настав час повертати борги, і робити це можна, підтримуючи українську культуру, мистецтво. І я буду це робити за будь-якої можливості».

Грігол Катамадзе, Катамадзе Грігол, Григол Катамадзе, Катамадзе Григол, Екатерина Никитина, Никитина Екатрерина, Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Ігор Далічук, Далічук Ігор, Игорь Даличук, Даличук Игорь, СБКПісля прес-конференції відбувся концерт, під час якого твори Євгена Станковича прозвучали в діалозі з найвідомішим композитором ХХ сторіччя Дмитром Шостаковичем. Варто відзначити, що другий етап проекту «Три С» майже цілком присвячений Євгену Станковичу – композитору, який працює ледь не у всіх існуючих музичних жанрах: опера, балет, симфонія, камерно-вокальні та інструментальні твори. Крім того, Станкович написав музику до більш ніж 100 кінофільмів.

Світова прем`єра Другого Концерту для віолончелі з оркестром для вітчизняної академічної музики – це безпрецедентна подія, адже саме такими масштабними творами репрезентують українську музику у світі, зокрема віолончельне виконавське мистецтво!  

 
Євген Станкович закінчив роботу над Другим концертом для віолончелі з оркестром у квітні 2016 р. після більш ніж 45 років перерви у цьому жанрі. Концерт складався з 3-х частин: «Музика для Марточки», «Постлюдія» та «Монолог діда». Їх назви красномовно свідчать, кому маємо дякувати за його появу на світ!.. Проте, є цікава історія, що вже стала легендою, як саме цей концерт замовляв написати для нього Мстислав Ростропович

Протягом сезону 2016-2017 років проект «Три С» має охопити вісім українських міст – Київ, Чернівці, Харків, Ужгород, Одесу, Львів, Івано-Франківськ та Коломию. Меценатом другого етапу проекту «ТРИ «С» та відтепер проекту загалом є ПрАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка».





Джерело: ЗАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка»
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal, ЗАТ «Слобожанська Будівельна Кераміка»

 
 
Интересные новости:
04.11.2016
4997
2 листопада у Київському національному університеті будівництва і архітектури відбулася урочиста цер...
07.11.2016
4867
Представники влади, бізнесу та громадськості обговорили нагальні проблеми користування надрами. Чи в...
31.10.2016
2644
Международные и европейские эксперты рассказали о преимуществах модели устойчивого развития, на осно...
28.03.2024
1903
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3324
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2657
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...