РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» (ФОТО)

2 листопада у Київському національному університеті будівництва і архітектури відбулася урочиста церемонія закриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Дізнайтесь як вона проходила
4992 04.11.2016 в 09:27

Build папарфции, Build Portal, Билд папарации, Билд Портал




2 листопада у Київському національному університеті будівництва і архітектури відбулася урочиста церемонія закриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Гостями церемонії стали організатори й учасники конкурсу, високопосадовці, спонсори та усі небайдужі до розвитку нашої держави. Медіа-партнером заходу виступив Головний будівельний портал України Build Portal. Конкурс «WorldSkills Ukraine» став одним із надзвичайно важливих заходів, в рамках яких талановиті молоді люди отримали змогу продемонструвати рівень своєї кваліфікації.

Понад 70 країн світу приєдналося до програми  «WorldSkills», і учасники кожної з них прагнуть дійти до міжнародного етапу конкурсу, який проводиться раз на два роки. Метою проведення конкурсу організатори проголосили популяризацію робітничих професій, професійну орієнтацію молоді та впровадження в систему української професійної освіти успішного міжнародного досвіду.

Учасниками «WorldSkills Ukraine» стали учні (студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, кваліфіковані робітники, фахівці віком від 18 до 22 років. Конкурс тривав протягом 31 жовтня – 2 листопада за такими професійними компетенціями: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення.

Петро КуліковЦеремонію відкрив ректор КНУБА Петро Мусійович Куліков, який звернувся із словами подяки до ініціаторів проведення цього конкурсу в Україні та спонсорів заходу, наголосив на важливості таких змагань у будівельній галузі та побажав учасникам подальших успіхів у професійному вдосконаленні.

Заслужений працівник сфери послуг України, Віце-прем’єр міністр України Володимир Євсевійович Кістіон, у свою чергу, привітав усіх присутнім із успішним завершенням цього важливого для держави конкурсу, який ознаменував приєднання молодих українських спеціалістів до професійних світових стандартів, адже рух професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» надав їм можливість використовувати у своїй практиці найкраще європейське обладнання та багатий досвід. Володимир Євсевійович запевнив присутніх, що уряд буде всіляко підтримувати такі ініціативи й надалі, і також привітав усіх учасників і переможців конкурсу.

Засновник і голова громадської організації «WorldSkills Ukraine» Сергій Олександрович Рибак подякував усім, хто допоміг йому в організації змагання професійної майстерності та виступив із короткою довідкою про історію і суть конкурсу: “У 1946 році, коли Іспанія відновлювалася після закінчення Другої світової війни, виникла величезна потреба в кваліфікованих кадрах. Перші змагання пройшли в Іспанії в 1947 році і стали резонансною подією для всього суспільства. Сьогодні WSI об’єднує понад 70 країн. Проводяться різноманітні заходи: регіональні й національні змагання, континентальні першості. Один раз на два роки відбувається світовий чемпіонат робітничих професій WorldSkills, який ще називають «Олімпіадою для робітничих рук».


Президент Будівельної палати України, Герой України Петро Степанович Шилюк, у свою чергу, звернувся до роботодавців із закликом підтримати цей рух професійної майстерності в Україні, не дати йому згаснути, адже популяризація робочих професій і надання ефективних засобів для досягнення високих стандартів професійної освіти допоможе у відновленні добробуту нашої держави.

П.С.Шилюк нагородив Грамотами Будівельної палати України переможців змагань у 4-х номінаціях будівельного профілю та вручив їм грошові премії.

Із вітаннями організаторам та учасникам конкурсу також виступили й інші почесні гості заходу: директор Департаменту Міністерства регіонального розвитку та будівництва України Ігор Петрович Денисюк, перший заступник генерального директора компанії “Ліко Холдинг” Лариса Володимирівна Ломакіна, перший заступник директора Інституту інноваційної освіти КНУБА Юрій Павлович Дудник, представники компанії “Метінвест”, ТОВ “Спецбудгруп” та інші спонсори, які взяли участь у нагородженні переможців конкурсу в різних номінаціях.

Голова журі конкурсу, заслужений діяч науки і техніки, президент Академії будівництва України, завідувач кафедри машин і обладнання технологічних процесів КНУБА Іван Іванович Назаренко розповів присутнім про результати конкурсу, підвів підсумки цього всеукраїнського змагання та вислови сподівання на те, що цей конкурс стане традиційним серед української робітничої молоді.

Сергій Олександрович Рибак вручив усім призерам І-ІІІ місць у кожній компетенції відзнаки та цінні подарунки від спонсорів, а всім учасникам – дипломи  «WorldSkills Ukraine». Організатор поділився планами на подальший розвиток цього руху професійно-технічної майстерності та порадив усім молодим спеціалістам активно вдосконалювати свої професійні навички із перспективою участі у всеєвропейському конкурсі «WorldSkills».

Протягом усього вечора для гостей церемонії лунали вокальні композиції та демонструвались танцювальні номери за участю талановитих студентів КНУБА, а також арт-партнерів. На завершення свята усі організатори й учасники конкурсу, спонсори й роботодавці зробили спільне фото, яке стало символічною запорукою подальшого впровадження «WorldSkills» в Україні.













 









Джерело: КНУБА
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal


 
 
Интересные новости:
07.11.2016
4867
Представники влади, бізнесу та громадськості обговорили нагальні проблеми користування надрами. Чи в...
31.10.2016
2643
Международные и европейские эксперты рассказали о преимуществах модели устойчивого развития, на осно...
28.10.2016
4395
27 октября в стенах Института инновационного образования КНУСА производители стройматериалов обсудил...
13.03.2024
1283
На засіданні Комітету Будівельної палати України з питань міжнародного співробітництва та виставково...
13.03.2024
3829
07 березня КБУ провела зустріч з представниками фінського бізнесу для обговорення співпраці фінських...
11.03.2024
4314
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з круглого столу "Фінсько-українська ініціатива по відновл...