РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Іван Салій: в Україні сформувався пул сучасних потужних виробників цегли (Бліц-інтерв'ю, відео)

Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів розповів про актуальні питання галузі та особливості українського ринку цегли.
6464 22.08.2016 в 12:06

Під час щорічного з’їзду українських та закордонних дилерів і представників ТМ «Євротон» журналісти Головного будівельного порталу України Build Portal взяли ексклюзивне інтерв’ю у президента Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів. Іван Миколайович Салій відповів на запитання про поточний стан українського ринку цегли. 


Build Portal: У зв’язку з нещодавньою парламентською епопеєю щодо закону про надрокористування, як Ви вважаєте, що зміниться в житті виробників будматеріалів України?

Іван Салій: У нас з надрокористуванням постійна епопея. Україна казково багата надрами. Є навіть припущення, що 5% світових запасів надр знаходяться в нашій країні. У нас вся таблиця Менделєєва представлена. Маємо газ, вугілля... Для галузі будівельних матеріалів є практично всі ресурси. Водночас доступу до них  немає. І саме  тепер перебуваємо у найганебнішій ситуації: за два дні до відставки прем’єра Яценюка Кабінет Міністрів підписав постанову,  якою ліквідовано всі преференції для вітчизняного виробника. Тобто тепер надра України ‒ каоліни, граніти тощо належать усьому світу на рівних умовах. Доступ до них можливий лише через аукціон.

Теоретично ‒ це правильно, але ніхто не відповів на запитання: що робити, наприклад, із заводом, який побудовано п’ятдесят років тому на кар’єрі? Тож постало питання про перегляд постанови КМУ № 277 («Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 р. № 594 і 615, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов КМУ» ‒ ред.). Нині надрокористувачі вже звернулися і до прем’єра, і до Уряду з пропозицією про перегляд цих питань, аби не вивозити каоліни, а експортувати, наприклад керамічну плитку,  або сантехнічні вироби. Я думаю, що сьогодні реформатори вже готові виправити цю ситуацію, бо теоретики ‒ це не завжди правильні реформатори.   

Build Portal: Як Ви оцінюєте перспективи українського ринку цегли?  

Іван Салій: Випалювати цеглу почали раніше, ніж  бронзу. Практично в кожному українському селі була глина і  цеглу-сирець робили всі... Тобто Україна ‒ традиційно керамічна держава. Інша справа, що колись цегла була у великому дефіциті. І ми ніяк не могли задовольнити попит. Та з часом технології змінилися, з’явилися нові матеріали: SIP-панелі, газобетон, шлакоблоки тощо. Цегла ‒ в конкуренції. Крім того, з’явилися нові провідні виробники цегли, які експортують свою продукцію в Європу,  а також на Схід. Тобто в Україні сформувався пул сучасних потужних виробників цегли. Я вважаю, що найкращий для українця будинок ‒ із цегли. 

 
Build Portal: Одним із активних представників цегляного пулу є компанія «Євротон». Розкажіть, будь ласка, про Ваші враження від співпраці з  нею.

Іван Салій: «Євротон» ‒ це унікальне підприємство перш за все відносинами з дистриб’юторами і виробниками, які відкрито можуть висловити перелік вимог, а компанія миттєво реагує і враховує їх. Це зразкове підприємство, що випускає високоякісну продукцію, яка конкурує на внутрішньому ринку, але ця конкуренція чесна і благородна. Нині перед компанією постало завдання переоснащення. І акціонери погодилися з таким рішенням. Це свідчить про велику перспективу галузі керамічних виробів і цегли в Україні. 

Build Portal: Дякуємо за інтервю!


Читайте також:


Ярослава Острожчук: «Цеглу запускаємо в серійне виробництво тільки після проходження 500 циклів морозостійкості» (Бліц-інтерв'ю, відео)

Ярослава Острожчук, генеральний директор ТОВ «Євротон» у бліц-інтервью Головному будівельному порталу України розповіла про особливості роботи українського цегляного бренду, які забезпечують знамениту якість продукції заводу.


Секреты успеха украинского кирпичного бренда: обзор IX съезда дилеров ТМ «Евротон»

Эксклюзивный обзор из центра событий: IX съезд дилеров и зарубежных представителей ТМ «Евротон». Интервью с уважаемыми  экспертами, анализ и прогноз развития рыночной ситуации, секреты успеха известного Украинского кирпичного бренда "из первых уст".



Джерело: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
Фото та відео: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
Бесіду вів: Сергій Шевчук


 
 
Интересные новости:
13.07.2016
7833
О работе подразделения техники с наработкой, рассказал его руководитель Андрей Король. Узнайте,...
13.07.2016
7937
О принципах успешной работы на рынке строительной технике Главному строительному порталу Украины рас...
18.03.2024
3349
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
20.09.2023
4509
Олена Шуляк розповіла, що реально організувати вже у найближчій перспективі, а які завдання можна ре...