РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Чому люди все частіше обирають життя у невеликих сучасних будиночках (ФОТО)

Ці заміські будинки менші за приватні маєтки. Для їхнього зведення використовують здебільшого натуральні матеріали. А меблі й приладдя відповідають мінімалістичній формі фасаду
1469 18.11.2021 в 11:53



Люди все частіше обирають
невеликі будиночки


І все ж, з кожним роком дедалі більше мешканців мегаполісів обирають саме їх для відпочинку та навіть постійного проживання. Розберімося, що приваблює цих людей.
Роберт Клантен, генеральний директор компанії Gestalten, яка спеціалізується на розробці та будівництві невеличких будинків, стверджує, що їхня популярність пов'язана з природним бажанням людини відійти від звичного способу життя.

"Ми всі прагнемо отримати "третє місце" (щось не пов'язане ні з роботою, ні з домом), яке дозволить нам бути іншими людьми".

У 1960-х роках це місце займали бари, з 1980 – 90-ті – нічні клуби, зараз – "третє місце" зайняли модульні будинки, де завжди можна розслабитися і підзарядитись.

Незлічена кількість історій людей, які переїхали або придбали такі будівлі для відпочинку, показує, що лихоманка охопила всі континенти й подібні рішення мають попит як в Австралії, так і в Ісландії.

Альтернатива бетону і сталі: представлено прототип інноваційного хмарочоса, що поглинає вуглець, як невеликий ліс (ФОТО, ВІДЕО)


Мінімалізм та менші витрати

Дизайнери, які займаються створенням цих відірваних від цивілізації будинків, перетворили простоту на мистецтво, зробивши мінімалістичний спосіб життя привабливим та цікавим. Крім того, тенденція до відмови від зайвого допомогла зекономити на будівництві та створити більше з меншими витратами.

"Повернення до основ дизайну – гарне нагадування про те, що насправді нам потрібно зовсім мало", – зазначають архітектори.

Понад 185 тисяч квадратних метрів неймовірної архітектури: як виглядає новий проєкт Zaha Hadid Architects


Можливість пожити в екзотичних місцях

Перебуваючи в безпечному місці в оточенні дикої природи, ми позбуваємося від наших повсякденних проблем. Такі хатинки, як La Loica та La Tagua розташовані над тихоокеанським узбережжям у Чилі; у той час, як хатини Folly дають можливість пожити у південній каліфорнійській пустелі.

Как может выглядеть Киев, если реку Крещатик выпустить из подземного коллектора (ФОТО)

Товсті стіни та скатний дах роблять ці місця пристосованими для життя впродовж цілого року. А будинки на деревах Сігурда Ларсена у Данії, можуть витримувати навіть найекстремальніші погодні умови.

Використання матеріалів, які не псують ландшафту

Навіть при використанні сучасних будівельних технологій архітектори максимально зосереджуються на місцевих матеріалах. Будиночок Indigo в Нідерландах оброблений місцевими ялиною та модриною. А норвезький елінг – фанерою із тамтешньої сосни.

Часто для будинків використовують скло, сталь та бетон. За задумом авторів, ці елементи чудово вписуються у ландшафти. Фасади будинків Casa Eterea у Мексиці та Synvillan у Швеції виготовлені з полірованої сталі, що відбиває навколишню природу. А данські будиночки з дерева та металу повинні покритися мохом. Котедж Aska Cabin має обвуглений дерев'яний фасад, що "повторює ділянки скелі, які виглядають з-під снігу".


Коли зародився тренд

Культура невеликих будиночків розпочинається на півночі Європи – в горах Шотландії, де перші подібні конструкції почали з'являтися ще в 3500 році до нашої ери. Тож не дивно, що у всьому світі естетика сільських будиночків запозичена зі скандинавських країн.

Попри це архітектори зазначають, що не варто применшувати дизайни хатинок у Латинській Америці та Австралії, оскільки вони явно не є імітацією нордичних дизайнерських ідей.

В кожному регіоні можна прослідкувати свої тенденції, але всі архітектори одноголосно вважають, що підвищення інтересу до цих споруд збіглося із початком пандемії, коли люди прагнули втекти кудись, де можна не бачити нікого, окрім сім'ї чи друзів. Саме через це прагнення все більше мешканців міст віддають перевагу життю в мінімалістичних будинках у дивовижних місцях.

The Sustainable City: як у Дубаї функціонує поселення з найменшим у світі карбоновим слідом

Цікаво про ремонти: як чистити і доглядати за дерев'яними поверхнями всередині приміщення

Источник: realestate
 
 
Интересные новости:
18.11.2021
996
Архітектори розробили проєкт хмарочоса, який може очищати повітря навколо багатоповерхівок. Мет...
18.11.2021
1546
У Мінрегіоні триває переведення державних стандартів з ціноутворення у будівництві у статус кошторис...
18.11.2021
786
Европейский центральный банк (ЕЦБ) предупредил о «переоцененности» многих активов, ...
28.03.2024
2289
Нова фарба здатна розкладати до 96% забруднювальних речовин, забезпечуючи не тільки довговічне ...
27.03.2024
6787
Катастрофа може стати найстрашнішим обвалом моста у США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі ...