РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Енергоефективність як основний пріорітет

Міжнародний Інвестиційний Форум «Попит і пропозиція в секторі опалення: усунення бар'єрів, забезпечення прозорості та впровадження енергоефективності» відкрився в столичному готелі Hyatt Regency.
1395 01.04.2016 в 00:00


В столичному готелі Hyatt Regency відкрився Міжнародний Інвестиційний Форум «Попит і пропозиція в секторі опалення: усунення бар'єрів, забезпечення прозорості та впровадження енергоефективності»Конфедерації будівельників України взяла участь у цьому вкрай важливому для добробуту нашої країни заході.

Із метою щорічного зменшення споживання тепла як головного пріоритету у сфері енергоефективності Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ініціювало створення Фонду Енергоефективності. Активна підтримка проекту за участі донорів і міжнародних фінансових організацій, що надається вже сьогодні, дає можливість впевнено дивитися у майбутнє щодо подальшої співпраці з міжнародним співтовариством, технічної підтримки проектів і розширення масштабів діяльності.

Про необхідність системного вирішення проблеми неефективного використання енергоресурсів України зазначив у своєму вступному слові Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко: «Україна сьогодні споживає вдвічі більше газу, аніж будь-яка країна Європи, тож, альтернативи енергоощадних технологіям – немає. В ході цього заходу, я сподіваюся, ми знайдемо шляхи та механізми вирішення цієї надважливої проблеми».

Важливою складовою вітчизняного поступу в питаннях енергоощадних технологій є підтримка європейських партнерів України. Так, захід був організований за підтримки Світового Банку, а урочисте відкриття проходило за участю постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, голови регіонального представництва IFC в Україні і Республіці Білорусь Руфата Алімарданова та посла Швейцарії в Україні Гільяма Шеурера.

В ході обговорення, до якого долучилися голова НАК Нафтогаз Андрій Коболев, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк, заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров, Міністр соціальної політики України Павло Розенко, координатор проектів Адміністрації президента України Яна Бугрімова, заступник міністра фінансів України Роман Качур та представник Групи підтримки європейського союзу Кшиштов Гєрульскі, розглядалися питання споживання тепла, а саме – енергоефективність житлового сектору, та розкриття інвестиційного потенціалу України. Зокрема, присутні високопосадовці та міжнародні партнери провели конструктивні дискусії щодо моделі фінансування, а також бар’єрів, які необхідно подолати з метою забезпечення економії енергії, а також модернізації існуючого циклу попиту та пропозиції в енергетичній сфері.

Зі свого боку, Конфедерація будівельників України постійно наголошує на необхідність швидкого переходу до енергоощадних технологій у будівництві, для чого був створений спеціальний підкомітет КБУ з енергоефективності, на якому представники бізнесу, державних та місцевих органів влади, громадськості та ЗМІ напрацьовують шляхи вирішення проблем у цій сфері.

Нагадуємо, що чергове засідання підкомітету КБУ з енергоефективності відбудеться у понеділок, 4 квітня, о 16 годині в Українському домі. 

Джерело: КБУ

 
 
Интересные новости:
01.04.2016
2431
Конфедерація будівельників України, за підсумками тематичної дискусії у форматі 5 o'clock, направила...
01.04.2016
1826
Крупнейшая в Европе солнечная электростанция на воде, расположенная на водохранилище имени королевы ...
01.04.2016
1915
Киевский городской голова Виталий Кличко приостановил работу конкурсной комиссии по отбору кандидато...
19.04.2024
2264
В США було схвалено запит на отримання дозволу на збільшення висоти хмарочоса, який має намір стати ...
19.04.2024
2270
В основі програми – популяризація професії реставратора, відкриття у вишах по всій країні відп...