РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ексклюзивна панель КБУ «Архітектурні тренди»: Виклики часу, інвестування в будівництво та нові тенденції 2021

Виклики, що стоять перед архітекторами, архітектура зростання, інвестування в будівництво, нові технології, найголовніші тенденції 2021 року та важливі деталі обговорювали в рамках ексклюзивної панелі КБУ «Архітектурні тренди»
2337 30.03.2021 в 09:36



Ексклюзивна панель
КБУ «Архітектурні тренди»


Президент КБУ Лев Парцхаладзе розповів про концепцію законопроєкту реформування ДАБІ та запросив всіх присутніх взяти участь у засіданні круглого столу на тему: «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні».

Лев Парцхаладзе проанонсував відкриття нового простору для архітекторів та представників будівельної спільноти у центрі столиці, де також буде розташовуватись офіс КБУ.

Модератор панелі, народна депутатка та заслужена архітекторка України Ганна Бондар познайомила слухачів зі спікерами- відомими архітекторами та справжніми професіоналами своєї справи, які розказали про сучасні українські архітектурні тенденції.

«Світові тренди сьогодні є у напрямку сталої архітектури, архітектури, яка здатна сама себе забезпечувати енергією, архітектури, яка швидко реагує на зміни соціальні, архітектури, яка використовує повторне використання матеріалів»,- розпочала дискусію Ганна Бондар.

Андрій Миргородський, засновник та головний архітектор «Проектні системи ЛТД» на прикладі своїх успішних проєктів розповів про виклики, що стоять перед архітектором та зазначив, що головним критерієм якості роботи архітектора і містобудівника є тривалість життя городян.

«Якщо хто хоче, той доб'ється! Якщо у вас є мрії і ви володієте певним ставленням до міста, і є певна мораль того, що можна і що не можна в цьому місті будувати- то я думаю, що ваші мрії будуть всі реалізовані»,- звернувся Андрій Миргородський до молодого покоління архітекторів.

Співзасновник і головний архітектор «АРХІМАТИКА» Дмитро Васильєв розказав в чому основний дефіцит жителів наших міст і що лежить в основі успішних проєктів його компанії.

«Намітився кардинальний перелом в житловій забудові»,- зазначає Дмитро Васильєв.

За словами архітектора, основні «фішки» в проєктах - це обов'язкові пішохідні та паркові зони, дитячі та спортивні майданчики, барбекю зони і паблік центри, фонтани і басейни в житлових комплексах. Ця тенденція буде тільки зростати на ринку, адже люди зараз вибирають будівлю не тільки як квартиру, а як середовище для життя.

Анна Іскіердо, співзасновник та креативний директор «AIMM- Group» висвітлила новітні архітектурні тенденції.

«Важка задача- цікаві рішення»,- яскравий меседж архітекторки

Анна Іскіердо наголосила, що трендом минулого року та цього року ще активніше стає візіонерське бачення і архітекторів, і цілої команди проєктної в тому, щоб створювати нові продукти, нові рішення та інноваційні ідеї, і ті, які роками раніше здавалися непотрібними ринку. Архітектор зазначила, що унікальність- це той тренд який розвивається останні 7 років і 2021 рік задасть стрімку криву, адже кожен хоче бути унікальним.

Інвестування в архітектуру, міжнародний досвід та екологічне питання будівництва- провідні тематики виступу Віталія Бойко, засновника та керівника «URBAN EXPERTS». Віталій Бойко порівняв девелопмент в Україні та світі, визначив основні помилки та висвітлив поради для уникнення похибок. Успішний гравець будівельного ринку наголосив на важливості екологічності в будівництві житла.

«Я хотів би закликати колег боротися за екологічність того, що ми проєктуємо. Наша з вами можливість- це зробити так, щоб наша країна, одна з найбрудніших країн, на жаль, в світі - країна, яка досі ще не має зобов'язань по переробці сміття, щоб вона якось просунулася вперед і, якщо архітектори будуть на це налаштовувати своїх клієнтів- я думаю, що ми набагато більше зробимо для наших нащадків, для планети, для країни, а насправді для наших покупців, бо вони будуть жити в тих квартирах, які не генерують канцерогени, вони будуть пити там чисту воду, отримувати достатню кількість світла»,- розповів Віталій Бойко.

Олександр Кумейко, директор “ОКСІ-К” висвітлив тематику «Архітектор і нові можливості технологій».

«Тренд в архітектурі- це дуже інертне поняття і тренди змінюються буквально щороку. Колись це була потреба в паркінгах, потім ми бачимо масу проектів, які вже реалізовані у нас з зеленими стилобатами, зеленими кровлями- 10 років тому це було більше дивина, ніж правило»- розповідає Олександр Кумейко.

Архітектор зазначає, що дуже важливим аспектом 2021 року є енергоефективність, яка є зараз в кожному об'єкті. За його словами, важливим є саме рівень енергоефективності в об'єкті, а також управління програмним забезпеченням та управління зі смартфона. Олександр Кумейко вважає, що технології «розумного будинку» стають невід’ємною частиною комфорту житла.

Засновник та генеральний директор “Magnate Design Centre” Олег Горб детально розкрив тематику модифікації офісів і комерційної нерухомості та поділився власним досвідом на прикладі успішних проєктів компанії. Як зазначив архітектор, за період пандемії відбулися зміни в трендах і ці тренди почали дуже сильно впливати на зміни офісного простору.

«Найголовніший тренд останнього року- це люди. Тому що дійсно вся спрямованість в архітектурі, як зовнішньої, так і внутрішньої - вона спрямована на те, щоб люди себе почували в тому чи іншому просторі досить комфортно і фізіологічно, і психологічно відчували себе добре та були здоровими»,- розповів Олег Горб.

Він наголосив, що новий тренд, який зараз яскраво виражений- це біофільний дизайн, зв'язок з природою.

Шолошенко Віктор, Директор по маркетингу “ZEZMAN” розповів про мультифункціональну нерухомість та навів приклади успішних mixed-use проєктів компанії.

Він зазначив, що новітні проєкти повинні вирішувати завдання всіх стейкхолдерів, що і є сучасним трендом архітектури.

«Комфорт клас можливий не тільки, коли у тебе гарно в квартирі, в парадному, але і коли ти можеш вийти в гарний двір і цей двір наповнений функціями для різних цільових груп»,- наголосив Віктор Шолошенко.

Проджект менеджер «Розсадник декоративних рослин “Єва”» Олексій Войтюк висвітлив інновації ландшафтної архітектури.

На думку спікера, невід’ємною тенденцію 2021 року є впровадження у будівництві зелених дахів та стилобатів, що є майбутнім у «зеленій» архітектурі.

«В Україні ми до цього йдемо, але можемо йти швидше, адже в світі- це мастхев. В сьогоднішніх реаліях, коли земля в столиці коштує дорого, девелопер хоче максимально ефективно використовувати кожен квадратний метр виділеної йому землі»,- розповів Олексій Войтюк.

Модератор Ганна Бондар підвела підсумки панелі та окреслила основні архітектурні тенденції 2021 року: пішохідні зони, якісний благоустрій, спортивні зони, дитячі майданчики, парки в житлових комплексах, а не просто прибудинкові території, локальні центри, «НІ» авто в житловій зоні, запит на порядок, міське довкілля «за правилами», візіонерське бачення, нові продукти і рішення, громадські простори і ревіталізація промислових зон зі створенням там культурних проєктів, зіркові лікарні, соціальна архітектура, соціальні проекти, взаємодія різних експертів для підвищення прибутковості, енергоефективність, цифровізація при експлуатації, зелені кровлі та зелені стилобати, багатофункціональні будівлі, BIM-проектування, біофільний дизайн, а головне- людина в центрі.

«Архітектори почали виходити в маси і архітектура стала доступнішою- я вважаю це ще одним трендом!»,- зазначила Ганна Бондар.

Интересно о ремонтах3 практичных решения для детской комнаты

Джерело: КБУ
 
 
Интересные новости:
26.03.2021
2164
Відбулося засідання Комітету Будівельної палати України  з питань розвитку нових інформаційних ...
19.03.2021
3607
17 березня відбувся  Круглий стіл «Достойна заробітна плата, гідні та безпечні умови прац...
19.03.2021
6875
17-19 березня 2021 року у Києві відбулась головна будівельна подія року - міжнародна виставка Inter ...
24.04.2024
2725
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6431
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3910
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...