РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.221 EUR: 42.367
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.221
EUR 40.000 41.000 42.367
USD 38.950 39.359 39.221
EUR 41.950 42.680 42.367
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Університет проектування та технологій, Ліма, Перу

Головна будівля Університету у стилі спортивної трибуни. Реалізація проекту в найкоротші строки
1934 25.11.2014 в 08:33

  За допомогою опалубки та риштувань PERI зводиться нова головна будівля Університету проектування та технологій в стилі спортивної трибуни в столиці Перу з дотриманням всіх  вимог щодо архітектури будівлі та дуже стислих строків зведення.   

  У Південному районі Ліми, Барранко, зводиться нова будівля Університету проектування та технологій. 10 верхніх поверхів забезпечують простір для лекційних залів, різного роду заходів, лабораторій, адміністративних приміщень та офісів професури. Також тут розміщені обідня зала, величезних розмірів культурний центр з виставковими приміщеннями, бібліотека з панорамними видами на місто та Тихий океан. Паркінг та підсобні приміщення розташовані на двох цокольних поверхах. 

  Будівля комплексу має форму величезної трибуни: на півночі у напрямку до автомобільної траси перевернутий та нависаючий зовнішній фасад має вигляд височезної штучної скелі. На півдні 50 м будівля має структуру спадаючого каскаду у вигляді сходів – подібних до трибун на спортивному стадіоні. Лекційні зали цього амбіційного з точки зору архітектури проекту також «дивляться» на південь.   

Високі вимоги – стислі строки

  Лише за 15 місяців 40 000 м3 бетону та 4500 т сталі були доставлені на будівельний майданчик для надання проекту реальних обрисів. Для забезпечення реалізації проекту у дуже стислі строки та враховуючи економічний фактор, маючи у розпорядженні лише три крани – можливості кранів були зменшені через брак простору для їх роботи – інженери PERI Перу розробили комплексне індивідуальне рішення з опалубки та риштувань. Вирішальним фактором було не лише постачання великої кількості необхідного обладнання, але й вибір правильної системи опалубки для задоволення всіх потреб в кожному конкретному випадку.   

Стінова опалубка та підйомні системи

  Легка опалубка LIWA та панельна опалубка DOMINO можуть бути зібрані вручну з мінімальними зусиллями, що наприклад, значно зменшує використання крану для опалублення стін і одночасно гарантує швидкість зборки. Для зведення бетонних стін з підвищеним рівнем міцності та отримання ідеальної поверхні архітектурного бетону, було використано стінову балочну опалубку VARIO GT 24. В поєднанні з підйомною системою CB платформи та опалубка переміщалися як єдина збірна конструкція одним зачепом крану. Це значно скоротило час і на зведення, і на використання крану.     

Опалубка перекриттів та підпори

  Рішення розроблені інженерами PERI ґрунтуються  на системі MULTIFLEX, легких алюмінієвих стійках MULTIPROP та риштуваннях PERI UP Rosett. В результаті є можливість оптимального дотримання стилю трибуни, розташування поверхів в вигляді спадаючого каскаду зі змінними планами поверхів та різною товщиною та висотою перекриттів. Високі навантаження які виникали під час робіт часто перерозподілялися між декількома поверхами за допомогою риштувань PERI UP особливо на ділянках нахиленого фасаду з північної сторони будівлі. Також були задіяні і консольні кронштейни для збірки риштувань на наступних поверхах з використанням стандартизованих елементів VARIOKIT

Фото 1

За допомогою опалубки та риштувань PERI зводиться нова будівля Університету  у Лімі – з високими вимогами до архітектури та дуже стислими строками зведення.

 

(Фото: PERI GmbH)






Фото 2

Навантаження від парапетів, балок та перекриттів надійно розподіляються за допомогою риштувань PERI UP Rosett, а також вздовж декількох різних поверхів. 

(Фото: PERI GmbH)










Фото 3

Гнучкість в трьох вимірах: 25 см сітка системи PERI UP дозволяє оптимально пристосувати широкий спектр геометричних форм та навантажень.  

(Фото: PERI GmbH)











Фото 4

Будівля у вигляді трибуни з розташованими поверхами вздовж нахиленого північного фасаду, вимагає дуже детального планування в опалубці та риштуваннях інженерами PERI.

(Фото: PERI GmbH)








Фото 5

Опалубка VARIO GT 24 та підйомні платформи CB доповнюють рішення PERI та забезпечують його завершеність та комплексність.

(Фото: PERI GmbH)










Фото 6

Будівля кампусу у формі трибуни та заввишки майже 50 м має оптичний вигляд скелі з півночі та спадаючих каскадом сходів з південної сторони будівлі.

(Ілюстрація: Gafton Architecs)














Детальніше: www.peri.com

 
 
Интересные новости:
14.11.2014
2095
Технологія переваг. Економія часу та найвища якість бетонної поверхні...
14.11.2014
2199
Найбільша в світі бетонна опора мосту із застосуванням самопідйомної опалубки ACS ...
20.03.2024
3631
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...
20.03.2024
3880
The Ukrainian division of Ruukki has announced the opening of its own training center for cooperatio...
08.03.2024
4868
Головний будівельний портал України вітає прекрасну половину людства із Міжнародним жіночим днем!...