РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Фарбуємо батареї

Сьогодні у системі опалення чи не кожної квартири й приватного будинку встановлено радіатори. Та з настанням опалювального сезону роботи з їхнього ремонту й оновлення стають ще необхіднішими та актуальнішими
1748 02.11.2020 в 09:05


Оновлення радіаторів фарбуванням – це найкраще рішення, за допомогою якого можна не лише надати радіатору естетичного вигляду, але й продовжити термін його експлуатації.

Чавунні радіатори є найстарішими приладами опалення, які почали використовувати багато десятків років тому. Вони мають довготривалий термін експлуатації й донедавна, фактично, були незамінними приладами й не мали альтернативи. Факти свідчать, що навіть нині у старих будинках можна побачити чавунні радіатори, встановлені ще за часів Польщі, у робочому стані.

Уже добрих кілька десятків років набувають популярності сталеві радіатори. Ці панельні прилади опалення також мають досить багато переваг. Окрім того, вони, як і чавунні, чудово піддаються фарбуванню.

Періодичність реставрації та оновлення радіаторів залежить від якості обраної фарби й попередньої підготовки поверхні до фарбування.

Усі емалі для радіаторів мають відповідати кільком загальним вимогам: захищати металеві поверхні від корозії, не жовтіти й не відшаровуватися під дією високої температури. Тому для фарбування радіаторів ми використовуватимемо фарбу, спеціально розроблену для таких цілей. І це – модифікована акрилова емаль ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ.

Та спочатку підготуємо робочу поверхню радіаторів, яка має бути сухою, ретельно очищеною від пилу, іржі та інших забруднень. Якщо поверхня ще не була фарбованою, її ретельно очищуємо механічними засобами (ручна металева щітка чи болгарка зі спеціальною насадкою), і знежирюємо. Для досягнення кращого ефекту радіатор попередньо покриваємо шаром антикорозійної ґрунтовки.

З раніше пофарбованої поверхні радіатора видаляємо стару фарбу, яка відшарувалася, до міцної основи механічним, термічним (фен будівельний, інфрачервоне випромінювання) або хімічним (засоби видалення фарби) способами. Для досягнення кращої адгезії фарби до основи раніше покриту поверхню обробляємо шліфувальною шкуркою до матовості.



Акрилова емаль ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ перед нанесенням ретельно перемішуємо і наносимо у два шари, при чому наступний – можна вже через чотири години завдяки швидкому висиханню фарби. Та після повного висихання першого шару радіатор обробляємо шліфувальною шкуркою дрібної зернистості.

Для фарбування ми використовуватимемо пензель. Залежно від конструкції радіатора найбільш зручним може бути пензель на довгій ручці або, навпаки, на короткій, товстий чи тонкий.



ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ завдяки вдалій формулі та якісним складникам створює міцні й стійкі до підвищених температур покриття. Тому будь-яка температура нагрівання радіатора жодним чином не вплине на його естетичний вигляд, адже ця фарба міцно триматиметься на поверхні й довго зберігатиме білизну.

Фарбування радіаторів проводимо за комфортної температури, яка має становити вище ніж +10°C та вологості повітря менше ніж 80%. Низька температура та висока вологість лише збільшують час висихання фарби.

Емаль ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ  можна використовувати у будь-яких житлових приміщеннях, оскільки вона має екологічні переваги. Це підтверджує екологічний сертифікат, тому виріб марковано знаком «Зелений журавлик», який інформує споживача, що виріб пройшов екологічну експертизу і відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 14024.   

Важливим моментом при фарбуванні є також те, що не можна фарбувати розігріті радіатори чи інші елементи системи опалення і вмикати їх раніше ніж висохне емаль.


Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

 
 
Интересные новости:
29.10.2020
1719
Компанія FAKRO випускає спеціальні вікна для пласких дахів, які слідуюють сучаним архітектурним...
20.10.2020
1672
Galeco розпочинає конкурс «Galeco INSPIRATION 2020» для студентів Вищих навчальних закла...
20.10.2020
1503
Пан Паскаль Чиваті, новопризначений директор Міжнародної асоціації покрівельників IFD відвідав ...
20.03.2024
3619
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...
20.03.2024
3878
The Ukrainian division of Ruukki has announced the opening of its own training center for cooperatio...
08.03.2024
4867
Головний будівельний портал України вітає прекрасну половину людства із Міжнародним жіночим днем!...