РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Розширене засідання Ради директорів КБУ: про ключові питання галузі, обрання президента і віце-президента (ФОТО)

8 жовтня відбулось Розширене засідання Ради директорів КБУ, в ході якого було обрано президента та віце-президента КБУ, обговорено нагальні питання будівельної галузі і прийнято нових членів до лав КБУ
6587 18.10.2020 в 10:58



Розширене засідання
ради директорів КБУ


Засідання відбулося у міксовому форматі - онлайн та оффлайн, за участю гостей: заступник Голови Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський, керівник юридичного напряму Офісу простих рішень та результатів Семен Кривонос, президент Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC) Томас Бауер та виконавчий директор FIEC Доменіко Капогранде.

Василь Лозинський привітав присутніх: «Перед усіма галузями стоїть питання: як ми будемо працювати, враховуючи виклики ковіду. Я впевнений, що будівництво витримає, залишиться драйвером розвитку економіки. Головний виклик цього року – завершити реформу ДАБІ. Є декілька її варіантів. Ми маємо знайти компроміс, щоб реформа запрацювала. Якщо на початку року у нас були для реформи місяці, то зараз вже часу на розкачку нема, мова йде про дні. Держава та бізнес мають бути спільно відповідальні, лише тоді буде результат».

Керівник юридичного напряму Офісу простих рішень та результатів Семен Кривонос представив присутнім пропозиції експертів Офісу щодо реформування ДАБІ та лібералізації підключення до електромереж.

«Передача частини функцій контролю третім особам – надійний інструмент боротьби з монополією та корупцією. Цей метод показав добрі результати у експертизі та БТІ, допоможе він у вирішенні питання контролю та нагляду у будівництві», - наголосив Кривонос.



Одноголосно проголосували за переобрання Лева Парцхаладзе Президентом КБУ, Александр Ротов головою Ради директорів КБУ та оновленого складу віце-президентів КБУ.

«Вдячний за довіру та підтримку. Разом ми багато робимо для будівельної галузі і разом продовжуємо працювати далі для її розвитку»,— зазначив Лев Парцхаладзе.

За його словами, КБУ – це найбільше галузеве об’єднання, що представляє інтереси будівельної спільноти країни та має свої представництва в усіх регіонах. Є єдиним представником України у Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC).  

Президент КБУ наголосив: «Ми постійно розвиваємося та рухаємося вперед. Конфедерація офіційно представлена в складі Ради Федерації Роботодавців України (ФРУ) та очолюємо будівельний комітет у ФРУ. А члени КБУ входять робочі групи при профільному комітеті Верховної ради, Кабінету міністрів, Офісу Президента та інших держорганів». 

Лев Парцхаладзе окреслив низку питань, що потрібно вирішити для ефективної роботи галузі:

- передача функцій ДАБІ в приватні руки;

- впровадження конкурентного середовища на ринку електромереж;

- іпотека під доступний%,

- створення єдиного містобудівного кодексу і впровадження єдиного стандарту розробки містобудівної документації;

- повне оновлення бази ДБН;

- перегляд освітніх програм, залучення учасників бізнесу до їх формування;

- прийняття законопроекту, яким буде передбачено механізм аналізу проектів і дієвого механізму захисту прав інвесторів.

«Вся команда КБУ продовжує системно та плідно працювати для успіху бізнесу. Адже успішний бізнес - це успішна країна!», - сказав Президент КБУ.

Олександр Ротов зазначив, що до лав КБУ постійно долучаються нові учасники та представив їх.

 «До Ради директорів КБУ вступили -  ТОВ «ІМПЕРАТИВ ЮА», ТОВ «УРБАН ЕКСПЕРТС», ТОВ «РІВЕР ТАУН ДЕВЕЛОПМЕНТ», ТОВ «ДІМ ДІМ УКРАЇНА», ТОВ «КРЕАТОР БУД» та ТОВ «ГРІНХАБ». А ПрАТ «АБ СТОЛИЧНИЙ» увійшов до звичайних членів конфедерації. Всіх вітаю в нашій команді», - поінформував голова Ради директорів КБУ.











































Фото: прес-служба Build Portal
 
 
Интересные новости:
19.09.2020
3973
Фотозвіт жеребкування FABU Archi Build Cup 2020, за підсумками якого сформовано відбіркові груп...
21.09.2020
8148
Дивіться фотозвіт з форуму "Сучасне місто: як створити комфортний простір", який відбувся 15 ве...
15.09.2020
9592
В ЖК «Нова Англія» відбулась святкова вечірка з приводу перетину екватору в будівництві ...
24.04.2024
2557
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6396
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3875
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...