РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

"Перша Будівельна Експертиза": основна концепція офісу – відкритість

"Перша Будівельна Експертиза" розповідає про сучасну концепцію офісу і як можна змінити відношення співробітників до робочого простору
2917 15.01.2020 в 07:41


Нещодавно компанія "Перша Будівельна Експертиза" переїхала у новий офіс, ремонт у якому робився виключно під потреби її працівників. Чим особливий цей офіс, як він змінив ставлення співробітників до робочого простору і чому кухня стала улюбленим приміщенням в офісі, розповів директор "Першої Будівельної Експертизи" Юрій Підлісний.


"Ми розпочинали свою діяльність два роки тому у невеликому, площею лише 74 кв.м, офісі на Подолі. З часом ми розширилися, і цього простору стало замало. Виникло питання, у яке приміщення переїжджати: в орендоване чи у власне, яке ми зробимо виключно так, як самі захочемо. Зрештою було прийнято рішення купувати власне приміщення і втілювати там свої побажання.

Зазвичай експертні організації асоціюються з якоюсь радянщиною, старорежимністю. Ми ж хотіли змінити ставлення до цієї справи в тому числі за рахунок оформлення  офіса. Для нас було важливо, щоб офіс знаходився в центрі міста, бо це зручно основній частині наших замовників. А ось наявність станції метро поблизу виявилася не такою важливою, хоча зрештою до найближчої йти виявилося недалеко. 


Основна концепція офісу – відкритість. Ми хотіли, щоб і наші співробітники, і наші партнери навіть за рахунок нашого інтер’єру розуміли, що наша задача – бути максимально відкритими, корисними, допомагати, а не створювати перешкоди. Власне, це ми реалізовували і в дизайнерсько-архітектурному рішенні.


Ми зробили офіс прозорим, щоб наші партнери-проектувальники приходили сюди не як на каторгу, а в місце, де знаходяться знання, якими з ними хочуть ділитися. Тому у нас є круглий стіл, за яким можна проводити зустрічі, є робочі місця і для наших співробітників, і для наших партнерів. 


Офіс ми розробляли в першу чергу для співробітників, але таким чином, щоб відвідувачам, гостям, нашим партнерам теж було комфортно прийди сюди і навіть попрацювати тут.


Офіс у нас молодіжний, хоча саме експерти – це переважно люди старшого покоління. Звісно, вони мали застереження щодо нашої ідеї відкритого простору. Основне їхнє побажання було – окремий кабінет для кожного. Але ми не могли собі цього дозволити ні за площею, ні за концептом. Однак коли ми завершили оформлення офісу, нашим співробітникам старшого віку все сподобалося. Вони мають зручні робочі місця в загальних кімнатах, однак якщо їм треба усамітнитися для розмови з кимось або й просто для роботи з документами, вони можуть використати для цього переговорну, конференц-залу чи кухню. У теплу пору року для цього також підходять наші балкони, куди ми виносимо м’які крісла-пуфи.



Мені завжди було незрозуміло, чому роботодавці недооцінюють своїх співроітників, чому не дбають про комфорт їхнього перебування на роботі. Адже співробітники – це люди, ще й висококваліфіковані фахівці. Вони достойні зручних робочого столу та крісла, гарного освітлення, комфортної температури в приміщенні, гарної вентиляції, зрештою, зручної кухні, де можна нормально поїсти. Зараз на ринку кадрів існує помітна конкуренція. І часто трапляється так, що люди погоджуються на нижчу зарплату лише через те, що їх більше влаштовують комфортні умови у іншого роботодавця. Тепер же кухня й зелені зони – улюблені локації наших співробітників.


У нашому попередньому офісі, на жаль, не було місця для кухні. Ми змогли виділити під ці потреби буквально закуток, де було місце лише для мікрохвильової пічки і де могла розміститися лише одна людина. Це нас дуже засмучувало. Тому в новому офісі ми вкрай відповідально поставилися до цього питання. На нашій новій кухні можна зберігати їжу в холодильнику, розігрівати її, готувати чай та каву і, голове, у будь-який час поїсти за зручним столом наодинці чи разом з колегами або партнерами. Наша кухня – це місце для прийому і їжі, і гостей, якщо є така потреба.


У нашому офісі застосовано технологію “розумний будинок”, яка дозволяє нам оптимально керувати освітленням, температурою повітря в приміщенні, вентиляцією. Причому все це можна робити віддалено, зі смартфону. Для освітлення ми використали, звісно, виключно енергоефективні LED-лампи, а також датчики руху, завдяки яким регулюється інтенсивність світла. Трохи згодом ми ще встановимо автоматичні жалюзі, які, зокрема, допоможуть влітку затримувати сонячні промені. Для забезпеченни тепла в офісі ми встановили теплові насоси, утеплели приміщення.


Можу зізнатися, що є деякі ідеї, які ми не змогли втілити в цьому офісі. Наприклад, хотілося б мати власну ігрову кімнату з приставками, спортивну залу, душові й кімнату для відпочинку з повноцінним диваном. На жаль, на це нам не вистачило місця. Але якщо ми вікриватимемо в Києві другий офіс, то неодмінно втілимо ці задумки в життя".


Про деякі нюанси роботи над проектом розповіла його авторка, дизайнер Юлія Агібалова.

"Це моя перша самостійна комерційна робота, і я дуже радію, що замовник дав мені можливість реалізувати всі мої ідеї. Були моменти, які мені довелося відстоювати, але зрештою все було втілено саме так, як я пропонувала.

Серед конкретних інструментів, які я використала в цьому проекті, можу виділити прозорі скляні стіни, які створюють відчуття простору, природне освітлення, натуральні матеріали, сполучення вінтажного дубу, який ми використали для виготовлення стільниць, та холодної неіржавної сталі в інтер’єрі, яскраві акценти у вигляді розпису на стінах та зелені зони.


Моєю задачею було створити простір, максимально комфортний для персоналу. Причому робили ми це в таємниці, про деталі проекту знало лише керівництво компанії. Але тепер можу впевнено сказати, що сюрприз вдався, задоволеними опинилися як співробітники, так і всі наші гості". 

Довідка. ТОВ "Перша Будівельна Експертиза" спеціалізується на виконані комплексної експертизи проектів будівництва для повноцінного контролю за правильністю їх складання. Компанія працює на ринку більше двох років, має філії в усіх регіонах України, тож надає послуги на території всієї країни незалежно від розташування об'єкту будівництва, його призначення та класу наслідків.




Источник: pbe.ua 
Информация опубликована на правах рекламы

 
 
Интересные новости:
17.12.2019
3590
11 декабря состоялась церемония награждения победителей VІI Всеукраинской строительной премии I...
11.12.2019
1734
3 декабря 2019 г. в Киеве, в бутик-отеле "Воздвиженский" состоялся семинар "Тепловые насосы DAIKIN A...
08.03.2024
4861
Головний будівельний портал України вітає прекрасну половину людства із Міжнародним жіночим днем!...
29.02.2024
1420
Після перерви в 2 важкі роки компанія «Екотехнік Україна» знову здобула цю нагороду. Це ...
14.02.2024
4142
Гуманітарна реконструкція в Україні, яку координує шведська благодійна організація OperationAid, про...