РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

«Нам потрібно продовжувати зростання у Doing Business, адже 1 пункт у рейтингу дає + $ 600 млн інвестицій на рік» - Лев Парцхаладзе

Екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадій Зубко та заступник міністра Лев Парцхаладзе провели прес-конферецію "Зміни та реформи Мінрегіону: результати роботи і ключові досягнення", головною метою якої було передати новому Уряду інформацію про досягнуті результати роботи зі сподіванням на продовження початих реформ

1658 23.09.2019 в 07:50



Понад 600 якісних змін до ДБН за 2 роки

18 вересня екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадій Зубко та заступник міністра Лев Парцхаладзе провели прес-конферецію "Зміни та реформи Мінрегіону: результати роботи і ключові досягнення", головною метою якої було передати новому Уряду інформацію про досягнуті результати роботи зі сподіванням на продовження початих реформ.

Одним з найголовніших свої досягнень керівники Мінрегіону вважають суттєве підвищення України в рейтингу Doing Business – завдяки реформам дерегуляції та децентралізації, що проводились міністерством.

«У рейтингу Світового банку Doing Business ще 2 роки тому за показником «Отримання дозволів на будівництво» Україна була на 140 місці, а зараз ми на 30 місці, тобто, піднялися на 110 пунктів», - повідомив на прес-конференції Лев Парцхаладзе, додавши, що у більшій мірі завдяки цьому зростанню Україні вдалося за 2 роки піднятися в загальному рейтингу з 80 місця на 71-е.

«Кожен пункт підняття нашої країни у загальному рейтингу дає плюс 600 мільйонів доларів інвестицій на рік. Це великий позитив для розвитку країни, тому подальше зростання у Doing Business дуже важливе», - зазначив він.

Було проведено важливу роботу з застарілими державними будівельними нормами - за останні 2 роки було зроблено понад 600 якісних змін у ДБН.

«Ми зробили принципові зміни у плануванні і забудові територій, ввели таке поняття як «блакитні» лінії – це обмеження висотності забудови, «зелені» лінії – заборона забудови всіх зелених територій. Дуже серйозний ДБН зробили по інклюзії. І таких змін вже понад 600», - повідомив Лев Парцхаладзе.

Варто зазначити, що новий ДБН щодо інклюзивності стосується усіх маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, слуху, зору, розумової діяльності, людей похилого віку, батьків з маленькими дітьми, вагітних жінок, людей з післяопераційним станом здоров’я.

Cеред розпочатих масштабних і одночасно необхідних проектів, що здатні поліпшити якість життя людей, екс-керівники Мінрегіону назвали проект створення сучасних Центрів безпеки громадян.

«Ми розробили такий концепт сучасних Центрів безпеки громадян у об’єднаних територіальних громадах, щоб в одній будівлі розміщувалася пожежна частина, екстрена медична допомога та поліцейський пункт», - повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.



«Безпека – це пріоритет №1, перш за все - охоронна безпека, поліція і медицина. Ми розробили єдині стандарти сучасних Центрів безпеки громадян, які мають містити в одній будівлі пожежну частину, екстрену медичну допомогу та поліцейський пункт. У кожному регіоні має бути один центр управління, де всі ці послуги у онлайн-режимі контролюються і моніторяться. Найголовніше, щоб максимальний час реагування на виклик навіть у найвіддаленіших районах був не більше 20 хвилин. Тобто, якщо виникає пожежа, допомога має прибути якнайскоріше», - зазначив Парцхаладзе.

Наразі у Донецькій області було відкрито 12 таких центрів. Це був пілотний проект. Там є рятувальники, поліцейська станція, а в майбутньому ще й має бути підкріплена екстренна медицина, тобто, одним дзвінком можна вирішити всі ці питання.

На переконання Лева Парцхаладзе, будь-яка якісна зміна повинна відчуватися людьми, адже їх основна мета – створити безпечні та комфортні умови для кожного. «Тому цей рух має продовжуватися! Рухаймось разом!» - підсумував заступник міністра.

Відеозапис прес-конференції Геннадія Зубка та Льва Парцхаладзе "Зміни та реформи Мінрегіону: результати роботи і ключові досягнення":


Читайте також: "Всю промисловість з Києва треба винести на відстань понад 30 км" – Лев Парцхаладзе.

Про внесення змін до Державних будівельних норм читайте у розділі «ДБНи», тут зібрані ВСІ нововеддення норм та коментарі експертів. 

 
 
Интересные новости:
20.09.2019
1706
Компанія EverScan та учасники проєкту «Мапа реновації» запустили ініціативу 3D-скануванн...
20.09.2019
4854
Які способи фінансування житлового будівництва найпопулярніші в Україні, та які є плюси і мінуси їхн...
20.09.2019
1888
По словам министра инфрастурктуры Новак уйдет из «Укравтодора», хотя Криклий считает его...
28.03.2024
2277
Нова фарба здатна розкладати до 96% забруднювальних речовин, забезпечуючи не тільки довговічне ...
27.03.2024
6779
Катастрофа може стати найстрашнішим обвалом моста у США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі ...