РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відкриття форуму GREEN MIND 2015. Як це було?

27 жовтня 2015 року розпочав свою роботу міжнародний форум GREEN MIND 2015.

2874 15.11.2015 в 19:16

ЦИКЛ статей  "Green Mind - міжнародний форум для сталого розвитку бізнесу". Читати всі статті циклу


Форум зібрав понад 700 провідних міжнародних, європейських та національних експертів, представників органів державної влади, інвестиційних компаній, компаній-товаровиробників, експортерів та дистриб'юторів, бізнес-асоціацій з багатьох міст України та ще 26 країн світу: Німеччини, Бельгії, Польщі, Франції, Чехії, Фінляндії, Сполучених Штатів Америки та інших. Також цього року до роботи форуму долучилися представники офіційного представництва Європейського Союзу.

Цьогорічний GREEN MIND присвячений темам модернізації економіки, досягнень європейських стандартів якості товарів та послуг, посилення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника на європейських та азійських ринках.

Реалізувати проект вдалося завдяки спільним зусиллям Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Торгово-промислової палати України, Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» та інших партнерів і спонсорів заходу.

Ініціатори та оргкомітет форуму доклали максимум зусиль для створення унікальної платформи для розвитку партнерських відносин серед представників ділових кіл, органів влади, науки і громадськості в їх єдиному прагненні до сталого розвитку.

Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

Президія форуму (з ліва направо), Світлана Берзіна, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», Сергій Волков, старший програмний менеджер з питань охорони довкілля та енергозбереження ПРООН в Україні, Олександр Бондар, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, доктор біологічних наук, професор, член кореспондент Національної академії аграрних наук України, Ганна Вронська, заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції, пан Юха ВІртанен, надзвичайний і повноважний Посол Фінляндії в Україні, Наталія Кацер-Бучковська, Народний депутат України, Голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Михайло Непран, перший віце-президент Торгово-промислової палати України.

Михайло Непран, Непран Михайло, Михаил Непран, Непран Михаил, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

«Ми вже вчетверте проводимо цей захід у ТПП України і в черговий раз GREEN MIND стає ефективним майданчиком поширення екологічних інновацій та підвищення екологічної свідомості українського бізнесу. Сьогодні ми зібрали екологічну еліту України і сподіваємося наше спілкування буде мати конкретні результати. На жаль, до останнього часу Україна вкрай неефективно та витрато споживає більшість з природних ресурсів. Енергоємність продукції, що виробляється в Україні в декілька разів вища за середній світовий рівень. Тож важливо, щоб сьогодні бізнес максимально підхопив ідею екологічно грамотної поведінки. Торгово-промислова палата України завжди підтримувала ініціативи з екологізації економіки», - зазначив Михайло Непран, перший віце-президент Торгово-промислової палати України.

Світлана Берзіна, Берзіна Світлана, Светлана Березина, Березина Светлана, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

Від імені оргкомітету форуму до учасників звернулася Світлана Берзіна, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета»: «Мене часто запитують представники від бізнесу, яким чином до «сталого розвитку» відносяться саме вони. Адже це поняття більше сприймається у розрізі розвитку суспільства на рівні держави. На жаль, в нашій країні мало хто взагалі чув про відповідний Глобальний договір ООН, і ще менше керуються ним у стратегіях свого розвитку. Дехто вважає, що всі ці глобальні проекти у період економічної кризи в Україні не на часі. Але давайте визнаємо, що відповідальність за цю кризу певною мірою лежить на кожному з нас. Нам потрібно озирнутись навколо і зайнятись реформами, починаючи з самих себе та своїх організацій. Бо ніхто, окрім нас самих, не вирішить наші проблеми.

Сергій Волков, Сергій Волков, Сергей Волков, Волков Сергей, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

Від імені Програми розвитку ООН в Україні привітав учасників форуму пан Сергій Волков, старший програмний менеджер з питань охорони довкілля та енергозбереження ПРООН в Україні: «Сьогоднішні тенденції до погіршення екологічного стану означають, що ми повинні переглянути нашу модель розвитку. Ми повинні перейти від «бізнесу як завжди» до моделі економічного зростання, яка забезпечує соціальну рівність, чисте та безпечне навколишнє середовище. Зайве говорити, що вплив діяльності компанії на навколишнє середовище також є величезним. 25-27 вересня 2015 року держави-члени ООН зібралися на саміті ООН в Нью-Йорку, щоб прийняти програму розвитку на наступний рік. Завдання глобального розвитку були сформульовані в 17 цілях (SDGs), які повинні бути досягнуті до 2030 року. Важливо, що досягти майже всі з них можливо завдяки діяльності приватного сектору».

Ганна Вронська, Вронська Ганна, Анна Вронская, Вронская Анна, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

З вітальним словом виступила заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Ганна Вронська: «Питання екології, охорони навколишнього середовища, раціонального природокористування – це те, про що потрібно думати незалежно від роду діяльності або виду бізнесу. В основу формування державної екологічної політики України покладено принцип, згідно з яким управління природними ресурсами і екологічною безпекою є складовою національної стратегії розвитку держави. Результати нашої роботи повинні закласти фундамент для кращого майбутнього шляхом розвитку природоохоронного законодавства та системи технічного регулювання, підтримуючи ініціативи з розвитку зеленої енергетики та альтернативних видів палива, технологій більш чистого виробництва та органічного сільського господарства.».

Юха Віртанен,Віртанен Юха, Виртанен Юха, Юха Виртанен, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

Вже традиційно в заходах форуму беруть участь дипломати країн, які успішно застосовують принципи сталого розвитку. До учасників з офіційним словом звернувся надзвичайний і повноважний Посол Фінляндії в Україні пан Юха ВІртанен: «Фінляндія збільшила свою допомогу Україні у зв'язку із важкою політичною, економічною та гуманітарною ситуацією в країні в 2014-2015 рр., в тому числі і на реалізацію заходів для стимулювання ощадливого виробництво, захисту довкілля. Зокрема через фонд багатостороннього та сталого розвитку України Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Фінляндія підтримує реформи державного управління в Україні, а також для покращення умов розвитку малого та середнього бізнесу, банківського сектору, енергоефективності та муніципальних послуг. Крім цього фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) було реалізовано 16 проектів, таких як: розвиток централізованого теплопостачання, підвищення енергоефективності в Україні, тощо».

Наталія Кацер-Бучковська, Наталья Кацер-Бучковская, Кацер-Бучковська Наталія, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

Наталія Кацер-Бучковська, Народный депутат України, голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, в своєму звернення до учасників форуму відмітила: «Українську енергетику як ключову галузь економіки необхідно розвивати відповідно до світової концепції сталого розвитку, шляхом збільшення частки відновлюваних джерел енергії, підвищення енергоефективності та екологічної безпечності виробництва.

Концепція сталого розвитку, яка передбачає необхідність встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі, є надзвичайно актуальною і важливою для нашого суспільства. Саме тому вперше за роки незалежності України у Верховній Раді VIII скликання був створений підкомітет з питань сталого розвитку і стратегії.

У той час, як більшість країн світу вже живуть відповідно до концепції сталого розвитку, в Україні лише зараз починають робити перші кроки для імплементації цієї концепції.

Нинішнє скликання парламенту вже досягло певних успіхів у впроваджені в нашій країні концепції сталого розвитку. Народні депутати ухвалили низку важливих законопроектів, які покликані стимулювати використання відновлювальних джерел енергії, впровадження енергоефективних технологій.

Важливим є лібералізація ринку природного газу, ринку електроенергії, стимулювання розвитку «зеленої» енергетики.»

Олександр Бондар, Бондар Олександр, Александр Бондарь, Бондарь Александр, Green Mind 2015, Грин Маинд, Грін Маінд

Олександр Бондар, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, доктор біологічних наук, професор, член кореспондент Національної академії аграрних наук України: «Екологізація господарської діяльності – визначальний вектор в економічному аспекті сталого розвитку. Розвиток ідеології «зеленої» економіки має стати пріоритетним напрямком і в системі науки та освіти в Україні. Зменшення використання енергоємних і ресурсомістких технологій можливе лише за умови активного розвитку науки та інженерної думки. Впровадження «зелених» проектів в економіку нашої держави стане ефективним інструментом на шляху відновлення і збереження навколишнього природного середовища. Співпраця державних органів виконавчої влади України, бізнесу і науки в цьому напрямку дасть потужний імпульс використанню нових форм економічного стимулювання екологічно чистих виробництв.»

Джерело і фото: www.zhiva-planeta.org.ua



 
 
Интересные новости:
15.11.2015
2802
В рамках міжнародного форуму GREEN MIND 2015, відбулася прес-конференція присвячена презентації ново...
16.11.2015
5102
Фотоотчет с международного форума Green Mind 2015, проходившего с 27 по 28 октября, в г. Киеве, в То...
13.11.2015
3192
Засідання Комітету Будівельної палати України з питань розвитку низькобюджетного житла для переселен...
19.04.2024
5836
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3605
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
15.04.2024
5491
11 квітня 2024 року відбувся RECOVERY CONSTRUCTION FORUM UKRAINE, який об’єднав представників ...