РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відбулося засідання Комітету Будівельної палати України з питань розвитку низькобюджетного житла для переселенців та учасників АТО

Засідання Комітету Будівельної палати України з питань розвитку низькобюджетного житла для переселенців та учасників АТО
3192 13.11.2015 в 07:57


11 листопада 2015 року відбулося засідання Комітету Будівельної палати України з питань розвитку низькобюджетного житла для переселенців та учасників АТО.

У заході взяв участь Перший віце-президент Будівельної палати України Станіслав Телісфорович Сташевський. Вітаючи учасників засідання він зазначив, що члени КомітетуСтаніслав Телісфорович Сташевський активно працюють з розробки пропозицій по доступному житлу, які вже сьогодні почали працювати.

Комітет виступив ініціатором та організатором проведення конкурсу на кращі проекти житлових будинків цільової програми «Доступне житло». Перший етап якого закінчився презентацією, за підтримки члена Будівельної палати України ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» яка пройшла в рамках виставки «Будівництво та Архітектура», – підкреслив Станіслав Телісфорович Сташевський.

Він також наголосив, що тільки об'єднання зусиль всіх членів Будівельної палати України дозволить успішно вирішувати актуальні завдання, що стоять перед будівельною галуззю.

Голова Комітету з питань розвитку низькобюджетного житла для переселенців та учасників АТО Станіслав Михайлович Мартинюк підвів підсумки, подякував всіх учасників першого етапу конкурсу на кращі проекти житлових будинків цільової програми «Доступне житло» і дав старт другому етапу цього заходу.

Під час обговорення питань порядку денного виступаючі висловлювали актуальні пропозиції, які спрямовані на вирішення житлових проблем як військовослужбовців та учасників АТО, так і всіх громадян України, які потребують поліпшення своїх житлових умов.

Поряд з цим, учасники заходу говорили і про те, яким чином можна підвищити якість проектів, що беруть участь у конкурсі проектів житлових будинків цільової програми «Доступне житло».

Василь Петрович ОмельчукВасиль Петрович Омельчук, заступник головного інженера - головний технолог ПАТ «Домобудівний комбінат №4» розповів про те, що вже сьогодні на низці об'єктах, які зводить корпорація «ДБК-Житлобуд» реалізуються проекти з облаштуванням автономних котелень. І сьогодні це питання дуже актуальне, - наголосив заступник головного інженера - головний технолог ДБК-4.

Завідуючий відділенням Державного науково-дослідного інститута будівельних конструкцій (НДІБК) Костянтин Петрович Кафієв зазначив, що НДІБК працює сьогодні над тим, щоб об'єднати дві будівельні технології зведення житлових будівель - панельне домобудівництво з використанням елементів монолітного будівництва.

З результатами роботи Будівельної палати України в питаннях співпраці з державними установами, які займаються вирішенням житлових проблем військовослужбовців та учасників АТО, під час засідання членів Комітету  ознайомив Виконавчий директор Будівельної палати України Руслан Володимирович Ковтун.Руслан Ковтун

Зокрема він зазначив, що ведеться робота з державними установами, громадськими організаціями по укладанню угод та меморандумів по співробітництву.

На сьогоднішній день Меморандуми про співпрацю підписано з - Міністерством оборони України, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, Громадською радою при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Торгово-промисловою палатою України, - зазначив Руслан Ковтун.

Він також наголосив, що не дивлячись на  результати, ми повинні розвивати та активізувати роботу Будівельної палати України та Комітету з питань розвитку проектів низькобюджетного житла для переселенців та учасників АТО, для того щоб, як результат, домогтися для Палати отримання статусу професійного Радника у законотворчих та виконавчих органах влади.

Законодавство надає надзвичайно широкі можливості для діяльності такого професійного об’єднання як Палата. Але всі ці можливості є потенційними, щоб скористатися ними потрібна активна робота усіх членів БУДІВЕЛЬНОЇ ПАЛАТИ, - зазначив Руслан Ковтун.

Дуже важливо, що оцінювати якість проектів, які будуть брати участь у другому етапі конкурсу проектів житлових будинків цільової програми «Доступне житло» буде Інженерний центр, який створений при Будівельній палаті України.

Про завдання, які вирішуватиме цей Інженерний центр розповів директор цього Центру Сергій Миколайович Кодола.

Костянтин Петрович КафієвДіяльність Інженерного центру регламентується наступними питаннями:

- обстеження, експертна оцінка та визначенню стану природності, та рекомендації - існуючих, експлуатуючих та дефектних будівель і споруд;

- технічне супроводження та технічний нагляд за виконанням будівельно-монтажних робіт при будівництві та реконструкції будівель та споруд;

- впровадження нової конструктивної системи енергозберігаючих будівель, в тому числі з альтернативними джерелами тепла в нових будівлях та реконструкція, які були в експлуатації.

Співробітники Інженерного центру при Будівельній палаті України мають досвід у вирішенні цих питань і вже проводили обстеження дошкільних споруд в м. Кремінне та запропонували заходи з їх реконструкції адміністрації м. Кремінне, - зазначив він.

За підсумками засідання Комітету було прийнято рішення про початок другого етапу конкурсу на кращі проекти житлових будинків по Програмі «Доступне житло», а також вирішено організаційне питання.

Голова Комітету з питань розвитку низькобюджетного житла для переселенців та учасників АТО Станіслав Михайлович Мартинюк запропонував обрати першим заступником Голови Комітету, Виконавчого директора Будівельної палати України Руслана Володимировича Ковтуна. Ця пропозиція була одноголосно підтримана усіма членами Комітету.

Будівельна палата України

Будівельна палата України

Будівельна палата України

Будівельна палата України

Руслан Ковтун

Джерело: Будпалата
Фото: budport.com.ua

 
 
Интересные новости:
10.11.2015
4648
Конфедерацией строителей Украины введен принципиально новый формат обсуждения актуальных вопросов ст...
08.11.2015
3131
Уникальное событие в жизни Киева – проект «Арт-Прогулка – 2015», открыл глаз...
15.11.2015
3483
С 27 по 28 октября, в г. Киеве, на ул. Большая Житомирская, 33, проходил международный форум Gr...
24.04.2024
2624
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6414
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3890
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...