РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.784 EUR: 42.312
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.784
EUR 40.000 41.000 42.312
USD 39.470 39.830 39.784
EUR 42.100 42.720 42.312
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Укладаємо керамічну плитку на підлогу

Керамічна плитка є безперечним лідером серед оздоблювальних матеріалів на підлогу, оскільки має багато переваг: не боїться вологи, цвілі, грибка, перепадів температури, тощо
1581 26.08.2021 в 09:46


Це довговічне, міцне, зносостійке, просте і зручне у прибиранні покриття – незамінне для підлоги у вологих приміщеннях, санвузлах, підвалах, гаражах. Завдяки широкому асортименту керамічної плитки різних виробників кожен може без вагань вибрати  будь-який  варіант, який підходить його приміщенню за кольором, фактурою і розміром. Але, щоб якісно укласти усю цю красу, необхідно мати конкретну інформацію щодо виконання роботи та, звичайно ж, відповідні навички.

На першому етапі укладання плитки на основу підлоги треба переконатися, чи відповідає вона стану, за якого матеріал буде добре триматися упродовж тривалого часу. Тому насамперед слід подбати, щоб основа була міцною, рівною й гладкою. Для цього при підготовці підлоги під плитку обов’язково заливають стяжку, таким чином її вирівнюючи. Укладання плитки у санвузлі, зокрема, здійснюють лише після монтажу гідроізоляційного захисного шару. Якщо ж вам доведеться замінювати стару плитку на нову, тоді стару слід демонтувати перфоратором і молотком, після чого очищену від сміття та пилу поверхню вирівняти розчином цементу.

Щоб укласти плитку на дерев'яну основу, необхідно спочатку покласти вологостійку фанеру чи гіпсокартон, а тоді – мокру стяжку. Сама стяжка – це, по суті, піщано-цементний розчин. Товщина стяжки залежить від того, на яке перекриття її укладають.

Після повного висихання стяжки поверхню слід очистити від пилу й бруду та обов’язково поґрунтувати.

Нехтувати процесом ґрунтування у жодному разі не можна, оскільки ґрунтівка забезпечує надійне зчеплення поверхні з оздоблювальним матеріалом, а відтак – міцність та довговічність покриття.

Для ґрунтування основи під укладання керамічної плитки ми обрали ґрунтівку глибокого проникнення . Полімерна формула, на основі якої її виготовлено, та сучасні складники забезпечують виробу якісні технічні характеристики. Поґрунтувавши поверхню, ми не лише надаємо їй міцності, а й знизимо й вирівняємо її водопоглинання, що продовжує тривалість роботи з різними розчинами при укладанні керамічної плитки на підлогу.

ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO – ґрунтівка легка у використанні та повністю готова до використання – вам тільки залишиться її ретельно перемішати.

Отож, ґрунтівку ми вже маємо, поверхню очистили від бруду й пилу, залишилося правильно її нанести, дотримуючись рекомендацій виробника. Ґрунтівку наливаємо у зручний лоток чи іншу ємність, набираємо на пензель валик, щітку або методом розпилення і наносимо послідовними неперервними рухами. У процесі роботи вам не доведеться докладати значних фізичних зусиль, оскільки продукт легко наносити, при чому з невеликими витратами – усього 8-10 м²/л залежно від поглинальної здатності основи.

Важливим моментом у ґрунтуванні є не лише послідовність нанесення ґрунтівки, а й температурні умови (від +5°С до +25°С), які впливають на тривалість висихання ґрунтувального шару та їхню кількість, яка може коливатися – від одного до двох шарів.

В результаті нанесення ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO на поверхні основи підлоги ми отримаємо ґрунтувальний шар, на який вже можна укладати керамічну плитку.

                

Джерело: www.sniezka.ua

Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
26.01.2021
1837
Система для полов PB-THERMOFLOOR позволяет сократить расходы, связанные с отоплением помещения ...
20.09.2023
740
Несмотря на наличие в сфере строительства инноваций, что позволяет изготавливать ламинат, паркет, па...
0001