РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

5 кроків до ванної кімнати в стилі нової класики

Класика завжди актуальна. З цим твердженням шанувальників традиційного дизайну немає сенсу сперечатися. Однак чи завжди доречне класичне оформлення ванної кімнати? Рококо, бароко, ампір, готика, вікторіанська чи георгіанська класика мають чітко вибудувану естетику та вирізняються підкресленою шляхетністю.
2145 13.05.2021 в 07:35


Традиційні інтер'єри ― масштабні, респектабельні, ґрунтовні. Водночас вони вимагають значного простору. Ще один важливий момент: декоративність і химерне оздоблення суперечать принципам функціоналізму, яким підпорядковані сучасні санвузли. Нові часи вимагають нових рішень і отримують їх. На зміну стилям із віковою естетичною базою прийшла неокласика, що відкидає помпезність і масивність. Нова класика ― це прагматичний, виважений, лаконічний дизайн, який переосмислює традиційні канони. Поєднання звичної класики та практичного мінімалізму, атмосферного скандинавського модерну й інших сучасних напрямків цікаве і цінителям вічного, і прибічникам останніх модних тенденцій. Цікаво ця тема розвинута в статті: .

Щоб створити оригінальний і функціональний неокласичний інтер'єр ванної кімнати, дотримуйтесь наступних порад. 


Пропорція та гармонія 

Симетричність і пропорційність грають важливу роль у традиційній естетиці. Особливо цей момент помітний у декоруванні: всі візерунки, орнаменти та малюнки продумано поєднуються між собою. Оновлена класика відкидає монументальність і пишний декор. Водночас дотримання пропорцій, правильні геометричні форми, плавні лінії та гармонійна поєднуваність елементів залишаються основою оформлення.

 

Усі перелічені характеристики активно використовують виробники сантехніки. Квадратні шафи, прямокутні ванни та умивальники, овальні чаші, конусоподібні унітази та біде мають м'які лінії та заокруглені кути. Округлі форми асоціюються із затишною та медитативною атмосферою, що допомагає створити спокійний, комфортний та елегантний інтер'єр. Аксесуари також бажано підбирати з плавними контурами. 


Палітра кольорів

Для традиційних інтер'єрів характерна палітра «земляних» відтінків із золотистим, мідним, срібним відблиском і з вкрапленнями темних шляхетних відтінків синього, зеленого, червоного. Оновлена інтерпретація використовує «легкі» кольори. Відтінки бежевого, сірого, пісочного, білого залишаються основою. До нейтральних тонів додають пастельні голубий, зелений, рожевий, жовтий, бузковий. 

 

В неокласичній кольоровій схемі майже не використовують контрасти. Відтінки доповнюють один одного. Однак це не означає, що нова класика відмовляється від яскравих і веселих акцентів. Головне, щоб насичені барви доповнювали основну палітру та допомагали створити оригінальний і комфортний простір.


Матеріали 

Історично склалося, що для інтер’єрів в стилі бароко чи класицизму використовували природні матеріали. Цінні породи дерева, мармур, сланець, граніт, коштовне та напівкоштовне каміння, золото, срібло, бронза, текстиль з гаптованими орнаментами ― це далеко неповний список елементів оформлення. Сучасний темп життя вимагає практичності, тому до природних додаються штучні матеріали. Особливо це поєднання актуальне для ванної кімнати, де від предметів обстановки вимагається підвищена стійкість до впливу води, надійність, зносостійкість. 

 

Санвузли комплектуються меблями з вологостійким покриттям чи спеціальним просоченням фасадів. Дотягувачі, напрямні елементи, петлі, ручки виготовлені із сучасних сплавів, що не бояться корозії. Корпуси якісних душових гарнітурів та систем, змішувачів, комплектуючих створюють із латуні, нержавіючої сталі, міцних полімерів. Хромування чи нанесення спеціальної фарби ― додатковий захист від води, а також простий спосіб створити виріб із завершеним дизайном. Унітази з гігієнічної кераміки чудово комбінуються з умивальниками з надміцного литого мармуру та акриловими ваннами.   


Функціональність

Якщо говорити про функціональний аспект, то нова класика активно використовує інноваційні технології. Все, що підвищує комфорт і не порушує гармонію, буде доречним у такому інтер'єрі. Сучасну ванну кімнату важко уявити без шафок, висувні ящики яких зачиняються легко і безшумно. Дзеркала зі світлодіодним підсвічуванням стали обов'язковим елементом санітарного простору. 

 

Зростає попит на підвісні унітази, які дозволяють створити зручний і незахаращений комунікаціями санвузол. Керамічна чаша, яку тримає схована за фальш-стінкою рама, спрощує прибирання та ремонт покриття підлоги. Крім того, доступні значно гігієнічніші та простіші в догляді безобідкові унітази. У змішувачах для ванни, біде, умивальника та душових лійках інтегровані функції та технології, які дозволяють економно використовувати воду. 


Декор

Вище зазначено, що неокласичний стиль відмовляється від прикрашання на користь лаконічних форм. Однак це не означає, що декоративні елементи опинилися під забороною. Прикрасами стають не химерні орнаменти, статуетки чи ніжки ванни, які імітують лапи лева. Увага звертається більше на фактурні матеріали, цікаве поєднання відтінків, сусідство форм. 

 

Наприклад, на фоні матових кахлів чітко вирізнятиметься змішувач завдяки дзеркальному блиску хромованої поверхні. Візуальним якорем оформлення можуть стати цікаві аксесуари: мильниці, тримачі, гачки. Плетений кошик для білизни, однотонний килимок чи квіти гарантовано додадуть затишку в продуману до дрібниць ванну кімнату.

 

Джерело: Ravak
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
11.12.2020
2537
Преимущества выбора плитки для ванной по сравнению с аналогичными предложениями по облицовки...
12.05.2023
992
Преимущества и особенности стеклянных перегородок в ванную комнату...
02.12.2021
1728
Какие есть виды полотенцесушителей, в чем их особенности и что нужно учесть, выбирая полотенцесушите...
0001