РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Артезіанська свердловина: тонкощі буріння та облаштування

Про які тонкощі потрібно знати при бурінні та облаштуванні свердловини
5119 18.06.2020 в 10:54


Багато власників приватних будинків, організовуючи водопостачання, вибирають свердловину навіть при можливості підключення до центрального водопроводу. Свердловина забезпечує водою без перебоїв, артезіанська вода чиста, смачна та безкоштовна.


Про які тонкощі потрібно знати при бурінні та облаштуванні свердловини:

• На яку глибину потрібно бурити свердловину?
Можна лише спрогнозувати передбачувану глибину на основі карти водоносних горизонтів і за даними по найближчих місцях буріння, так званих опорних свердловинах.
Залягання водоносного шару може відрізнятися на 10-15 метрів навіть на сусідніх ділянках. Як правило, в Києві та Київській області вода залягає на глибині від 5 до 380 метрів, але на якій глибині, вона буде на вашій ділянці, можуть підказати фахівці бурової компанії «АРТЕЗБУР». https://artezbur.ua/

• Яка кількість води дасть свердловина, і скільки вона прослужить.
Артезіанська свердловина, продуктивність якої завжди повністю забезпечує потреби споживачів. Існують також свердловини «на технічну воду», але ми не рекомендуємо робити вибір на їхню користь: в більш високих водоносних горизонтах, вода поганої якості або її не буде, в достатній кількості. Крім того, такі свердловини можуть замулюватися і в цілому служать набагато менше артезіанських: через 3-5 років таку свердловину доведеться переобладнати. Також знос устаткування при використанні свердловини «на технічну воду» в рази більше.
Артезіанська свердловина буриться до водоносного горизонту з великими запасами води. Служить така свердловина до 50 років.

• Який варіант свердловини краще - в одну або кілька колон (труб)?
Все залежить від обраного водоносного горизонту. Чим нижче глибина залягання водоносного горизонту, тим більше колон (труб) використовується в бурінні. Під кожну свердловину, конструкція підбирається індивідуально, залежно від потреб замовника.

• Якщо не користуватися свердловиною в зимовий період, вона не вийде з ладу? І не замерзне за зиму?
Свердловина «на технічну воду», про яку ми говорили вище, дійсно може не увійти в колишній режим, якщо не використовувати її тривалий час: вона елементарно заросте. А ось з артезіанською свердловиною, таких проблем не буде. Замерзання артезіанської свердловини не відбудеться, тому що рівень води в ній знаходиться нижче рівня промерзання. І крім того, обладнання призначене для експлуатації в будь-яких температурних умовах, в тому числі в сильні морози.

• На що необхідно звертати увагу при виборі компанії для буріння свердловини?
Зараз досить багато компаній пропонують послуги буріння, але, на жаль, не всі виконують свою роботу сумлінно. Необхідно пам'ятати про те, що дешеві послуги не можуть бути якісними: як правило, компанії, які заманюють низькими цінами, економлять на матеріалах, використовуючи вторинну сировину, або в перегонах за прибутком намагаються нагнати метраж.
Також не радимо вибирати посередників: вони можуть пообіцяти золоті гори, а в підсумку, не маючи власної техніки, намагаються заробити, економлячи на клієнті, знову ж використовуючи неякісні матеріали та непрофесійних співробітників.


Вибирайте якісного підрядника з буріння артезіанських свердловин. Бурова компанія «АРТЕЗБУР» працює на ринку буріння та водопостачання більше 25 років.
Після буріння свердловини на неї надається гарантія на обслуговування свердловини протягом 1 року. Але при замовленні свердловини «під ключ», тобто її буріння та облаштування (монтажу всього необхідного обладнання), ми надаємо розширену гарантію до 5 років. Всі роботи виконуються за договором, з видачею паспорта на свердловину, з зазначенням всіх її характеристик, включаючи глибину, дебіт (потужність подачі води), глибину занурення насоса та інші. Надалі, після закінчення гарантійного терміну, паспорт може знадобитися для обслуговування свердловини.

Свердловина - оптимальний спосіб водопостачання приватного будинку або дачі. Якщо ви хочете користуватися водою круглий рік і мати достатню її кількість незалежно від сезону, свердловина буде найкращим вибором. Тільки свердловина забезпечить стабільний та достатній обсяг води, якого вистачить на все господарсько-побутові потреби. Вклавшись в її буріння та облаштування один раз, ви на найближчі 50 років забезпечите свою сім'ю чистою питною водою.


Джерело: Бурова компанія «АРТЕЗБУР»
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
19.03.2024
235
Хозяйки понимают вред жесткой воды, ведь она быстро отражается на состоянии постельного и нательного...
04.12.2023
1221
Узнайте больше о разных видах насосов и критериях, на которые следует обратить внимание при выборе н...
0001