РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Оновлюємо батареї до опалювального сезону

Із приходом осені з’являються нові дрібні клопоти. Якщо ви вже зробили закрутки на зиму, огляньтеся по сторонах: чи, бува, не потребує вашої уваги якась річ удома?

1786 04.10.2019 в 08:32



Із приходом осені з’являються нові дрібні клопоти. Якщо ви вже зробили закрутки на зиму, огляньтеся по сторонах: чи, бува, не потребує вашої уваги якась річ удома?

Такою можуть бути батареї, які з часом утратили бажаний колір, фарба на яких почала відлущуватися, а поверхня з тих чи інших причин отримала подряпини. Ці, здавалось би, незначні недоліки, псують, однак, враження від усього інтер’єру кімнати.

Вдома у добрих господаря та господині не знайдете навіть незначних огріхів в облаштуванні помешкання, адже вони завчасно дбають про кожен закуток своєї оселі.

Температура поверхні

Фарбування радіатора має кілька нюансів. Перше, на що потрібно закцентувати, – температура поверхні, яка піддається фарбуванню. У жодному разі батареї не повинні бути гарячими, тільки холодними. Саме тому найзручніший час для їх оновлення – це неопалювальний сезон, перед ним чи на його початку, коли ще можна на певний час перекрити вентилі. В останньому випадку, щоб почати фарбувати радіатор, потрібно дочекатись його цілковитого охолодження. Відповідно, перш ніж знову підключати опалення, треба дочекатися повного висихання фарби. Чому не можна фарбувати радіатор, коли він гарячий, ви певно й самі добре знаєте: фарбування гарячої поверхні буде неякісне, так ви лише переведете фарбу й не досягнете бажаного результату.

Підготовка до фарбування

По-друге, як і будь-які інші поверхні, радіатор потребує попередньої підготовки перед фарбуванням. Перш ніж фарбувати батареї переконайтеся, що ретельно очистили їх від пилу та бруду. Інакше – фарба ляже нерівно, швидко потріскає і вам знову доведеться починати все спочатку. Здались вам ці мороки?



Для відмінного очищення батарей варто позбутись старого шару фарби. Можна, звісно, фарбувати й по старому покритті, але якщо вам важливий якнайкращий результат, не пошкодуйте часу та зусиль, щоб позбутись старого для звільнення місця для нового (ця порада не тільки фарбування стосується). Пильної уваги потребують також ділянки, уражені іржею. Їх неодмінно треба очистити до чистого металу.

Вибір фарби

До виробу, який покриватиме поверхню радіатора, існує ряд вимог, а саме: висока термостійкість, міцність покриття, нетоксичність тощо. Цим та іншим вимогам відповідає глянцева акрилова емаль ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ.



Крім того, емаль надасть поверхні декоративно-захисного ефекту, вона швидко висихає та не жовтіє з плином часу. Емаль на довгий час забезпечує стійкість кольору та глянцевий блиск. А екологічні переваги фарби підтверджено сертифікатом №UA 08.002.337, який засвідчує, що виріб відповідає екологічним стандартам, які розроблені згідно із ДСТУ ISO 14024.

Відтак, якщо ви візьмете до уваги всі нюанси фарбування батарей, то все зробите правильно, а отже, ваша робота забезпечить відмінний результат не на один рік.

Джерело: sniezka.ua

Інформація розміщена на правах реклами

Похожие статьи:
25.09.2019
1585
Как правильно подобрать разные типы окон для разных видов помещений...
21.11.2022
1042
Основные виды инструментальных клещей и советы по их выбору...
05.07.2022
3771
Виды и основные характеристики дисковых пил, которые стоит учесть, при выборе инструмента...
0001