РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.784 EUR: 42.312
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.784
EUR 40.000 41.000 42.312
USD 39.470 39.830 39.784
EUR 42.100 42.720 42.312
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Виготовляємо дерев’яну книжкову шафу

Для виготовлення книжкової шафи вибираємо натуральну деревину – екологічно чистий природній матеріал із неповторною текстурою, фактурою та різноманіттям відтінків
3189 18.07.2018 в 00:51



Книжки – це кораблі знань, які, мандруючи океаном часу, зберігають безцінні знання людства. Та, щоб ці кораблі могли збагачувати знаннями не одне покоління, вони потребують дбайливого поводження. Однією із запорук такого поводження є книжкова шафа або стелаж.

Книжкові шафи бувають різноманітних конструкцій та форм, але від цього їхнє основне призначення не змінюється – дбайливе зберігання книжок із можливістю просто та швидку відшукати потрібну. Найкраще для цього підходять звичайні шафи (стелажі) із горизонтальними поличками на яких за певною логікою розміщують книжки. Хоча, можна не стримувати фантазії й організувати книжковий стелаж на стіні, скажімо, у формі дерева. Головне, щоб конструкторські та практичні навички змогли забезпечити втілення фантазії в реальність.

Для виготовлення книжкової шафи вибираємо натуральну деревину – екологічно чистий природній матеріал із неповторною текстурою, фактурою та різноманіттям відтінків. Ще одна перевага цього матеріалу – простота й легкість обробки. До того ж, за потреби в усіх породах деревини можна підкреслити ті чи інші особливості або надати потрібного відтінку скориставшись БЕЙЦОМ ТМ VIDARON.

Класичними варіантами для виготовлення меблів є деревина дуба або бука. Проте, можна зупинити свій вибір на клені, черешні, ясені чи акації. Останні важче піддаються механічній обробці, але вирізняються оригінальністю природних відтінків, що надасть книжковій шафі ексклюзивності.

Найкраще обрати масивну деревину завтовшки 20–30 мм. Розраховуючи розміри варто врахувати у скільки рядів стоятимуть книжки. Якщо це пристінна шафа із книжками в один ряд, то в такому випадку її глибину (ширину поличок) не варто робити більшою, ніж 300 мм. Коли мова іде про двосторонній стелаж, то глибину варто збільшити до 500, а в окремих випадках – 600 мм.

Висоту між поличками можна підібрати індивідуально під свої книжки, а бо ж зробити її стандартною – 300–350 мм. Дуже зручно, коли передбачена можливість переставляння поличок за висотою, але для забезпечення жорсткості конструкції не варто робити переставними усі полички.

Коли визначилися із конструкцією та розмірами, приступаємо до виготовлення. Для цього дерев’яні заготовки розрізаємо на деталі потрібних розмірів та шліфуємо їх. Шліфування виконуємо вздовж волокон деревини спершу шкуркою більшої зернистості (залежно від стану поверхні від 60 до 120), а на завершення – зернистістю 220. Відшліфовані деталі скручуємо у потрібній послідовності й отримуємо майже готову шафу – залишилося лише декорувати й захистити її.

Для цього спочатку використовуємо БЕЙЦ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON, який завдяки простоті застосування досконало вписується у сучасний тренд «зроби сам». Цей засіб, який поступово і рівномірно проникає вглиб деревини підкреслюючи її природну красу доступний у тринадцяти готових до застосування кольорах.

Перед нанесенням бейц ретельно перемішуємо до досягнення однорідної консистенції й кольору, а книжкову шафу очищаємо від пилюки. Наносимо бейц тампоном або ганчіркою рівномірно розподіляючи його по поверхні деревини та ретельно втираючи. Якщо потрібно досягти більшої інтенсивності кольору, то через 24 год наносимо наступний шар. Зазначимо, що при цьому не потрібно виконувати міжшарове шліфування, оскільки БЕЙЦ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON не піднімає волокон деревини.

Покриту бейцом книжкову шафу слід захистити безбарвним ЛАКОМ ДЛЯ ПАРКЕТУ БЕЗ ГРУНТОВКИ ТМ VIDARON. Лак може забезпечувати матову, напівматову, глянцеву та високо глянцеву поверхню. Для досягнення найкращого декоративного й захисного ефекту наносимо два шари лаку з інтервалом мінімум 12 год. Лак наносимо пензликом рівномірно розподіляючи його по поверхні, а перед нанесенням другого шару виконуємо міжшарове шліфування. Залежно від необхідного степеня блиску лакового покриття для міжшарового шліфування слід взяти шкурку певної зернистості: матовий, напівматовий – 220–320; глянцевий, високо глянцевий – 320–400.

Заповнюємо шафу книжками й пишаємося не лише знаннями, якими може поділитися сімейна бібліотека, а й власноруч виготовленою неперевершеною дерев’яною книжковою шафою.

Джерело: vidaron.com.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
09.02.2018
3593
Обустраивать свое личное пространство, придавать уют квартире или дому – занятие оче...
05.03.2024
1003
Люк невидимка під плитку є чудовим варіантом для приховування різних вузлів. Дізнайтесь більше ...
31.01.2024
542
Домашня обстановка з часом не викликатиме яскравих емоцій та гарного настрою, тому доведеться щось з...
0001