РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Епілог або монолог про XIV Кубок Будівельників України з футболу

Свято футболу без не потрібного пафосу та лоску
2298 15.05.2018 в 08:09


 БЛОГ ЄВГЕНІЯ САХАНСЬКОГО 

Віце-президент ФАБУ














Закінчився XIV Кубкок Будівельників України, що відбувася 21
-22 квітня на території Міста спорту в Гідропарку.

Давайте розберемо на запчастини весь захід без не потрібного пафосу та лоску. 

Про місце проведення:
Найкраща локація турніру за всю історію. Вода, трава, пляж та відокремленність територі від самого міста зробила свою справу, але... робити соціальний проект в далечині від центру або місць скупчення народу складно та веде за собою зменшення вболівальників. Це і сталося. Територія дуже велика, полів три і на всіх були люди, тому здавалося, що вболівальників не багато. Але ж на турнірі Ковальської та на пляжці люди є. Відповідь проста і дуже банальна. Поле використовується одне і є реклама безпосередньо в середині компанії наприклад ПБГ Ковальській. Отже можемо зробити висновок, що команди не хочуть працювати над саморекламою та популяризацією. Тобто ми приймаємо участь щоб рекламувати себе та своє підприємство, але нашою рекламою та рекламою нашого бренду повинні займатися організатори ФАБУ. А нам що? А нам потрібно просто прийти на гру і все. Та ні. ФАБУ зробить все що потрібно, але якщо учасники змагань не будуть запрошувати своїх вболівальників, то їх і не буде. І ще не один раз в цій статті буде підніматися питання про це. 

Керівництво та персонал Міста Спорту спочатку не заважав, а потім і активно почали допомагати. Вплинуло на позитивний результат і дружні стосунки ФАБУ та наші особисті з Сергієм Харченком.


Про поля:
Поля були в задовільному стані. На наступному XV Кубку буде вже перестелене покриття футбольних полів тому сама гра буде зручнішою та видовишнішою.


Про м’яч:
Офіційним м’ячем був продукт данської компанії Select і м’яч був реально крутим. Розмір м’яча #5 і це рішення одне з найкращих та найвдаліших за 7 років існування ФАБУ. Гра була динамічною та швидкою. «Шалена» якщо давати визначення манері гри на Кубку. Багато випадкових голів та рикошетів.





Про відкриття:
Залишили позитивне враження барабанщиці, які відкривали турнір. Нарешті здивувал своїм приїздом Лев Парцхаладзе, за що йому величезний респект. Чому нарешті, тому що запрошували його вже разів п’ять чи шість. В голос цього ніхто не скаже, але розуміємо, що головна заслуга в приїзді замміністра належить другу ФАБУ директору КБУ Грусевичу Віталію. Сказали всі і про все. Побажали футболістам і собі багато чого і понеслось. 


Про їжу:
Годували всіх вболівальників ресторан АГРОМАТ КерамаМама. Помилкою було, що сам ресторан з шатрами та грилем «запхнули» аж за поле до річки. Було смачно та не дорого, але щоб знайти сам кетеррінг потрібно було викликати екстрасенсів.


Про дітей
:
На турнірі дітей розважали наш Бобер-будівельник, організація Дитяча планета, бізон Білоруських дверей та Мессі. Так так, ви не помилились. Сам Король сучасного футболу завітав на Кубок будівельників і спокійно реагував на те що з ним фотографуються. Іноді падав від вітру персонал турніру його піднімали і знову наш герой робив вигляд, що кудись біжить. Ростова фігура Мессі прикрашала фото зону «Стань зіркою футболу з MaxBox». Інтернет магазин інструментів надав всі подарунки для дводенної лотереї та нагородив лазерним рівнем Kapro. Діти розфарбовували гіпсові бутси, били пенальті та розігрували безліч призів.





Про генерального спонсора:
В п’ятий раз білоруська компанія Бєлгіпс стала генеральним спонсором і це дуже круто і вони дуже круті і білоруси круті спонсори. Питання про допомогу будівельного турніру в Україні навіть не ставиться як питання. У наших білоруських друзів це ствердження. Вам не здається це трошки дивним? Білоруська компанія робить набагато більше для розвитку будівельного футболу ніж всі наші монстри будівельної галузі. При тому що тільки собаки з котами на Кубках будівельників не бігають з логотипом нашого спонсора і ФАБУ віддає завжди більше ніж бере ніхто з нашого величезного ринку будівництва за три роки не зміг або не захотів замінити білоруського титана. Лояльність до нашого спонсора величезна і ми готові хоч до 2056 року співпрацювати але ж є пакети титульного спонсора, вузько галузеві пакети спонсорства і т.д. І що? І нічого! Розповідати як всі допомагають чи хочуть допомагати футболу чи будівництву греблю гати. СВП Майстер (Круглий метр) та КЗС Вертикаль (SEAPS) підтримують дитячі футбольні школи. Вадим Костюченко дає для будівельників-футболістів майже все, що попросять... що просить на взаєм?... нічого... нащо це йому? Можливо щоб розвивати дійсно перспективний проект ФАБУ? Так а що ж наші мільйонери будівельної галузі? Через рік Кубок будівельників Європи який пройде не в Іспанії чи Англії, а в Україні. Давайте просто подумаємо які можливості будівельного ринку можуть відкритися при спілкуванні на рівні будівельних міністерств при проведенні першого історичного Кубку серед будівельників. Не секрет що й досі європейці дивляться з острахом в бік українського бізнесу та інвестицій. Кригу трошки розтопив ЄВРО 2012, але не повністю. Давайте допоможемо разом зробити вигідне обличчя для України і покажемо, що будівельна галузь у нас не відстає від європейських.


Про пресу:
ProfBuild та BuildPortal висвітлюють Кубок будівельників регулярно і це чудово. Знаходять час та можливості. А де всі інші??? Де та божевільна кількість будівельних та футбольних журналів, каналів та порталів? Висвітлюємо тільки УПЛ, Лігу чемпіонів та Іспанію? Три сотні інтернет сайтів та пару сотень футбольних аккаунтів в соцмережах ніколи не напишуть про жіночу збірну, збірну адвокатів яку Самборський Тарас тягне за вуха або збірну лікарів яка регулярно грає на міжнародній арені. Краще ж кожному викласти фото Кріштіану та написати як йому складно та який він молодець.

XIV Кубок буде ювілейним. 15-тий!!! Може вже почнемо справді розвивати, а не на словах?


 


Про кубки:
Володарем Кубку будівельників Бєлгіпс став Агромат, володарем Кубку Сталекс став Сталекс, володарем Кубку Kapro став Anserglob. Давайте пояснимо звідкіля беруться назви кубків ФАБУ і чому Сталекс в друге стає володарем Кубку Сталекс. Все досить банально і просто. Компанії партнери ФАБУ можуть стати спонсорами срібного або бронзового кубку, які розігруються на турнірі і кубок буде носити назву бренду або підприємства спонсора. На 13 кубку бронзовий кубок мав назву Сталекс і в вересні 2017 його виграв саме Сталекс. На 14 Кубку вже срібний трофей носив назву Сталекс і саме ця команда виграла цей кубок. Як стати спонсором кубку і що потрібно для того щоб назва вашої компанії красувалась на срібному або бронзовому кубках ФАБУ ви можете дізнатися у організаторів змагань. Золотий Кубок завжди має одну назву «КУБОК БУДІВЕЛЬНИКІВ»



Про групи:
Після жеребкуванні в ФФУ стало зрозуміло, що як мінімум в 3 групах буде гаряче, а вийшло так що не в 3 в 5 групах була справжня спека з грозами. 

В групі «А» КОВАЛЬСЬКА повинна була «прогулятися парком» в іграх зі ЗБІРНОЇ БУДІВЕЛЬНИКІВ БІЛОРУСІЇ та ЗОЛОТИМ МАНДАРИНОМ, але не так сталося як гадалося. 3:3 з ЗОЛОТИМ при тому що чесно кажучи у Мандаринових не було екстразадачі виграти. Якщо б ще рік тому склалась така ситуація Вадим Колода виклав би все на алтар перемоги над гравцями Дениса Стоянов. Що до Білорусів, то це знахідка турніру та справжня бомба першого дня. Максим Манойленко привіз справжніх воїнів та гренадерів. А знаєте яка найбільша цінність команди червоних? Те що це дійсно працівники будівельної галузі. В Білорусії трошки по іншому відносяться до поставлених задач. Якщо це збірна будівельників, то це дійсно збірна будівельників. Доречі за місяць до Кубку була відібрана справжня Збірна будівельників України, яка складається з працівників будівельної галузі.

В групі «В» явним фаворитом був CARROT але особисто я вважав та мав надію, що GEOS дасть бій в матчах першого дня. Команда GEOS була зібрана з класних футболістів, але як кажуть мабуть не вистачило досвіду. Команда UMG стабільно якісно виступила власними працівниками і це не може не викликати «респект та уважуху». 

В групі «С» SEAPS з командою нашого профільного будівельного міністерства МІНРЕГІОНБУД намагались з‘ясувати хто з них займе 2 та 3 місце тому що начеб-то лідерство сіяного ВІВАТ-ІНВЕСТА ніхто не ставив під сумнів, але... команда з Запоріжжя в минулому 13 кубку вийшла в півфіналі Золотого Кубку... команда виглядали в тонусі, але... якщо б команда додала в якісній кількості футболістів, то ВІВАТ точно претендував би на Кубок. 


 


В групі «D» від ОРБІ-ГРУП очікували більшого... могли б сказати ви, але якщо б ви бачили півфінальний матч Кубку Kapro між ЗОЛОТИМ МАНДАРИНОМ та ОРБІ-ГРУП ви б забрали свої слова назад. Я сам почав побоюватись грузинських футболістів... там самовіддача божевільна та енергетика така що можна було повітря різати. Якщо б в цей момент арбітр свиснув те що свиснув в півфіналі між CARROT та ВЛД ГРУП я думаю викликати потрібно біло б не охорону а нацгвардію. ВЛД ГРУП вийшла з першого місця опередивши СВП Майстер тільки по різниці забитих та пропущених, що підтверджувало серьозність намірів гравців СВП. 

В групі «Е» К3 вийшов з групи, як і очікувалося, але в УКРЕНЕРГОХОЛДИНГ були зібрані гарні футболісти з ІНБЕВ, а АНСЕРГЛОБ став потім переможцем Кубку Kapro. Тому вихід К3 не стає таким легким та прогнозованим. 

В групі «F» BUDMONSTER-AKVILON зайняв перше місце хоча і зіграв з РК ТРАНСБУДОМ 3:3. Здалося що СУМИБУД не те що не змогли, а просто не хотіли і така була поставлена задача. 

В групі «G» СТАЛЕКС розійшовся миром з АГРОМАТОМ, а GRASSER нашого летючого Броварського Дмитра (Дмитрий Броварский) дав бій обом майбутнім володарям Кубків. 
В останній групі КОНСТРУКТИВ Петра Дулі зіграли 1:1 з МЕТРОБУДОМ Биліцького Миколи. СТАНДАРТБУД готувався до другого дня. 

Отож після жорсткого першого дня повинен був наступити другий в якому буде все..... все що хоче бачити глядач... буде радість АГРОМАТ... буде трагедія CARROT... буде розпач ЗОЛОТОГО МАНДАРИНУ... буде третій поспіль трофей СТАЛЕКС... буде перший та історичний Кубок завойований командою не з Києва ANSERGLOB

 


Про фінали:
Другий день був насичений подіями. Люблю Carrot але в матчі проти Білорусів був за братів слов’ян нехай пробачать мені Андрей Лысич та Кравченко Віталій. Вболівав за АГРОМАТ в матчі проти Метробуда але пенальті не було((( Чесний фінал між Сталекс та СВП Майстер і найголовніше порадувало як правильно, вміло та з гідністю Володимир Свірський прийняв поразку, як і належить президенту ФАБУ. Чудовий АГРОМАТ Андрія Провізіона (Андрей Провизион) та Петра Ясеновського та міцний та вражаючий Carrot. 
Дуже сподобалась команда з Херсону Anserglob та їхній тренер. 

Дуже хотів щоб Ковальська виграла Кубок (по-перше, тому що у Конструктива вже є, а по-друге, дуже симпатична команда у Денис Стоянова). Скажу відверто! В матчі Агромат BudmonsteR Akvilon вболівав за чорних.

А також СумиБуд, Мінрегіонбуд, Золотий Мандарин, GEОS, UMG, Віват-Інвест, Епіцентр К3, Орбі-груп, Укренергохолдинг, Трансбуд, Grasser нашого Дмитра Броварського, ВЛД Груп та СтандартБуд ви всі круті. Дякуємо всім командам, що приїхали та прийняли участь. Дякуємо що знаходите час, можливість, фінанси та сили. Ми всі робимо одну справу.


Читайте також:  
14-й Кубок Строителей Украины. Праздник футбола с тремя победителями! (Фото)



Про героїв:
Країна повинна знати своїх героїв:
- Розалія Кирилюк – головний менеджер ФАБУ, яка чудово впоралась зі своєю роботою;
- Марія Міняйло – маркетолог ФАБУ;
- Сорокіна Тетяна – дизайнер ФАБУ;
- Попсуй Олександр – виконавчий директор ФАБУ;
- Белінський Дмитро – видучий 14 Кубку;
- DJ Ed – наш звукорежисер та ді-джей робив звук а Слава Алєксєва йому допомагала в цьому;
- Anrin (Аня Кіктенко) співала;
- Кравченко Дарина грала на бандурі;
- Сергій Миколайович (водій СВП Майстер) та Сергій Тітов (Сергей Титов водій SEAPS) це все привезли і розвезли;
- Оніщенко Юрій це все надрукував;
- Микола Сергієнко провів;
- Дмитро Хоменко був чудовим амбасадором турніру та допомагав з організацією та фотофіксацією;
- Андрій Банніков – фотограф ФФЗК;
- Костюченко Вадим допоміг з жеребкуванням;
Без цих людей не було б ні Кубку, ні футболу. Кого забув або не згадав, пробачте, будь ласка.


 

 



ЩО ТИ СУДИШ?
Не судіть та не судимі будите! Хто забув просто нагадую. Зінедін Зідан через три тижні може стати «повністю великим»! Хтось не згоден??? А ви забули історію з Матерацці??? Гатузо чудовий тренер. Нагадати яким він був «собакою» на полі! Сімеоне!!! Майбутній володар Кубку УЄФА. Бекхем мабуть першим поздоровить. 

Це я про що зараз. Коли в тебе є якась мета або задачі на полі в агонії емоцій можна зробити багато чого, але... я абсолютно не підтримую дій команди ВЛД Груп, але... коли Сидоренко привезе Кубок Європи з пляжу і будите бігти тиснути руки товариші арбітри, що писали статтю не відводьте очей... Я нікого не виправдовую. Так себе вести не можна, але.... я в житті відсудив один повний матч. Чемпіонат Кагарлика матч між Стайками та Ржищевом. Потрібен був арбітр і мій товариш Чирикал Дмитро попросив відсудити. Я мабуть навіть не зробив і помилок і це був останній тур між 1 та 2 місцем чемпіонату, але... 90 хвилин пекла, напруження та внутрішніх переживань. Я більше ніколи не візьму в руки свистка. Але якщо ви взялися брати свисток регулярно, то ви повинні бути готовими до абсолютно будь яких ситуацій.

В мене в житті була одна історія. Я звичайно ж не буду називати прізвищ, але хто захоче той зрозуміє. Я дивився як один арбітр грав в полі як гравець. Арбітр на лінії свиснув таке, що на голову не налізло нікому. Арбітр-гравець «напхав йому торбу»..... і через деякий час арбітр-гравець досить сильно отримав на горіхи від федерації, але... я ще більше почав поважати арбітра-гравця і сильно поважаю й досі і... я не знаю як я арбітру на лінії не відірвав ноги... чому я? тому що це була моя команда і у цієї команди були задачі. Тут немає а ні винуватих, а ні правих і шукати крайніх теж немає сенсу. Просто переступили, забули і йдемо далі.



Про майбутнє:
Хочеться написати про те що зараз відбувається в Іспанії та Італії. В Італії Servit переміг в міжнародному турнірі. В Іспанії команди адвокатів Київської області KRBA та EVRIS з Самборський Тарас, Андрей Шабельников та Aleksandr Zinchenko приймають участь у Кубку світу серед юристів. Просто вдумайтесь КУБОК СВІТУ СЕРЕД ЮРИСТІВ.... Artur Music на цей раз точно привезе з Італії Кубок Євроліги з пляжки. Які плани? Включіть новини від юристів та подивіться. В планах Кубок будівельників світу. А чому ні? А зараз XV Кубок будівельників України, що пройде 15-16 вересня 2018 на Гідропарку. До зустрічі!



Віце-президент ФАБУ
Саханський Євгеній Олександрович 
 

Фото: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст авторський, орфографія і пунктуація збережені


 
 
 
Интересные новости:
13.04.2018
2358
За статистикою, майже 50 % населення в Україні живе у перенаселеному житлі...
06.04.2018
2237
Відомі лідери будівельного комплексу – ПрАТ «Харківський плитковий завод»&nbs...
29.03.2018
1990
Білорусь переоснастила домобудівні комбінати в Гомелі, Мінську і аж в Бресті – за фінансового ...
21.03.2024
6554
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
3168
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22634
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...