РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.784 EUR: 42.312
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.784
EUR 40.000 41.000 42.312
USD 39.470 39.830 39.784
EUR 42.100 42.720 42.312
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ексклюзивне інтерв'ю з Денні Саном, сучасним архітектором, який створив ряд знакових проектів (ВІДЕО)

Денні Сан, відомий архітектор, який декілька років працював у компанії Gensler, однієї з ключових творців надсучасного дизайну у світовій архітектурі, розповів про особливості сучасної архітектури
2670 27.12.2017 в 13:21


 






На конкурсі Steel Freedom ми зустріли Денні Сана, відомого архітектора, який декілька років працював у компанії Gensler, однієї з ключових творців надсучасного дизайну у світовій архітектурі. Він розповів нам про свої роботи, а також про можливості, що відкриваються перед українськими молодими спеціалістами прямо зараз.

Дізнайтесь, як проходив конкурс Steel Freedom 2017 - гучна подія в житті архітектурного ком'юніті: читати >>>


Build Portal: У Вас була можливість ознайомитись із архітектурним ансамблем Києва?

Я вперше у Києві. І перебування тут вперше є справжнім відкриттям в розумінні що місто може запропонувати з точки зору спадщини, історії. Це також і причини змін, через які проходить місто. Перебуваючи тут всього менше 12 годин, я побачив абсолютно позитивні елементи того чим місто стане в майбутньому, що я собі уявити раніше не міг. Перед приїздом у мене була листівка із зображенням Києва. І ось тепер я побачив культуру Києва - в будівлях, архітектурі та історії. Це дає мені натхнення, яке має це місто.


Build Portal: Розкажіть про Ваші ключові проекти.

Я приїхав сюди, як колишній співробітник архітекутрного бюро Gensler. На даний момент я відійшов від дизайну. Тому моя кваліфікація трохи знизилася. У Gensler протягом 8 років я працював над проектами в Москві, Саудівської Аравії, Шанхаї, Єгипті. За час роботи з компанією я набув значного досвіду. Але справжнім викликом для мене став проект The King Abdullah Financial District в Саудівській Аравії. Це були виклики в плані фактичного проектування виконання робіт. Це повноцінне місто, яке ми побудували буквально на рівному місці. Нам довелося пройти значний шлях через безліч клієнтів раніше, а також залучаючи додатковий консалтинг для реалізації компонентних складнощів в деталізації проекту та подання його в остаточному вигляді. На даний момент місто в форматі ділового центру майже побудоване.








Build Portal: Розкажіть про перспективи застосування сталевих конструкцій в розвитку міст.


Відверто кажучи методологією будівництва та підструктур в основний структурі будівлі виступає типологія. У вас є різні типології будівництва, які підходять для різних видів і масштабів. Так, часто сталь використовується для створення більшого простору, щоб створити більший діапазон в певній структурі. У порівнянні з бетонною будівлею або дерев'яною. Сталеві прольоти більші, ніж бетонні. Технології змінюються. Коли сталь потрапляє на будівельний майданчик - мова йде про максимально оперативну логістику, швидкість будівництва - це вирішальний фактор. Таким чином, сталь дозволяє прискорити будівництво і зміцнити структуру конструкції, у порівнянні з бетоном. Це дозволяє економити час. І це головний аргумент на користь сталі. І це також стосується ведення проекту. Він передбачає баланс між вартістю, програмою будівництва, задумкою архітекторів і дизайнерів, і тим, як ці компоненти співвідносяться в реалізації. Я не можу відразу вирішити - я збираюся спроектувати дві будівлі, наприклад, і вони спочатку будуть зі сталі або ж вони будуть бетонними. Ні. Потрібен час для того щоб різні вихідні дані були прораховані інженерами-конструкторами і командою архітекторів. Ми б також обговорили нюанси і етапи досягнення основного наміру проекту. Це більш важливо. Ми не говоримо - нам потрібно робити будівлю зі сталі або з бетону. Це не основне питання. Питання в тому, що нам потрібно зрозуміти все, що ми робимо в форматі структури. Побачивши дизайн, ми беремося за інші деталі, в тому числі і такі.


(зліва направо) Наталья Антонюк, Build Portal, Денні Сан, архітектор, Катерина Нікітіна, засновник Build Portal, президент Best Media Group

 



Build Portal: Яку країну Ви могли б назвати архітектурною перлиною світу?

Мій вибір - Лондон. Він містить в собі основні дизайнерські таланти. Лондон – визнаний та прибутковий бренд в форматі електростанції дизайну в західній півкулі. Тому що Лондон містить не просто архітектурний напрямок, а й дизайн в цілому. Це можна оцінити по моді, рітейлу, основним елементам дизайну. Я не кажу, що Лондон має все, але в місті знаходиться більшість талановитих дизайнерів. І причина, чому Лондон містить більше талантів, ніж в будь-якому іншому місці світу - відстеження і залучення талантів з усього світу. Це не просто лондонці або британці. Це люди з іншим бекграундом, які приїжджають з метою створення ідей для дизайну. Я думаю, що Лондон є одним з найпотужніших дизайнерських центрів усього світу. Це навіть враховуючи Нью-Йорк і Париж, але це причина, чому ви повинні бачити ці масштаби різноманітності. І це трапляється коли різноманітність вітає ідеї.


Ексклюзивне інтерв'ю з Едуардо Камарена, ведучим архітектором Zaha Hadid Architects (ВІДЕО)

Build Portal: Які риси характеру допомагають досягти успіху в архітектурній діяльності?



Для мене це три речі. Розширення дизайну, людських можливостей, контексту. Розширення - це слово, яке багато значить для мене. Ідентичність вашого творення. Не тільки ви як особистість. Решта приходить до дизайнера або архітектора на цій основі і це важливо. А також значимість вас як людини, як особистості, як громадянина світу. І вам також потрібно мати співчуття. Емпатія - це те, чого нам всім не вистачає. Особливо коли ми не розуміємо причини руху в цьому світі, не розуміємо людей у відношенні до речей. Ми схильні перерости це. Це свобода, яка узгоджується з самим собою. Я не намагаюся навчити людей жити. Але я думаю, що ви творець стилю життя, творець просторів, тому ви повинні мати ці ключові складові в своєму дизайні або в тому, як ви приймаєте речі навколо. Це важливо.

Денні Сан, архітектор




Build Portal: Ви були нагороджені премією президента RIBA за видатну роботу в галузі архітектури. Розкажіть про свій проект.

Коли я був студентом, у Великобританії мені присуджувалися численні нагороди з дизайну. І я думаю, що цей час, коли твоя пристрасть втілюється в життя - юні, університетські роки. Це просто те, чим ви є. Це початок вашого життя і подорожі. Я досить скромна людина, тому скажу про це всього кілька слів.


Build Portal: Що б Ви побажали українським студентам архітектурних ВНЗ для успішного старту в провідних країнах світу?

Існують різні інтерпретації, того що означає успіх. Виклики, які стоять перед Україною і Києвом на даний момент ще потрібно обміркувати. Який компонент вам потрібен для міста і цього навколишнього середовища, щоб домогтися успіху і створити нове бачення. Ймовірно, це локальний виклик. Це початок переходу до нового. Це акселерація середовища міста і країни. І це можливість для них зробити внесок в суспільство і розробити щось, що актуальне і може бути застосоване до способу життя населення, яке живе тут.



Якщо місто розвивається, дизайн, архітектура і будівельна індустрія розвиваються найкращим чином. Все стає більш легшим і рухомим, ніж невизначеним. Їм не потрібно йти до цього, вони є частиною всього механізму. Таким чином ви і розвиваєте успіх. Не щось просто для чогось, що ви можете побудувати краще, ніж є. Ось як я раджу їм досягти успіху. І справа не в грошах - ви знаєте, це факт - у архітектора немає грошей. (Сміється). Не чекайте грошей в першу чергу. Це перш за все бачення, це бажання вдосконалити себе.



Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Відео та фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal






 
 
Интересные новости:
30.12.2017
15079
Серія ексклюзивних інтерв'ю із лідерами галузі. Дізнайтесь які можливості відкриваються перед ...
29.11.2017
3911
Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук ...
30.08.2017
2399
Исполнительный директор Конфедерации строителей Украины – о том, почему в Украине невозможно о...
26.06.2023
94
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
11.03.2024
3175
Микита Гайдамаха, керівник проєкту Temsa, компанія “АВТО-РЕГІОН” розповів про важливість...
05.10.2023
5247
В листопаді на території Ірпінської громади відкриється Центр соціалізації для ВПО з комфортними сма...