РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.343 EUR: 42.691
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.343
EUR 40.000 41.000 42.691
USD 39.180 39.515 39.343
EUR 42.320 42.839 42.691
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Сміливо: одну із львівських вулиць планують перепланувати з нуля

Двокілометрову вулицю в Шевченківському районі хочуть розширити до чотирьох смуг руху
2441 14.06.2017 в 07:08



У Львові планують реконструювати 2-кілометрову вул. Мазепи, розташовану на півночі міста в Шевченківському районі. При цьому вулицю розширять з двох смуг до чотирьох і кардинально перепланують. За сприятливих умов, розпочати реконструкцію вул. Мазепи можуть уже в 2018 році, пише zaxid.net

У неділю, 11 червня, проектанти з ЛКП «Інститут просторового розвитку» представили мешканцям вул. Мазепи попередній ескізний проект майбутньої реконструкції.
За словами начальниці відділу урбаністики «Інституту просторового розвитку» Олександри Сладкової, наразі тривають геодезичні дослідження вулиці, а проектанти розробили лише попередні ескізи і винесли їх на обговорення з мешканцями, щоб врахувати їхні побажання і доопрацювати проект.

Одна из львовских улиц станет удобной для всех

«Ми хотіли би спроектувати максимально сучасну вулицю. Намагатимемось зробити виділені смуги для громадського транспорту. На магістральних вулицях, які реконструювались раніше, не були передбачені паркомісця. Через це часто смуги перетворювались на парковки. Ми хочемо уникнути такої ситуації. Наша цінність у тому, щоб все слугувало так, як воно запроектовано. Проїжджа частина має бути проїжджою частиною, хідники – хідниками тощо», – наголосила Олександра Сладкова.

Зараз на вул. Мазепи дві смуги руху – по одній в кожен бік. Планується, що після реконструкції вулицю розширять до чотирьох смуг – по дві в кожен бік. При цьому крайні праві смуги будуть призначені для приватного транспорту, а посередині вулиці зроблять виділені смуги для громадського транспорту – тролейбуса №13 та автобусів.

Ширина смуги громадського транспорту становитиме 3,5 м, приватного – 3,25 м. По всій довжині вулиці влаштують велосмуги шириною 1,85 м, які будуть розташовані між автосмугами і тротуаром. На вулиці також передбачать паркомісця.

В трьох містах України впровадять принципи сталого та інтегрованого міського розвитку на прикладі Німеччини

Зупинки громадського транспорту будуть острівними, тобто розташованими між смугами громадського і приватного транспорту. Подібні зупинки є на виділеній трамвайній колії на Сихові, проте для тролейбусів і автобусів таких зупинок у Львові поки немає.

«Усі зупинки будуть обладнані пандусами, щоб люди без проблем могли на них потрапити. Зупинки будуть розташовані або одна навпроти одної, або трохи зміщені. До зупинок заплановано облаштування пішохідних переходів, які також слугуватимуть переходом через вулицю», – розповів проектант ЛКП «Інститут просторового розвитку» Андрій Чайко.

За словами дизайнера «Інституту просторового розвитку» Олександра Шутюка, такі смуги для громадського транспорту зроблять для того, щоб автомобілі, які повертають з правих смуг у двори і бічні вулиці, не блокували рух автобусів і тролейбусів.

Немецкие специалисты помогут сделать во Львове три "зелёных" микрорайона

На перехресті вул. Мазепи і Замарстинівської облаштують кільцеву розв’язку.

«Це буде не зовсім стандартне кільце. На кільці передбачено дві смуги руху, проте там вже починатиметься смуга громадського транспорту», – зазначив Андрій Чайко.

На перехресті вул. Мазепи – Орлика облаштують регульований пішохідний перехід з острівцем безпеки, а на перехресті з вул. Мазепи – Миколайчука (ескіз 5) планують облаштувати додаткові лівоповоротні смуги для приватного транспорту.

Додамо, що реконструювати вул. Мазепи у 2017 році не будуть. Цьогоріч лише завершать розробку проекту, який ще може коригуватися з урахуванням побажань мешканців, а ремонтні роботи заплановані на наступні роки.

Крім того, на наступні роки запланована реконструкція сусідньої вул. Грінченка. Її проектанти планують зробити подібною на вул. Мазепи.

Джерело: zaxid.net

 
 
Интересные новости:
14.06.2017
1648
Уровень продаж жилья иностранцам на острове вырос почти в 3,5 раза...
14.06.2017
1521
Підприємець розпочав будівництво без необхідних дозвільних документів...
14.06.2017
4195
Дизайнер оновленої Контрактової площі показав ескізи майбутнього проекту...
28.03.2024
2254
Нова фарба здатна розкладати до 96% забруднювальних речовин, забезпечуючи не тільки довговічне ...
27.03.2024
6766
Катастрофа може стати найстрашнішим обвалом моста у США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі ...