РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.343 EUR: 42.691
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.343
EUR 40.000 41.000 42.691
USD 39.050 39.359 39.343
EUR 42.240 42.839 42.691
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В трьох містах України впровадять принципи сталого та інтегрованого міського розвитку на прикладі Німеччини

Три українських міста співпрацюватимуть із німецькими та на практиці впроваджуватимуть принципи сталого та інтегрованого міського розвитку
1744 09.06.2017 в 07:42


Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерство навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Федеративної Республіки Німеччина (BMUB) визначили три українські міста, які, співпрацюючи з німецькими містами, на практиці впроваджуватимуть принципи сталого та інтегрованого міського розвитку. Ними стали Київ, Миколаїв та Львів.

Про це повідомив заступник Міністра з питань будівництва Мінрегіону Лев Парцхаладзе.

«Київ, Миколаїв та Львів стали учасниками спільної ініціативи Мінрегіону та BMUB в рамках проекту GIZ «Національна політика міського розвитку в Україні». Разом з трьома німецькими містами – Лейпцигом, Нюрнбергом та Оснабрюком - українські муніципалітети обміняються досвідом щодо впровадження кращих практик сталого та інтегрованого міського розвитку», - сказав він.

Критеріями відбору українських міст стали:

- відкритість місцевої влади та готовність реалізовувати нові муніципальні проекти;

- досвід у сфері інтегрованого міського розвитку;

- наявність цікавих ідей та ініціатив у сфері сталого розвитку для їх впровадження на практиці.

За словами заступника Міністра, сфери міського розвитку України та Німеччини є дуже схожими. «Ми маємо багато спільного в міському розвитку та інших аспектах - екологічному, соціальному, економічному. Вирішення проблемних питань у цих сферах неможливі без активної участі громадянського суспільства, це успішно діє в Німеччині і ми повинні це також впроваджувати у себе», - підкреслив Лев Парцхаладзе.

Від імені Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини уповноважений представник з політики міського розвитку Томас Хаберланд висловив подяку за співпрацю та зазначив, що з нетерпінням очікує на створення майбутньої мережі міст. За його словами, в Україні є багато цікавих ініціатив на місцевому рівні, які можуть бути застосовані у національній політиці інтегрованого розвитку міст.

Довідково: Проект  «Національна політика міського розвитку в Україні»  реалізовується за підтримки GIZ в рамках співпраці Мінрегіону та Федерального міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та ядерної безпеки Німеччини та спрямований на створення національної політики, яка б притримувалася Лейпцизької хартії інтегрованого розвитку міст.  Одним з компонентів проекту є співпраця в сфері інтегрованого міського розвитку між трьома українськими та трьома німецькими містами, які утворять мережу для  обміну практичним досвідом.

Так, у грудні 2016 року у Києві за підтримки GIZ та обох міністерств відбулась Перша українсько-німецька конференція інтегрованого міського розвитку, у рамках якої було нагороджено призерів «Лейпцизької премії інтегрованого міського розвитку в Україні». Конкурс відзначив проекти інтегрованого розвитку міста, втілені за активної участі громад.

Джерело: прес-служба заступника Міністра з питань будівництва Мінрегіону Лева Парцхаладзе

 
 
Интересные новости:
09.06.2017
1772
Иностранцы теперь значительно реже интересуются приобретением недвижимости в стране...
09.06.2017
1553
Киевские власти продолжают "наводить марафет" на станциях метрополитена...
28.03.2024
2239
Нова фарба здатна розкладати до 96% забруднювальних речовин, забезпечуючи не тільки довговічне ...
27.03.2024
6744
Катастрофа може стати найстрашнішим обвалом моста у США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі ...