РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Які особливості житла роблять його малопривабливим для покупців

Фахівці з нерухомості проаналізували особливості, які зменшують шанси на вигідний продаж житла
1923 20.10.2016 в 08:31



Фахівці з нерухомості проаналізували особливості, які роблять квартири незручними з точки зору покупця та зменшують шанси на вигідний продаж такої нерухомості. На вершині цього «списку незручності» знаходяться квартири на перших і останніх поверхах в старих п'яти- і дев'ятиповерхових будинках. Таке житло може коштувати на 20 % дешевше квартир, що розташовуються на середніх поверхах, повідомляє портал Dom2000.

Некомфортними також вважаються і кутові квартири. А якщо в будинку погана теплоізоляція, то в таких квартирах взимку завжди буває холодно. Окрім того, часто у таких квартирах є кімнати з двома вікнами. Це створює певні проблеми з розміщенням меблів.

А ось квартири, розташовані поруч із гучними технічними приміщеннями, наприклад, ліфтовою шахтою, сміттєпроводом, котельною, комфортними також не назвеш.

Некомфортні для проживання і квартири з невдалими плануваннями. До цього розряду експерти впевнено відносять всі об'єкти в панельних будинках хрущовського періоду, а також житло у старих цегляних будинках. У таких квартирах зазвичай невелика площа і, як наслідок, маленька кухня і вузькі коридори, дуже часто присутні суміжні кімнати і, як правило, невеликий суміщений санвузол. Якщо в квартирі чотири і більше кімнат, рекомендується створення двох санвузлів, адже передбачається, що в ньому проживатиме багато мешканців.

Покупателей элитного жилья завлекают парками на крышах

Але незручні планування – доля не тільки старих будинків. Деякі новостройки, незважаючи на те що сьогодні архітектори і забудовники приділяють більше уваги комфорту і функціональності житлових приміщень, теж відрізняються вузькими коридорами або маленькими суміщеними санвузлами (частіше це спостерігається в панельних будинках). Також зустрічаються квартири з витягнутими кімнатами (так званими «панчохами»), непродуманими кухнями, де, наприклад, посередині стіни проходить вентиляційна шахта, і т.п.

Незручними експерти порахували і дуже просторі квартири, де спостерігається надлишок нежитлової площі, за рахунок надлишкового розміру службових приміщень: коридорів, комор, гардеробних і т.п.

Багато фахівців ринку нерухомості незручними вважають і квартири з невдалим видом із вікна, особливо якщо це сучасний будинок. Наприклад, якщо вікна квартири виходять на залізницю, галасливу вулицю, трамвайні колії та ін. Попит на таку нерухомість буде нижчим, ніж на квартиру з вікнами у двір.

При виборі квартири в новому мікрорайоні або в будинку, розташованому посеред кварталу під знесення, експерти взагалі радять купувати житло на більш високих поверхах, адже коли район ще забудовується або навпаки стоїть п'ятиповерхівка, чудовий вид може загородити бетонна стіна нового корпусу, і чим нижче поверх, тим вище ймовірність такого результату.

Хоча навіть ті варіанти, які експерти ринку вважають незручними для когось, можуть бути вельми комфортабельними для певних покупців. Мало хто хоче жити в незручній із його точки зору квартирі, проте незручне житло може стати зручним завдяки ціні. А коли бюджет на покупку нерухомості жорстко обмежений, покупці нерідко роблять вибір на користь менш зручних квартир.

Джерело: dom2000.com

 
 
Интересные новости:
20.10.2016
4356
Квартплата может вырасти для 12 тысяч столичных домов, которые обслуживают ЖЭКи...
21.10.2016
2349
Тариф для промпотребителей покрывает все, в том числе и перекрестное субсидирование населения, котор...
19.10.2016
2961
Утеплення окремої квартири у багатоквартирному будинку не має економічного смислу і шкодить технічно...
23.01.2024
6243
Відтепер кожен може дізнатись вартість і періодичність техобслуговування будинкових газових мереж...
14.09.2023
4244
Читайте, що слід перевірити та які запаси радять зробити...