РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як знайти безкоштовне житло для переселенців закордоном - добірка корисних сервісів

Розповідаємо про те, де українці можуть знайти безоплатний прихисток за кордоном
2568 13.04.2022 в 23:50



Безкоштовне житло для
біженців за кордоном


Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну за кордон виїхали понад 4,5 мільйона громадян. Часто люди брали з собою лише найнеобхідніше, тож у них є гостра потреба в прихистку.

Журналісти дізнались, в яких країнах українцям надають тимчасове житло безкоштовно.

Польща

Найбільше українців виїхало до сусідньої Польщі, де громадяни активно підтримують біженців. Про те, хто готовий безкоштовно надати своє житло для біженців, можна дізнатися на сайті UkraineSupport. Зараз українцям пропонують також роботу, в комплекті з якою йде проживання навіть з дитиною.

Держава викуповуватиме не введене в експлуатацію житло. Через 3-4 місяці переселенці отримають перші квартири

Чехія

Волонтери з Чехії створили телеграм-канал, де публікують інформацію про відкрите для українців житло. Після заселення вони також допомагають біженцям обжитися в країні та навіть створили благодійний фонд.

Литва

Литовські волонтери Peledos запустили ініціативу, в рамках якої допомагають українцям знайти житло в своїй країні. Після реєстрації на сайті, з українцями зв’язуються, надають консультації та шукають їм тимчасове помешкання. На ресурсі також реєструють власників житла, які готові ним поділитися з тими, хто його потребує. Станом на тепер допомогли вже понад 10 тис. людей.

Створено новий сервіс з пошуку безкоштовного житла для переселенців - КМДА

Німеччина

На сайті Потреба розміщують оголошення про готовність безкоштовно прийняти українців у сім’ї німців з міста Рандерзакер у Баварії. Приймуть тих, хто ще в Україні та збирається виїхати, заберуть від словацького кордону та забезпечать проживанням, влаштуванням дітей у школу чи дитсадок і на мовні курси. На платформах з пошуку житла для біженців можна знайти й пропозиції в інших містах, зокрема на локальному сервісі Unterkunft-Ukraine.


Болгарія

Українцям пропонують виїхати в Болгарію разом з дітьми. У дитячому таборі "Морські Дюни" готові безкоштовно прихистити до 31 травня з триразовим харчуванням. Заплатити потрібно буле лише 75 євро за автобус, дітям до 2 років безоплатно. Керівник групи допоможе оформити документи для тимчасового проживання, виїзд 16 квітня. Чимало болгарських готелів готові приймати українських громадян до кінця травня.

Сервіси з пошуку житла за кордоном

Попроситися на проживання до небайдужих можна на сайті Host4Ukraine. Користувач з України реєструється та описує, де і яке житло шукає. Якщо власник має можливість прихистити людину, він напише їй та про все домовиться. Здебільшого шукають притулок у країнах Європи, але є заявки й у США.

Україні безкоштовно передали 3 модульних містечка на понад 1000 переселенців

Одними з перших заявили про готовність допомогти Україні творці сервісу Airbnb. Завдяки платформі, біженці можуть знайти безкоштовне житло в різних країнах. На початку березня оголосили про намір прихистити 100 тис. українців у США, з чим допомагає сервіс. Вдалося знайти домівки для понад 1200 українців у Європі, ще 28,6 тис. людей подали заявки.

Іноземці з різних куточків світу готові поділитися житлом з українцями. Щоб знайти пропозиції, можна скористатися сервісом Shelter for Ukraine.

На сайті Hospitality Helps публікують пропозиції від готелів у 43 країнах світу. Для українців доступне проживання без оплати до 5 ночей у 423 готелях.

Англомовна платформа Ukraine Take Shelter збирає заявки від власників житла по всьому світу. Українці можуть ввести країну чи назву міста та подивитися перелік доступних пропозицій, а потім зв’язатися з людиною.

Довідка внутрішньо переміщеної особи: хто може отримати і як це зробити

Цікаво про будівництво: представлено швидкомонтовані містечка, які за кілька місяців можуть забезпечити житлом переселенців



Читайте больше новостей о войне россии против Украины в спецтеме на Build Portal

Источник: biz
 
 
Интересные новости:
31.03.2022
8925
Дізнайтесь, як захиститися від впливу сльозогінного газу, як надати першу допомогу та усун...
30.03.2022
2042
Миллионы украинцев выехали за границу, спасаясь от российских бомб и ракет. Сотни тысяч ищут приют в...
25.03.2022
5012
Добавив 10 мл раствора йода в воду из лужи или пруда, вы сделаете ее безопаснее для употребления...
21.03.2024
3147
У випадку прямого влучання російської ракети чи дрону в багатоповерховий будинок люди, які сховалися...
26.05.2022
4016
Перед тим як здійснювати фіксацію збитків від окупантів, переконайтесь, що це безпечн...
12.05.2022
4608
Під час війни варто бути готовими залишитися без звичних умов життя. Про що варто пам’ята...