РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Мер Гданська пообіцяла допомогти у відбудові Маріуполя, а одну з вулиць перейменують на честь українського міста-героя

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 160 тис. мирних людей
1645 01.04.2022 в 09:07



Гданськ допоможе
відбудувати Маріуполь


У польському Гданську одну з вулиць перейменують на честь Маріуполя і обіцяють допомогти у відбудові міста.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради.

"Одну з вулиць Гданська перейменують на честь міста-героя Маріуполь. Пропозицію назвати одну з вулиць Гданська на честь українського міста-героя висунув Вадим Бойченко на XLVIII сесії Ради Гданська. За його словами, така підтримка стане символом того, що Маріуполь знаходиться у серці кожного жителя польського міста та європейця", - йдеться у повідомленні.

Бойченко розповів про варварські бомбардування, яким російська армія піддає Маріуполь. Також мер подякував за військову підтримку та гуманітарну допомогу з боку польського уряду. І пообіцяв, що після закінчення війни у відбудованому Маріуполі з’явиться вулиця на честь Гданська.

Компенсацию за разрушенное жилье планируют выдавать квадратными метрами

Крім того, міський голова закликав міжнародних партнерів про допомогу у негайній повній евакуації жителів Маріуполя, а також про посилення допомоги з боку європейських держав.

Своєю чергою голова польського міста Олександра Дулькевич підкреслила, що жителі Гданська із захопленням говорили, що Маріуполь став прикладом розвитку, просування демократії та залучення інвестицій.

«Коли я розмовляю з вашими співпрацівниками і питаю, що б ми могли зробити, то чую одну відповідь - допоможіть нам організувати гуманітарні коридори і врятувати людей від геноциду. І як партнерське місто, місто-побратим, місто солідарності ми залишаємося вірними нашим принципам. Вчора у Брюсселі на засіданні Європейської ради регіонів ми ухвалили тверде, однозначне рішення - допомагати гуманітарно біженцям, але й документувати всі факти злочинів проти людства, які відбуваються сьогодні в Україні. Найважливіше - зупинити якнайшвидше війну і зупинити ганебну торгівлю з росією сировиною – нафтою та газом», - підкреслила Дулькевич.

Мер Гданська додала, що після війни допомагатимуть у відбудові Маріуполя. Адже сьогодні українці стоять на захисті спільних європейських цінностей.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гумдопомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становила майже 5 тис. людей, з них приблизно 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 160 тис. мирних людей, вони просять про порятунок.

Нові будинки в Україні будуватимуть вже з бомбосховищем

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Забудовники, які зробили свій вклад у захист України (ОНОВЛЕНО

Цікаво про будівництво: представлено швидкомонтовані містечка, які за кілька місяців можуть забезпечити житлом переселенців



Читайте больше новостей о войне россии против Украины в спецтеме на Build Portal
Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
28.03.2022
976
Для усунення наслідків катастрофічних руйнувань, спричинених Росією, Європейська Рада створить Траст...
16.03.2022
1594
Терехов повідомив про створення спеціальної групи архітекторів для відновлення Харкова...
16.07.2021
6536
Громадськість запрошують до обговорення проєкту Концепції щодо термомодернізації комплексу житлових ...
27.03.2024
2549
Перероблення такого сміття – процес складний, тому потрібна нова державна програма, яка підтри...
27.03.2024
2365
Офіс допомагатиме фінським компаніям брати участь у проєктах відбудови України та працюватиме на укр...
26.03.2024
1698
На Центр ментального здоровʼя та зведення двох поверхів Unbroken виділять 6 млн євро...