РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Де з'являться нові ЖК і яке житло введено в експлуатацію. Дайджест рішень ДІАМ за 7-13 лютого

Які житлові комплекси ДІАМ дозволила будувати і які прийняла в експлуатацію минулого тижня
14032 16.02.2022 в 07:10



Дайджест рішень ДІАМ 
7-13 лютого


Які житлові комплекси Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) дозволила будувати та прийняла в експлуатацію минулого тижня, а яким забудовникам відмовила у наданні дозвільних документів та чому – читайте в огляді за 7-13 лютого.

Дозвіл надано


Регіони


1. Нове будівництво. ЖК MAISON від Daytona Development Company на вул. Мандриківській у Соборному районі Дніпра.

Дозвіл надано на 26-поверховий житловий будинок, в якому передбачено 304 квартири.

2. Нове будівництво. ЖК на просп. Миру 30 б у Подільському районі Полтави від Сучасний Дім.

Дозвіл надано на 10-поверховий житловий будинок, у складі якого передбачено 54 квартири.

3. Продовження будівництва. ЖК Парковий квартал від Інвестор на вул. Глібова, 6-Б у Ковелі Волинської області.

Дозвіл надано на будівництво третього житлового будинку.

4. Нове будівництво. ЖК на вул. Шевченка, 31 у Снятині Івано-Франківської області.

Дозвіл надано на реконструкцію друкарні під 4-поверховий житловий багатоквартирний будинок з вбудованими торговими приміщеннями. Всього передбачено 21 квартира.


Відмовлено у наданні дозволу


Київ та область

1. ЖК на вул. Соборна у смт Гостомель Бучанського району Київської області.

Відмова надана на будівництво житлових будинків №1 та №2 з вбудованими нежитловими приміщеннями. Запроєктовано 10-поверхові будинки на 160 квартир.

Підстави для відмови: відповідно до Містобудівних умов та обмежень площа земельних ділянок під будівництво багатоквартирних житлових будинків №1 та №2 становить 1.2589 га, на Генеральному плані площа ділянки – 0.4 Га. Відповідно до Таблиці співвідношення класифікаторів цільового призначення, переліків функціонального зонування територій та класифікатора будівель і споруд, код об'єкта будівництва (1122.2 Будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, індивідуальні) не відповідає цільовому призначенню земельних ділянок (2.01 Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).


Регіони

2. ЖК Одеська Чайка (Сахарова) від Платинумбуд на вул. Академіка Сахарова в с. Крижанівка Одеської області.

Підстави для відмови: експертиза проєктів будівництва комплексів (будов), до складу яких входять об’єкти з одним класом наслідків (відповідальності), що за сукупними показниками перевищує рівень, встановлений для об’єктів з відповідним класом наслідків (відповідальності), проводиться експертними організаціями відповідно до механізму проведення експертизи щодо об’єктів з рівнем класу наслідків (відповідальності), визначеним за сукупними показниками комплексу, що будується.

3. ЖК Dream Park від CBP на вул. Проскурівського підпілля 131/2 у Хмельницкому.

Підстави для відмови: до заяви про отримання дозволу не додано проєктну документацію на будівництво; назва об’єкта будівництва за проектною документацією не відповідає назві у завданні на прєктування; генеральний план об'єкта будівництва розроблено з порушенням вимог.

4. ЖК Олімпійський від ІБК Груп 2014 Київ на вул. Олімпійській, 6 у Харкові.

Підстава для відмови: не подано у повному обсязі проєктну документацію на будівництво; кваліфікаційний сертифікат АТ003528, отриманий інженером технічного нагляду Зелінським В.Б. 29 травня 2015 року, не відповідає класу наслідків об’єкта будівництва.

5. ЖК Масив Барський від Барський в с. Зарванці Вінницької області.

Підстави для відмови: не зазначено розрахункові показники граничних розмірів майданчиків, розташування яких є обов'язковим на прибудинкових територіях; експертиза проєктів будівництва комплексів (будов), до складу яких входять об’єкти з одним класом наслідків (відповідальності), що за сукупними показниками перевищує рівень, встановлений для об’єктів з відповідним класом наслідків (відповідальності), проводиться експертними організаціями відповідно до механізму проведення експертизи щодо об’єктів з рівнем класу наслідків (відповідальності), визначеним за сукупними показниками комплексу, що будується.

Виявлено наявність діючого дозвільного документа: повідомлення про початок виконання будівельних робіт ВН051210311885 (нове будівництво багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків (2 черга)).

6. ЖК ЕкоДім від Там де Дім на вул. Шептицького, 101а в с. Петриків Тернопільської області.

Підстави для відмови: замовником будівництва не надано необхідні документи для прийняття рішення, а саме: фотокопія розпорядчого документа (рішення, розпорядження, наказ) замовника про призначення осіб, які здійснюють авторський нагляд, завірена замовником; виявлення недостовірних відомостей у поданих документах, а саме: в плані трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом 1:2000 вказано 3 секції будівництва, а в проєктній документації – 2 секції.

7. ЖК Кришталеве озеро від Чернівці Моноліт на вул. В.Чорновола в Чернівцях.

Підстави для відмови: кваліфікаційний сертифікат АТ003832, отриманий інженером технічного нагляду Теслею В.В. 30 липня 2015 року, не відповідає класу наслідків об’єкта будівництва.

8. ЖК GRAND Липини від ПП "Ефект" в с. Липини Луцького району Волинської області.

Підстави для відмови: відповідно до п. 3 Містобудівних умов та обмежень, цільове призначення земельної ділянки (02.10. Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури) не відповідає функціональному призначенню земельної ділянки Ж-1 (Зона садибної забудови).

9. ЖК Містечко Козацьке від Вертикаль в с. Крихівці Івано-Франківської області.

Підстави для відмови: код об'єкта будівництва, зазначений в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт відповідно до ДКБС – 1122.1 Будинки багатоквартирні масової забудови, не відповідає цільовому призначенню земельної ділянки – 02.07 Для іншої житлової забудови, відповідно до Додатка 3 Постанови № 681 "Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва" від 23 червня 2021 р.

10. ЖК на вул. 8 березня в Ужгороді Закарпатської області.

Підстави для відмови: не подано погодження висоти об’єкта будівництва з експлуатантом аеродрому, провайдером аеронавігаційного обслуговування та Державіаслужбою України; виявлення недостовірних відомостей у поданих документах, а саме: зазначена в назві об'єкта будівництва адреса не відповідає відомостям, зазначеним у проєктній документації, експертному звіті, містобудівних умовах та обмеженнях; заяву про видачу дозволу на виконання будівельних робіт подано щодо нового будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення за кодом ДКБС 1122.1 Будинки багатоквартирні масової забудови, натомість згідно з відомостями Державного земельного кадастру цільове призначення земельної ділянки з кадастровим номером 2110100000:20:001:0063 – 03.15 Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, що не узгоджується з кодом ДКБС 1122.1. Отже, нове будівництво багатоквартирного житлового будинку не відповідає цільовому призначенню земельної ділянки; подано неактуальну версію експертизи проєкту.


Прийнято в експлуатацію


Київ та область

1. ЖК Світанок від Регіон Буд на вул. Головатого, 71-а у Борисполі Київської області.

В експлуатацію введено житловий будинок № 1. Затримка у введенні – 1 квартал.


Відмовлено у прийнятті в експлуатацію


Київ та область

1. ЖК Welcome Home на Ревуцкого від Фундамент на вул. Ревуцького, 48 у Дарницькому районі Києва.

Відмова надана на господарську будівлю с ТП та групу нежитлових приміщень. Сам ЖК введено в експлуатацію в 2019 році.

Підстави для відмови: відсутні документи: проєкт організації будівництва, проєкт виконання робіт, проєкт (робоча документація) загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду; відсутні електролічильники.

2. ЖК Navigator від ДБК-Житлобуд на пров. Балтійський, 23 в Оболонському районі Києва (ІІІ черга).

Варто зазначити, що житлові будинки комплексу введені в експлуатацію.

Підстави для відмови: виявлено розбіжності в техніко-економічних показниках: корисна площа приміщень за проєктом 21658.03 кв.м, за результатами технічної інвентаризації 23649.9 кв.м; не надано сертифікат енергоефективності; відсутня виконавча, проєктна документація, що унеможливлює визначення відповідності об’єкта проєктній документації на будівництво такого об’єкта та вимогам будівельних норм, стандартів і правил; будівельні роботи не завершені і тривають.


Регіони

3. ЖК Пространство Eco City від Пространство Девелопмент на вул. Радісна, 29, 33, 39 у Малиновському районі Одеси (1,2 черги).

Підстава для відмови: змінився розмір плати за видачу сертифіката, який видається у разі прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, вартість плати за видачу сертифіката для об’єктів із значними (СС3) наслідками – 12 901 грн 20 копійок (5,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

4. ЖК Дніпровська Брама 2 від Інвестдніпробуд у смт Слобожанське Дніпропетровської області.

Підстави для відмови: не змонтовані газові котли; не змонтована система блискавкозахисту; на об’єкті не повністю дотримано ДБН В.2.2.-40:2018 Інклюзивність будівель та споруд, а саме: поверхні поручнів повинні передбачати рельєфні позначення поверхів у тактильному вигляді, відсутнє маркування першої і останньої сходинки сходового маршруту.

 

Интересно узнать: как снести старый дом
Источник: nerukhomi
 
 
Интересные новости:
14.02.2022
4609
Главные события, обзоры и аналитика строительного рынка за 7 - 13 февраля...
08.02.2022
6243
Главные события, обзоры и аналитика строительного рынка за 31 января - 6 февраля...
01.02.2022
6032
Главные события, обзоры и аналитика строительного рынка за 24 - 30 января...
25.03.2024
6180
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 16-22 березня 2024...
15.03.2024
6734
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 9-15 березня 2024...
11.03.2024
4699
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 2-8 березня 2024...