РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Разом – до цивілізованого ринку: зустріч керівництва «Рууккі Україна» з народним депутатом Оленою Шуляк

До половини представлених на українському ринку будівельних матеріалів – фальсифікат. Цю ситуацію покликаний виправити новий закон, що буде регулювати якість будівельної продукції згідно з правилами, передбаченими Європейським 305-м регламентом
4685 02.07.2021 в 05:57



Разом – до цивілізованого ринку 


В рамках обговорення питань впровадження нового Технічного регламенту у будівництві народний депутат, заступник голови профільного комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк запланувала проведення зустрічей з представниками галузі.  Перша така зустріч відбулась 22 червня на виробничому майданчику ТОВ Рууккі Україна в м. Копилів Київської області.

В зустрічі прийняли участь Юрій Обух, директор Рууккі Україна, Вячеслав Колісник, виконавчий директор Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва та Денис Рисухін, директор Metipol. Мова йшла про необхідність впровадження цивілізованих правил надання будівельної продукції на ринок та підтримки виробників якісної продукції.

Олена Шуляк: «На ринку металочерепиці біля 50% — фальсифікат. Про це говорили з керівництвом Рууккі Україна, передовою компанією в Україні з виробництва високоякісної покрівлі за європейськими стандартами. Мова про виробництво за правилами, передбаченими європейським 305-им регламентом, який ВРУ прийняла в 2020-му. З 1 січня 2023 року всі виробники будівельної продукції будуть зобов’язані подавати декларації стосовно тієї продукції, яку вони виробляють. Для всього будівельного рику це нові умови роботи, нові стандарти - це очищення від фальсифікату і перший крок до «промислового безвізу.

Чесні виробники ринок хочуть конкурувати за чесним принципом і вивільнити ринок від підробок та неякісної продукції. Тому разом з Рууккі Україна і Metipol обговорили, як пришвидшити процес якісних змін. Мова про:

  • створення постійно діючої робочої групи за участі представників міністерств, органу ринкового нагляду та фахової спільноти в контексті розробки необхідних нпа для реалізації 305-го регламенту;
  • посилення відповідальності органів з оцінки відповідності за видачу документів з оцінки з недостовірною відповідальністю;
  • забезпечення дієвого ринкового нагляду (повноцінна робота ДІАМ).

На зустрічі представники обговорили ризики, пов’язані з впровадженням положень закону – а саме, терміни початку роботи органів з оцінки, погану інформованість учасників ринку, відсутність інструменту підвищення впливу фахових громадських об’єднань у процесі впровадження положень Закону, потенційну можливість зловживань з боку органів при видачі документів з оцінки відповідності, відсутність зобов’язання технічного нагляду замовника перевіряти наявність декларацій та знаку відповідності тощо.

Обидві сторони – і законодавці, і виробники – зацікавлені в ефективному діалозі та покращенні умов здорової конкуренції на ринку. Тож за результатами зустрічі дійшли до висновку у необхідності створення постійно діючої робочої групи за участі представників міністерств, органу ринкового нагляду та фахової спільноти для узгодження необхідних кроків до максимально ефективної реалізації нового Закону, зокрема – для розробки підзаконних нормативно-правових актів, які будуть відповідати реаліям ринку.

Була також зазначена необхідність та шляхи забезпечення дієвого ринкового нагляду у галузі виробництва будівельних матеріалів в Україні, і насамперед – нагальна потреба запуску повноцінної роботи ДІАМ.

Рууккі Україна - приклад підприємства, що виготовляє високоякісну продукцію відповідно до вимог європейським норм та стандартів, тож постійно стикається з проблемою недоброякісної конкуренції з боку виробників неякісних матеріалів, наявність яких на ринку – це питання не лише безпеки ринку, але й безпеки кінцевих споживачів цієї продукції. Чесні виробники – за якість та чесну конкуренцію. Руукі Україна - перша та єдина компанія в Україні, яка зареєструвала передбачену новим законом Декларацію про відповідність на свою продукцію ще у 2019 році, що робить компанію найбільш відкритою у своєму сегменті та ще раз підтверджує лідерські позиції на ринку якісного товару.

Юрій Обух, директор Рууккі Україна: «Ми цілком та повністю підтримуємо положення нового закону. Прозорі правила ринку – це не лише питання чесної конкуренції та якості представленої на ринку продукції. Це ще й питання благополуччя кінцевого споживача, його впевненості у своєму безпечному майбутньому. Закликаємо всіх добросовісних виробників активно підтримати нову законодавчу ініціативу».

Денис Рисухін розповів про ситуацію на ринку, про потенціал збільшення виробництва сировини для галузі в Україні, про плани розширення виробництва на заводі компанії в м. Первомайську та про перебіг антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну прокату з полімерним покриттям походженням з Китайської Народної Республіки.

Вячеслав Колісник, виконавчий директор Асоціації УЦСБ: «Зустріч з народним депутатом Оленою Шуляк була організована з її ініціативи та за сприяння нашої Асоціації. Олена Шуляк отримала можливість наочно оглянути процес виробництва металочерепиці і профільованого настилу, маркування, що наноситься на продукцію лазером, та надає повну інформацію щодо виробника та якісних характеристик продукції, діючу систему менеджменту якості і надані Рууккі Україна декларації на власну продукцію. Спілкування з виробниками будівельної продукції допоможе законодавцям і представникам влади уникнути деяких ризиків, пов’язаних з імплементацією нового Технічного регламенту».



























Джерело і фото: Build Portal

Інформацію опубліковано на правах реклами

 
 
Интересные новости:
30.06.2021
2111
Професійною нагородою відзначено столичні новобудови, житлові комплекси в Київській області та нові ...
15.06.2021
5612
Команда Build Portal подготовила фотоотчет со "Всеукраинского строительного саммита", который состоя...
14.06.2021
3706
9-10 червня 2021 в Києві (ВЦ «Акко Інтернешнл») відбувся міжнародний Форум Smart Bu...
28.03.2024
2557
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3410
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2710
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...