РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Інформацію з держреєстру прав на нерухомість можна отримати самостійно. У Мін'юсті роз'яснили як це зробити

Інформація з реєстру може надаватися як фізичним, так і юридичним особам
1321 22.04.2021 в 09:11



Як отримати інформацію з
держреєстру прав на нерухомість


У Міністерстві юстиції роз'яснили українцям, як можна самостійно отримати інформацію з державного реєстру прав на нерухоме майно. Про це йдеться у повідомленні Мін'юсту.

"Щодня…надходять десятки звернень щодо отримання інформації з державних реєстрів, зокрема – з державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Насправді ж таку інформацію можна отримати самостійно. І це досить просто та зручно, адже зробити це можна, не виходячи з дому", – зазначили у відомстві.


Як отримати інформаційну довідку з реєстру в електронній формі

Процедура надання інформації з державного реєстру прав на нерухоме майно має певні особливості в залежності від того, хто і з якою метою хоче її отримати. Інформація з реєстру може надаватися як фізичним, так і юридичним особам.

Право на два бесплатных гектара земли для каждого украинца могут отменить, а паи принудительно объединить

Інформація за об’єктом нерухомого майна та суб’єктом речового права надається в електронній формі (за умови ідентифікації особи з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації) або в паперовій формі.

Для отримання інформаційної довідки з держреєстру в електронній формі потрібно:

- зайти на сайт Міністерства юстиції (https://minjust.gov.ua), знайти розділ "Онлайн-сервіси" (https://online.minjust.gov.ua) та підрозділ "Інформація з державного реєстру речових прав". Вхід в підрозділ здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису;

- після авторизації в системі щодо об’єкта нерухомості можна здійснити пошук за трьома критеріями: адресою, реєстраційним номером об'єкту нерухомості, кадастровим номером земельної ділянки. Також можна знайти інформацію стосовно суб’єкта речового права (фізособи чи юрособи) та обтяження;

- потім потрібно сплатити адміністративний збір (0,0125 від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Зараз цей мінімум складає 2270 грн, тобто потрібно сплатити близько 30 грн);

- завантажити сформовану інформаційну довідку.


Як отримати довідку з реєстру в паперовій формі

Якщо громадянин чи юридична особа хоче отримати інформацію з держреєстру в паперовій формі, потрібно звернутися до надавача такої інформації – державного реєстратора прав на нерухоме майно, уповноваженої особи найближчого Центру надання адміністративних послуг або нотаріуса.

Заборона на будівництво в центрі Києва: депутати Київради ініціюють введення мораторію на нове будівництво та реконструкцію

У цьому випадку потрібно надати документ, за яким здійснюється встановлення особи, та документ, що підтверджує сплату адміністративного збору.

Плата за надання інформації з реєстру у паперовій формі складає 0,025 прожиткового мінімуму для працездатних осіб з розрахунку за кожні 25 сторінок. Тобто за інформацію, яка розміщена не більш ніж на 25 аркушах паперу форматом А4, у 2021 році потрібно сплатити 60 грн.


Чи надає інформацію з реєстру Міністерство юстиції

Міністерство юстиції не наділено повноваженнями щодо надання інформації із держреєстру речових прав на нерухоме майно, тому громадянам та юридичним особами у випадку необхідності отримання відомостей щодо зареєстрованих речових прав на нерухомість та відповідних обтяжень потрібно послуговуватися алгоритмами, які наведені вище.

Право постійного користування земельними ділянками пропонують скасувати 

Цікаво про будівництво: в Україні з'явилась водостічна система Q STALYO PRO - нова форма, нові технічні рішення
Источник: money
 
 
Интересные новости:
19.04.2021
7295
Человек может построить на одном наделе десяток сблокированных домов, превратив их в одно строение, ...
14.04.2021
1408
Зазвичай при будівництві доріг пріоритет віддається швидкості руху, аніж безпеці...
05.04.2024
5397
Відновлення зруйнованих об’єктів в Україні потребуватиме будівельних матеріалів та обладнання ...
28.03.2024
4511
За одними даними, у нас по країні близько 200 недобудов, за іншими – тільки у Києві понад 100...
14.03.2024
4366
Після завершення війни в Україні бракуватиме людей для відновлення країни. Що для розв&rsq...