РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В майбутньому людина претендуватиме на значно меншу житлову площу, ніж зараз, - німецька дослідниця

Наразі посилюється тенденція до браку місця в мегаполісах і агломераціях, ймовірно, що в майбутньому люди не зможуть претендувати на таку площу приватного житла, як зараз
943 08.02.2021 в 09:01



Сучасні тренди
житлової політики


Кластерна квартира матиме, наприклад, велике спільне приміщення для святкувань, більшу спільну кухню, спільну майстерню, апартаменти для гостей.

Тенденція до браку місця в мегаполісах і агломераціях посилюється, тож, ймовірно, що в майбутньому кожна окрема людина не зможе претендувати на таку велику площу приватного житла, як зараз, вважає Урсула Клєефіш-Йобст, співавторка книги «Усім потрібно житло». 

Небоскреб-ракушка, поросшая лесом: Amazon представил амбициозный проект в Вирджинии (ФОТО)

За словами дослідниці, нині кожна особа займає в середньому вп’ятеро більшу житлову площу, ніж на початку ХХ століття. Та нові тенденції в квартирних плануваннях свідчать, що з часом збільшуватиметься площа спільного використання, а приватна площа скорочуватиметься. Така кластерна квартира матиме, наприклад, велике спільне приміщення для святкувань, більшу спільну кухню, спільну майстерню, апартаменти для гостей тощо.

«Звична впродовж століть сімейна квартира змінюється. До того ж у дедалі більш індивідуалістичному суспільстві гостро постає потреба у спільноті», - зауважує Урсула Клєефіш-Йобст.

Інша тенденція, яка може вплинути на формат житла, - змішування функцій. Так, після Другої світової війни європейське місто було організоване як моноструктура: виникали великі житлові блоки поза межами центрів, а житло, праця, освіта, культура й дозвілля були чітко відокремлені. Сьогодні ці моноструктури знову розмиваються.

Берлін стане містом для пішоходів – в Німеччині ухвалено перший закон

Дослідниця зазначає, що в Німеччині, на відміну від інших європейських держав, традиційно більше людей живе у винайнятому житлі, ніж у власному. За її словами, це не стільки соціальне питання, скільки культурна особливість, яка виходить із середньовіччя.

Вона наголошує, що одна з вирішальних передумов для доступного житла-щоб держава не залишала житлове будівництво тільки вільному ринку. Одним із інструментів управління для держави є прив’язування земельних ділянок, які надаються під забудову, до соціальних концепцій, як це роблять у Відні та Швейцарії. Інший варіант - надання землі під забудову у спадкову оренду. Це означає, що ділянка не відчужується, а здається в оренду, наприклад, на 99 років, тобто залишається у неприватній власності.

Данія збудує революційний штучний енергоострів в Північному морі. Його потужність перевищуватиме потреби країни 

Цікаво про будівництво: що таке "друге світло" і як можна використати дахові вікна
Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
08.02.2021
916
Голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що у&nb...
24.04.2024
2517
Частка опитаних підприємств, які мають проблеми з підбором кваліфікованих кадрів, зросла з 31,0...
24.04.2024
4304
Новий сервіс стане в пригоді покупцям житла, які зможуть контролювати надійність забудовника, а тако...
23.04.2024
1675
В 2024 році бюджет міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури був скорочений на ...