РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Офіс vs віддалена робота: що думають співробітники і який вибір зробили міжнародні компанії (ІНФОГРАФІКА)

Чи можливе майбутнє без офісу? Який вибір вже зробили міжнародні компанії
3481 09.12.2020 в 10:22




Віддалена робота vs офіс


2020 рік вніс кардинальні зміни у те, як ми працюємо. Одні компанії вже зараз прийняли сміливе рішення про майбутнє роботи без офісу, інші - оголосили дати повернення в офіси, очікуючи на пом’якшення загрози COVID-19.

Віддалена робота як довгострокова стратегія

Опитування в Україні та за кордоном показують, що людям подобається працювати віддалено, і вони хочуть мати таку можливість, навіть коли можна буде повністю повертатись в офіси.

Більшість звикли до роботи вдома та навіть оцінили її переваги, а в офіси готові повертатися тільки за умови, що нічого не загрожуватиме їхньому здоров’ю. Однак в теперішніх умовах це не зможе гарантувати жоден роботодавець ще досить довго.



Обирати, де та як працювати тепер хочуть і ті фахівці, які до карантину працювали виключно в офісах та за фіксованим графіком.



Зважаючи на готовність більшості надалі працювати вдома, все більше компаній адаптують свої стратегії та вже зараз приймають рішення не повертатися до офісів навіть після пом’якшення загрози COVID-19. Про віддалену роботу як довгострокову стратегію оголосили в багатьох міжнародних компаніях. Серед них:

Microsoft, який планує розпочати відновлення роботи офісів у січні 2021 року, але з 9 жовтня дозволив працівникам працювати з дому постійно - за умови узгодження такого формату з лінійним менеджером. Без погодження співробітники можуть працювати вдома частково - менш як 50% робочого часу.

Twitter ще в травні оголосив, що співробітники можуть працювати з дому стільки, скільки захочуть. Компанія скасувала будь-які зустрічі наживо до кінця 2020 року.

Співробітникам Slack дозволили залишитися працювати віддалено на постійній основі. Про це компанія оголосила ще в червні. Крім того, компанія планує надалі зростати, наймаючи більше віддалених фахівців.

В Mastercard оголосили, що їх працівники можуть працювати віддалено стільки, скільки вважатимуть за потрібне.

Две трети украинских интернет-пользователей перешли на удаленку. Как изменилось их отношение к работе (ИНФОГРАФИКА)


Поєднання віддаленого та офісного форматів

Перехід до віддаленої роботи на довготривалу перспективу приваблює не всі компанії. Адже це зміна, яка може мати й негативні наслідки, як от - гірша продуктивність та рівень залученості.

Водночас міжнародні дослідження підтверджують, що люди по всьому світу не хочуть повертатися до офісу на повний робочий день, але сумують за офісом та спілкуванням з колегами.



Практика скорочення робочого тижня і підвищення продуктивності на 40%, – експерт про 4-денний робочий тиждень

Серед компаній, які вирішили поєднувати віддалений та офісний формати:

Siemens, який дозволив своїм працівникам працювати не з офісу 2-3 рази на тиждень.

Google оголосив про відкриття роботи своїх офісів лиш з літа 2021 року. У вересні цього року компанія поділилася результатами внутрішнього опитування - після завершення пандемії більш ніж половина співробітників хочуть поєднувати віддалену роботу з офісною. Тому компанія думає надавати співробітникам як таку можливість, так і шанс постійно працювати віддалено.

Amazon дозволить співробітникам працювати віддалено до 8 січня 2021 року. Компанія також повідомила, що інвестує у створення офісів у шести містах США та планує найняти 3 500 нових працівників.

CEO Apple Тім Кук озвучив, що більшість співробітників компанії будуть працювати віддалено до початку 2021 року. Проте ще в червні частина ключових працівників повернулася до роботи в офісі.

В Adobe оголосили, що після завершення кризи компанія надасть можливість працювати віддалено тим фахівцям, які оберуть цей формат.
Оскільки епідеміологічна ситуація у світі не стає кращою, озвучені компаніями терміни повернення в офіси, ймовірно, будуть переноситися.

Арендаторам коммунального и госимущества предлагают отменить плату до конца карантина


Чи можливе майбутнє без офісу?

Багато змін, каталізатором яких став COVID-19, залишаться з нами і після поліпшення епідеміологічної ситуації. Лідери міжнародних компаній передбачають відхід від традиційних офісних годин з 9 до 18, ще більшу роль технологій у щоденній роботі та меншу кількість особистих зустрічей.

У будь-якому разі довіра, відкрите спілкування та готовність адаптуватися до нових умов - це ті навички, які стануть у пригоді працівникам всіх компаній, незалежно від того, яким буде майбутнє роботи.

Источник: nv
 
 
Интересные новости:
30.11.2020
1277
Зеленский предложил отменить плату для арендаторов коммунального и госимущества, деятельность к...
27.11.2020
5434
Пропозиція офісної нерухомості в Києві зростає: невдовзі відкриють одразу 22 бізнес-центри. Вон...
18.02.2022
1469
В Україні з листопада для юридичних осіб піднявся тариф на опалення нежитлового фонду, де застосовує...
10.02.2022
23670
У році, що минув, відбулося відновлення орендної активності, після певного затишшя через жорсткі лок...
17.01.2022
1258
Станом на кінець 2021 року показник коворкінгових площ досяг в Україні 99 тисяч квадратних метрів, щ...