РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Визначено топ-10 країн для інвестування в 2021 році

Основними джерелами капіталу в 2021 році можуть стати США, Канада і Німеччина, а основними споживачами інвестицій - США, Великобританія і Німеччина
1267 02.12.2020 в 08:05




Інвестиції в 2021 році


Глобальні потоки капіталу в першому півріччі 2020 року було на 23% нижчими, ніж за той самий період 2019 року, через економічні наслідки і фізичні обмеження, накладені поширенням пандемії.

Трохи більше 26% трансакцій є транскордонними - рівень, аналогічний рівню 2019 року.


Прогноз топ-10 джерел світового капіталу в 2021 році

  1. США
  2. Канада
  3. Німеччина
  4. Сінгапур
  5. Великобританія
  6. Швейцарія
  7. Франція
  8. Гонконг
  9. Швеція
  10. Ізраїль

На мировом рынке премиальной недвижимости цены выросли на 0,5%

Прогноз топ-10 кращих напрямків для інвестицій у 2021 році

  1. США
  2. Великобританія
  3. Німеччина
  4. Австралія
  5. Франція
  6. Японія
  7. Нідерланди
  8. материковий Китай
  9. Канада
  10. Фінляндія


Вплив covid-19

Хоча covid-19 знизив апетит інвесторів у короткостроковій перспективі, очікується, що в IV кварталі 2020 року і в новому році ситуація зміниться.

«Відновлення обсягів до рівня, що передував пандемії covid-19, може відбутися не скоро, але рух капіталу між ліквідними і надійними ринками продовжиться. Забезпечення стійкості лежатиме в основі будь-якого інвестиційного рішення. Для інвесторів транскордонні інвестиції у нерухомість пропонують справжню диверсифікацію і великі можливості для досягнення цільових показників прибутковості. У період, коли фізичні поїздки, як і раніше, обмежені, інвестиції в сусідні країни стануть ще більш привабливими», - додав очільник відділу ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону Knight Frank Ніл Брукс.

У багатьох напрямках нестача товарів для продажу обмежує обсяги трансакцій. Хоча уряди і центральні банки підтримують економіку (багато з них зараз переживають рецесію), ще не видно серйозних наслідків у сфері нерухомості. Однак у міру послаблення фіскальної і грошово-кредитної підтримки можливо, що в наступному році на ринку з'явиться більше проблемних активів.

Складська нерухомість в Київському регіоні демонструє стійкий попит та зниження вакантності (ІНФОГРАФІКА)

Модель «тяжіння капіталу»

Використовуючи спеціальну модель «тяжіння капіталу», аналітики Knight Frank змогли спрогнозувати ймовірні потоки капіталу між країнами, а також їх передбачувані розміри на 2021 рік. Через драматичний вплив covid-19 на інвестиції в нерухомість і глобальну мобільність, у дослідженні прогнозується, що транскордонні потоки в безпечні місця і потоки між «найближчими сусідами» переважатимуть, причому на чолі з інвестиціями з Канади в США і зі США до Великобританії .

Сполучені Штати, Німеччина, Великобританія і Сінгапур, ймовірно, будуть великими гравцями транскордонної діяльності. Але якщо ціни на нафту залишаться низькими, очікується, що розміщення капіталу з нафтових країн також прискориться.

З урахуванням того, що в 2021 році можуть виникнути ще більші проблеми, інвестори з фондів прямих інвестицій, приватного капіталу та боргових фондів можуть також розглянути можливість проведення транскордонних операцій у віддаленіших регіонах.

Також експерти Knight Frank відзначають, що в умовах більш низької прибутковості інвестицій зміни валютних курсів і пільг з хеджування можуть перенаправити інвестиційні потоки на транскордонні ринки, які пропонують такий додатковий прибуток від операцій з нерухомістю.


Азіатсько-Тихоокеанський вектор

За будь-якими параметрами потоки капіталу з Азії до Австралії набирають обертів - вони збільшилися до 31% навіть під час пандемії, оскільки інвестори зосереджуються на стійких ринках і активах. «Маючи стабільні довгострокові перспективи зростання, Австралія продовжить залучати значний міжнародний інтерес з боку азіатських інвесторів», - вважає голова відділу ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону Knight Frank Ніл Брукс.

На 55% менше: прямі інвестиції в світову комерційну нерухомість суттєво знизились у другому кварталі

Вихідні інвестиції з Сінгапуру в Австралію досягнуть $3,82 млрд у наступному році, що на 28% вище за середній п'ятирічний показник в $2,98 млрд.

І це незважаючи на те, що обсяги трансакцій з Сінгапуру до Австралії впали на 10,4% в річному вираженні - обмеження на поїздки і тривалий карантин у деяких штатах Австралії зупинили інвестиційну активність.

У зв'язку з цим зберігаються проблеми як на економічному, так і на соціальному фронтах, внутрішні інвестори будуть дедалі більше прагнути хеджувати свої ризики шляхом диверсифікації портфелів за рахунок транскордонних інвестицій. Незважаючи на закриті кордони і карантин, зберігається стримуваний попит на офісні активи в Великобританії з боку деяких азіатських країн. «Ми вже бачили докази цього у вигляді продажу The Cabot на Кенері-Уорф за 380 млн фунтов стерлингов гонконгському Link REIT - найбільшої угоди 2020 року», - заявила очільник відділу зарубіжного капіталу Азіатсько-Тихоокеанського регіону Емілі Релф.

Knight Frank прогнозує відновлення потоку вихідного капіталу з Гонконгу в 2021 році, оскільки інвестори стежать за ключовими інвестиційними ринками, такими як Великобританія, США і Японія.

У минулому кварталі обсяги трансакцій з Гонконгу до Великобританії зросли на 35% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Южнокорейские инвесторы уходят с европейских рынков, предпочитая вкладывать в США и Азию

У дослідженні говориться, що сектор офісної нерухомості збереже важливу роль у розподілі глобальних інвестицій. Офісний сектор був найбільш активним у першій половині 2020 року, за ним йдуть житловий і промисловий сектори.

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні офісний сектор залишається домінуючим, залучаючи 45% всіх обсягів трансакцій за перші дев'ять місяців 2020 року. Однак ринкова частка промислових активів збільшилася більш ніж на 50% порівняно із середнім історичним показником за п'ять років.

Застройщикам смогут без решения суда аннулировать разрешения на строительство. Что известно об инициативе Минкульта? 

Цікаво про будівництво: раніше ми писали яка сучасна покрівля має максимальну екооцінку

Источник: minfin
 
 
Интересные новости:
02.12.2020
1135
В рамках програми «Велике будівництво», на Донеччині вже відновлено 10 мостів держа...
02.12.2020
913
Тариф на передачу електроенергії для Укренерго збільшився відповідно до рішення НКРЕКП...
02.12.2020
1675
В Украине второй квартал подряд цена на электроэнергию значительно выше, чем в странах Евросоюза...
19.04.2024
2329
В США було схвалено запит на отримання дозволу на збільшення висоти хмарочоса, який має намір стати ...
19.04.2024
2306
В основі програми – популяризація професії реставратора, відкриття у вишах по всій країні відп...