РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Закон чи політичні ігри: Як врятувати Держсервісбуд та реформу містобудування від корупціонерів - позиція голови Держсервісбуду

Позиція Олексія Башкірова, щодо звільнення з посади голови Держсервісбуду
2873 03.11.2020 в 09:27


Олексій Башкіров, про звільнення
з посади голови Держсервісбуду


Те, що за останні дні відбулося у сфері містобудування, вочевидь вимагає пояснень, адже багато хто досі не зрозумів сенс і причину бурхливих нещодавніх подій.

В першу чергу хочу зазначити, що робив і роблю усе від мене залежне для впровадження реформи містобудування, започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Переконаний більшість українців підтримують цю реформу та ліквідацію корупції в будівельній сфері. І я вдячний їм усім. І насправді нас дуже багато. Проте є сили, що не зацікавленні в очищенні галузі, які з самого початку реформи системно протидіяли їй, намагаючись якщо не зірвати, то принаймні нівелювати усі зміни, аби зберегти кістяк корупційної системи.

З березня цього року, коли Уряд ухвалив рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції та розділення монопольних повноважень ДАБІ між новоутвореними незалежними органами, одним з яких є Державна сервісна служба містобудування України, я відчував постійний спротив впровадженню змін.

За період з березня 2020 року було розроблено структуру Держсервісбуду, штатний розпис та кошторис органу, положення про структурні підрозділи та посадові інструкції працівників. Попри те, що в Міністерстві розвитку громад та територій постійно ставили бюрократичні перепони на шляху ухвалення необхідних для повноцінного запуску Держсервісбуду рішень, всі необхідні документи були погоджені.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, мало бути утворено в регіонах 14 управлінь, 8 відділів та 2 сектора Держсервісбуду. Служба уже була готова оголошувати добір на зайняття вакантних посад керівників територіальних органів, проводити співбесіди та формувати штат, що дозволило б Держсервісбуду починати в повному обсязі виконувати покладені на нього завдання. Але внаслідок мого звільнення з посади реформа знову загальмувала. Впевнений в такому сценарії можуть бути зацікавлені тільки ті, хто домагаються скасування реформи.

Своє звільнення вважаю незаконним, адже в документі про моє звільнення "шляхом припинення дії контракту" не було вказано жодної правової підстави для припинення контракту. Єдиною законною підставою розірвання контракту зі мною могло б бути невиконання його умов, проте звіти щодо результатів оцінювання моєї діяльності, які були підписані профільним Міністром, доводять протилежне.

Маю всі підстави вважати, що моє звільнення є результатом політичних інтриг тих, хто щосили прагне скасувати реформу містобудування. Це підтверджується ще й тим, що на мене здійснюється тиск з вимогою написати заяву про звільнення заднім числом. Я ніколи не піду на подібні оборудки та захищатиму своє чесне ім'я. Тому буду оскаржувати своє звільнення в суді.

Крім того, я звернувся з листом до Президента, Прем'єр-міністра, Верховної Ради та Уряду України, в якому виклав ситуацію в містобудуванні та навколо Держсервісбуду, окремо наголосивши на незаконних діях.

Впевнений, що керівництво держави об'єктивно оцінить ситуацію та зробить правильні висновки. Реформа містобудування має бути завершена, а корупція в цій сфері викорінена!

Копія листа додається

https://www.facebook.com/oleksiy.bashkirov/posts/186877406417100 


Джерело: прес-служба Держсервісбуду

Точка зору редакції Build Portal може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія

 
 
Интересные новости:
27.10.2020
9544
Ирина Король, по решению Кабмина, возглавила ГАСИ...
26.10.2020
6902
Голова Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі заявив про необхідність швидкого реформування...
26.10.2020
1171
Позиція Мінрегіону щодо відсторонення Юрія Васильченка з посади голови Державної інспекції містобуду...
30.11.2022
11317
Найпоширеніші міфи про законопроєкт, який запроваджує нові правила у сфері містобудування, та їх спр...
30.11.2022
3318
Заступниця Міністра зазначила, що законопроєкт передбачає максимальну діджиталізацію будівельни...