РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.784 EUR: 42.312
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.784
EUR 40.000 41.000 42.312
USD 39.470 39.830 39.784
EUR 42.100 42.720 42.312
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

КМДА добудує проблемний самобуд Войцеховського. Жильцям якого ЖК пощастить цього разу?

За рішенням суду, КМДА мусить добудувати один із самобудів Войцеховського. Причина - протиправна бездіяльність Київської міської державної адміністрації з організації роботи, пов’язаної із завершенням будівництва
2594 27.10.2020 в 23:35



КМДА мусить добудувати
ЖК Войцеховського


Суд зобов’язав КМДА добудувати один із самобудів Войцеховського. ЖК входить до списку 40 об’єктів, які самовільно реалізовувала група компаній «Укогруп» Анатолія Войцеховського на незаконно захоплених ділянках.

Застройщика-беглеца Войцеховского не будут заочно арестовывать. Так решил Печерский суд

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Київську міську державну адміністрацію організувати роботу, пов’язану із завершенням будівництва ЖК «Деміївський квартал» на вулиці Ракетна, 24 у зв’язку з неспроможністю забудовника продовжувати будівництво.

Будівництво має бути завершено без додаткового залучення коштів фізичних осіб, які вже виконали фінансові зобов’язання перед замовником будівництва та отримали квартири по акту прийому-передачі.

Суд визнав протиправною бездіяльність Київської міської державної адміністрації з організації роботи, пов’язаної із завершенням будівництва. Протиправна бездіяльність КМДА полягає в утриманні від реалізації повноважень, спрямованих на організацію роботи, пов’язаної із завершенням будівництва ЖК «Деміївський квартал».

Квартиры дорожают: почему цена квадратного метра продолжает расти

Суд зазначив, що КМДА була зобов’язана здійснювати контроль за дотриманням договірних зобов’язань забудовниками – ТОВ «СБ ЛТД» та ТОВ «Укрміськбудхолдинг», за будівництвом та прийняттям в експлуатацію об’єкта та організувати роботу, пов’язану із його завершенням. Натомість КМДА обмежилась лише листуванням з відповідними контролюючими органами, проведенням нарад, засідань, зустрічей, які жодним чином не вирішили ситуацію із завершенням будівництва.

Колегія суддів зазначає, що бездіяльність КМДА виникла внаслідок ігнорування визначених чинним законодавством власних повноважень. Зокрема, у відповідь на звернення інвесторів забудови, КМДА повідомила про відсутність механізму практичної реалізації законодавчо визначених норм у частині здійснення адміністрацією контролю за діяльністю приватних забудовників, а також про те, що чинна законодавча база не забезпечує повною мірою можливостей подолання негативних явищ у будівельній галузі. У суді вважають, що такі посилання КМДА є неприйнятними і не можуть слугувати підставою для невиконання нею передбачених законом повноважень.

Позов до суду подали двоє власників квартир в цьому ЖК. Попередні договори купівлі-продажу вони уклали з ТОВ «СБ ЛТД». Ця компанія стала замовником будівництва на ділянках, які з 2007 року орендувало ТОВ «Техенерго». А у подальшому уклала договір із ТОВ «Укрміськбуд холдинг», який мав добудувати житловий комплекс.

Плюс 30 миллионов грн. на ремонт домов в столице: ищи свой адрес (СПИСОК ДОМОВ)

Цей об’єкт входить до списку 40 об’єктів, які самовільно реалізовувала група компаній «Укогруп» Анатолія Войцеховського на самозахоплених ділянках. Ці забудови наразі є об’єктом розслідування у справі Національної поліції.

Цього літа інвестори ЖК «Деміївський квартал» заблокували рух мостом Метро, вимагаючи добудувати житловий комплекс, в якому вони купили квартири.

Через 100 років забезпечимо житлом усіх в "квартирній черзі" - експерт, про проблеми житлових програм в Україні 

Цікаво про ремонти: раніше ми писали про нову ґрунтівку і поради з ефективного ґрунтування поверхонь

Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
16.10.2020
1784
Суд отказался заочно арестовать сбежавшего в Польшу скандального застройщика Войцеховского...
24.07.2019
3538
У ЖК не приступили до виконання технічних умов та знову заборгували за електроенергію...
24.06.2019
3816
Чергова новобудова Анатолія Войцеховського на вулиці Ракетній, 24 має виконати низку заходів, щоб ун...
30.03.2021
1998
Власти Киева доплатят 75 миллионов за завершение строительства жилья в Деснянском районе Киева&...
11.01.2021
1680
Проблема в отсутствии разрешительной документации на большинстве объектов, что препятствует утвержде...
16.11.2020
3023
Суд обрав підозрюваному Анатолію Войцеховському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою...