РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Довгобуди «Аркади»: ЖК можуть завершити нові забудовники - Геращенко

Заступник глави МВС Антон Геращенко заявив, що нові забудовники можуть взяти на себе зобов’язання із добудови ЖК «Аркади»
2126 21.10.2020 в 23:43


Добудова ЖК «Аркади»


Нові забудовники вже найближчим часом можуть взяти на себе зобов’язання щодо добудов житлових комплексів банку «Аркада» та забудовника Анатолія Войцехівського.

Про це заступник глави МВС Антон Геращенко заявив під час онлайн-зустрічі міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва, повідомляє пресслужба МВС.

«За останні два тижні ми провели кілька зустрічей по питаннях добудов «Аркади» і об’єктів Войцехівського та дійшли висновку, що вже найближчим часом є шанс, що нові забудовники візьмуть на себе відповідальність із добудови житлових комплексів «Аркади». Крім того, представники КМДА вже обстежили комплекси «Еврика» та «Патріотика», зараз закінчуються економічні розрахунки, скільки потрібно коштів на добудову будинків», - сказав він.

Цена жилья: «первичке» подорожала на 7,7%, вторичка - на 10,6%. Какие квартиры поднялись в цене больше всего

Заступник міністра додав, що питання добудови об’єктів Войцехівського вже було вирішено в суді, однак дієвого механізму подальшої роботи немає.

«Я зустрічався з представниками комплексу «Деміївський квартал». Там вже є унікальне рішення суду – зобов’язати КМДА добудувати проблемне житло. З 2015 року в законодавстві України є відповідний закон, який зобов’язує місцеву владу брати на себе відповідальність за проблемне будівництво», - пояснив Геращенко.

Зі свого боку перший заступник глави міністерства розвитку громад та територій Василь Лозинський зазначив, що хоча закон і зобов’язує місцеву владу брати відповідальність за проблемні забудови, однак в практиці української місцевої влади такого ще не було.

«Ми спробували знайти успішні кейси на території країни, але ми таких не знайшли. Саме тому наше завдання зрозуміти, як рухатись далі. Наша робоча група ознайомилась із концепцією законопроєкту про добудову проблемних об’єктів. Новий закон потребує обговорень громадськості і вже протягом цього тижня ми плануємо отримати всі практичні поради», - сказав Лозинський.

Не допустить второй Укрбуд. Власти придумали, как защитить украинцев, но цены на недвижимость поднимутся

Народний депутат Олена Шуляк нагадала, що вже закінчується термін обговорення законопроєкту про добудову проблемних об’єктів. «На наступному тижні ми зареєструємо законопроект у Верховній Раді. Сподіваюсь, що вже у цьому році він буде винесений на голосування», - поінформувала вона.

Водночас Геращенко підкреслив, що до проєкту закону є доповнення від МВС, які розглядають кримінальну відповідальність не лише для недобросовісних забудовників, але й архітекторів, проєктантів, експертів, які дають дозвіл на будівництво.

Як повідомлялося, 25 серпня правління НБУ ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо фінансових махінацій банку «Аркада».

При цьому банк «Аркада» зупинив будівництво трьох житлових масивів у Києві («Патріотика», «Еврика», «Патріотика на озерах»), у спорудження квартир в яких вклали кошти понад 12 тис. громадян; ідеться про майже 40 багатоповерхових житлових будинків.

Реконструкция столичных «хрущевок»: как и когда 570 тысяч жителей Киева получат новое жилье 

Интересно о строительстве: ранее мы писали об особенностях лакокрасочных материалов украинского производства

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
16.10.2020
2064
Віталій Кличко поділився планами щодо добудови об'єктів «Аркади»...
12.10.2020
2870
Такими є висновки аудиту, проведеного ХК «Київміськбуд» по об'єктах ЖК «Патріотика...
18.09.2020
1463
Пов'язані з банком «Аркада» 32 будинки в Києві можуть залишитися без електрики через бор...
18.05.2022
3603
Это дом №16 "Аскания" в ЖК "Патриотика". В недостроенных домах еще остались свободные квартиры, кото...
18.08.2021
4247
Забудовник забрав техніку з будмайданчика і припинив фінансувати охорону недобудов та сплачуват...
08.04.2021
1876
Доведеться почекати. Кличко повідомив скільки триватиме добудова житлових комплексів Аркади...