РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.221 EUR: 42.367
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.221
EUR 40.000 41.000 42.367
USD 38.950 39.359 39.221
EUR 41.950 42.680 42.367
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Мінрегіон відзвітував за результатами 6 місяців роботи міністерства на чолі з Олексієм Чернишовим

Шість місяців роботи Міністерства розвитку громад та територій України на чолі з Олексієм Чернишовим
1138 07.09.2020 в 09:49

6 місяців роботи Мінрегіону


Команда Мінрегіону повідомляє про здобутки та результати роботи по пріоритетним напрямкам та сферам діяльності за шість місяців роботи Міністерства розвитку громад та територій України на чолі з Олексієм Чернишовим.

Станом на сьогодні сформовано нову територіальну основу для діяльності органів влади, на базовому рівні визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад. Це має особливе значення, адже попередній устрій не відповідав європейським нормам державотворення, які є пріоритетними для України.

Будівельно-монтажні роботи подорожчали з початку року на 1,4%

Регіональний розвиток. Затверджено Державну стратегію регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки. Забезпечено реалізацію 53 проектів регіонального розвитку за рахунок секторальної підтримки ЄС, розблоковано реалізацію проектів у рамках Дунайської транскордонної програми. Наразі змінено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки регіональної політики, та Порядок проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

«Розробка та затвердження Нової Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року є значним  досягненням міністерства, яке принесе позитивні зрушення для всієї країни, – впевнений Олексій Чернишов. – Вперше ми застосували нові підходи до використання потенціалу регіонів відповідно до їх цілей та проблемних зон. Спираючись на такий підхід,  було визначено різні типи функціональних територій та прицільно сформульовано пріоритети розвитку кожного регіону,  що в процесі досягнення цілей  дасть нам змогу направляти державне фінансування саме на їх реалізацію».

Велику увагу команда Мінрегіону та особисто Міністр приділяють реалізації програми Президента «Велике будівництво», яка має на меті розбудову соціально-економічної інфраструктури у всіх регіонах України.

Станом на 1 вересня 2020 року в рамках  реалізації  програми завершено будівництво 113 об’єктів, з них –  71 школа, 22 дитячих садочки, 19 спортивних об’єктів та  2  іншого спрямування по всій Україні.  

Відкрите звернення Іана Салія: КИЇВ – ЖИТЛО – ОБВАЛ!!!

Будівельна готовність об’єктів «Великого будівництва» по всім регіонам складає 70% та вище.  Півроку Міністр розвитку громад та територій відвідує області України та особисто перевіряє хід реалізації програми, вже відвідав близько 100 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних, доріг, приймальних відділень.  

1 вересня, в День знань Олексій Чернишов відкрив дві школи на Донеччині, відбудовані в рамках реалізації «Великого будівництва». В фокусі уваги держави знаходяться Східні регіони країни, тому відкриття шкіл на Донеччині є прикладом консолідації зусиль заради соціально-економічного розвитку територій, зокрема, у забезпеченні високих стандартів освітнього процесу в кожній школі, незалежно від її розташування.

Мінрегіон  реформує систему державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду,  зокрема, створено Державну сервісну службу містобудування України (Держсервісбуд) та Державну інспекцію містобудування України (ДІМ), розпочато бета-тестування першої черги Єдиної електронної системи в сфері будівництва, до якої вже підключено понад 900 уповноважених органів.  

Житлово-комунальне господарство та житлова політика – у зоні постійної уваги міністерства. В сфері ЖКГ Мінрегіон, за підтримки МФО в рамках реалізації проєктів у сфері енергоефективності, централізованого теплопостачання, водопостачання, водовідведення та реконструкції громадських будівель, надав допомогу 31 населеному пункту.

Мінрегіон запроваджує політику у напрямках, від яких великою мірою залежать розвиток країни та добробут кожного громадянина, тому невпинно напрацьовує шляхи та рішення для їх ефективного розвитку. «Динаміка та швидкість руху, яку демонструє Мінрегіон сьогодні, є запорукою успіхів та позитивних результатів розвитку держави у наступний період», – підкреслює Олексій Чернишов.

Міністерство  продовжує тримати курс на євроінтеграцію: приєдналося до Зеленого курсу ЄС в частині енергоефективності в будівлях, централізованого теплопостачання, питного водопостачання, готується до підписання Угод з Європейським Інвестиційним Банком на суму 300 млн євро щодо термомодернізації публічних будівель. «Команда Мінрегіону розбудовує країну, забезпечуючи її регіональний, інфраструктурний та проєвропейський розвиток» , – резюмує Міністр розвитку громад та територій України.

COVID-19. С 7 сентября начало действовать новое деление на эпидемиологические зоны (СПИСОК) 

Интересно про строительство: ранее мы писали о преимуществах фронтальных погрузчиков Shantui

Источник: minregion
 
 
Интересные новости:
07.09.2020
4511
Какие специалисты наиболее востребованы во время карантина и сколько им платят за работу...
29.03.2024
2455
Енергію, яку вироблятиме система, використовуватимуть для роботи зрошувальної системи регіону...
29.03.2024
3371
З 1 квітня 2024 року змінюється розмір мінімальної заробітної плати...
29.03.2024
1224
Підписано зміни до наказу № 647 щодо обмеження граничного терміну експлуатації вант...