РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відкриття навчально-практичного центру «Śnieżka» в Одесі сприятиме розвитку професійної освіти

У ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» відкрито навчально-практичний центр «Śnieżka». Навчальний заклад та компанія «Снєжка-Україна» облаштували сучасний клас теоретичної підготовки для навчання учнів за професією «Маляр», який оздоблений наочними стендами щодо використання інноваційних лакофарбових матеріалів
1726 21.08.2020 в 10:38

Впродовж кількох років поспіль компанія «Снєжка-Україна» активно співпрацює із закладами професійної освіти України, ділячись з викладачами, майстрами й учнями досвідом і знаннями щодо застосування новітніх технологій  у будівельній та столярній галузях. Відомий виробник спільно із  професійними навчальними установами України облаштовує навчально-практичні центри  «Śnieżka», що функціонують у більшості областей України.

Цьогоріч такий освітній осередок створений у ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти». Навчальний заклад та компанія «Снєжка-Україна» у рамках проєкту «Навчально-практичний центр «Śnieżka» облаштували сучасний клас теоретичної підготовки для навчання учнів за професією «Маляр», який оздоблений наочними стендами щодо використання інноваційних лакофарбових матеріалів. У цьому класі учні здобуватимуть  теоретичні знання з фаху. Водночас практичні навики і вміння студенти відпрацьовуватимуть у виробничій майстерні, в якій облаштовані модерні робочі місця. Співпраця навчального закладу із знаним європейським виробником лакофарбової продукції  ґрунтується на засадах партнерської взаємодії й підтримки Міністерства освіти і науки України, з яким підприємство «Снєжка-Україна» підписало Меморандум про співробітництво ще 2016 року. Залучення бізнес-структур до оновлення змісту професійної освіти України сприяє розвитку навчальних закладів й  модернізації системи навчального процесу, що дозволяє готувати висококваліфіковані конкурентоздатні робочі професії  відповідно до потреб ринку праці.

Для ефективного навчального процесу  «Снєжка-Україна» як соціальний партнер  забезпечує навчальний заклад лакофарбовими матеріалами для того, аби учні на практичних заняттях освоювали у будівельно-ремонтних роботах   сучасні технології, які застосовують на ринку. Водночас для оволодіння учнями системою теоретичних знань фаху  виробник надає професійній установі навчальні матеріали, а  для наповнення освітнього процесу цікавими змістом і формою проводить для учнів, викладачів, майстрів різноманітні семінари, майстер-класи й інтерактивні конкурси, які мотивують молодь вчитися і щодня вдосконалювати майстерність і рівень фахової підготовки. Після завершення навчального процесу й оволодіння практичними навиками із застосування сучасних лакофарбових матеріалів й технологій учні отримують сертифікат від виробника. Зазначимо, що викладачі й майстри виробничого навчання також проходять відповідне навчання у виробника й одержують сертифікат.

Навчально-практичний центр «Śnieżka» в Одесі було відкрито 20 серпня 2020 року. Відповідно до сучасних реалій, які склалися у світі, представники Міністерства освіти і науки України, зокрема,  Ірина Шумік, генеральний директор Директорату професійної освіти МОН України,   директор з маркетингу ТзОВ «Снєжка-Україна» Оксана Кукурудз, начальник відділу професійних навчань та технічних консультацій ТзОВ «Снєжка-Україна» Орест Жураківський,  Максим Куций, голова Одеської обласної державної адміністрації,  Олександр Лончак, директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації мали змогу поспілкуватися під час заходу і обговорити питання розвитку й модернізації професійної освіти в онлайн-режимі.

«Навчально-практичні центри «Śnieżka» функціонують в різних областях України впродовж шести років і показали, що є дієвими й сприяють вдосконаленню формату професійної освіти в сучасних умовах змін. Як засвідчує досвід,  професійна освіта успішно  розвиватиметься за активної взаємодії закладів професійної освіти з виробниками, які володіють передовими технологіями і мають можливість ділитися своїми знаннями із майбутніми кваліфікованими робітниками, яких потребує виробничий сектор економіки. Сподіваємося, що співпраця нашої компанії з ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти» буде плідною, корисною й ефективною,»  - розказує директор з маркетингу ТзОВ «Снєжка-Україна» Оксана Кукурудз.

«Навчально-практичні центри дуже добре себе зарекомендували. Це нове освітнє середовище, яке сприяє тому, що діти зацікавлені, йдуть, навчаються і здобувають робітничі професії. І ми поступово змінюємо імідж професійно-технічної освіти,» - говорить генеральний директор Директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік.

Водночас Максим Куций, голова Одеської обласної державної адміністрації, зазначає: «Я дуже приємно вражений, адже побачив, як обладнаний навчальний заклад. Впевнений, що тут готують висококваліфікованих фахівців, які в майбутньому точно будуть забезпечені як професійною освітою, так і належно оціненою роботою від представників бізнесу».





Інформація опублікована на правах реклами

Джерело: sniezka
 
 
Интересные новости:
12.08.2020
1715
«СЕЛЕНА УКРАИНА» презентовала украинским строителям пено-клей для гипcокартона Tytan Pro...
10.08.2020
2169
Історія про будівельника, загартованого складними життєвими обставинами, якому вдалося реалізувати г...
07.08.2020
1889
Команда Build Portal вітає всіх будівельників із професійним святом!...
01.04.2024
3232
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4000
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...
20.03.2024
3913
The Ukrainian division of Ruukki has announced the opening of its own training center for cooperatio...