РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.399 EUR: 41.968
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.399
EUR 40.000 41.000 41.968
USD 39.360 39.673 39.399
EUR 41.780 42.450 41.968
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

12 нових тросів вкрали з Подільського мосту. Без них монтаж неможливий. Кличко заявив про саботаж. Що відомо

З Подільського мосту вкрали 12 тросів, що місто отримало від німецького виробника. Це троси, які мають тримати конструкцію мосту
3882 10.08.2020 в 23:41


Подільський міст: що там з вантами?


Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів через викрадення із будівельного майданчика на Подільсько-Воскресенському мосту 12 нових вантів, які мають тримати конструкцію, про це Кличко повідомив у Фейсбук.

“Я звернувся до правоохоронних органів, зокрема до поліції, щодо бандитських дій, які відбулися вчора на Подільсько-Воскресенському мосту. Молодики спортивної статури у складі приблизно 15 осіб, що були одягнені в спецодяг дорожників, відтіснили та заблокували співробітників охорони мостового переходу. Нападники загнали на міст дві вантажівки і автокран, завантажили та вивезли з будівельного майданчика 12 нових вантів, що місто отримало від німецького виробника. Це троси, які мають тримати конструкцію мосту”, - повідомив Кличко.

Він нагадав, що замовником будівництва об’єкту є комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва".

За словами Кличка, представники замовника терміново звернулись до Національної поліції щодо скоєння злочину та надали інформацію з камер відеоспостереження з чітким зображенням автотранспорту зловмисників. Потерпілі охоронці надали свідчення правоохоронцям.

Наразі відкрито кримінальне провадження і триває слідство, зазначив мер.

“Цікаво, що через кілька годин після інциденту замовник будівництва отримав лист від одного із субпідрядників про бажання того забрати ванти з об’єкта. Хочу наголосити, що місто сьогодні робить все, щоб добудувати Подільсько-Воскресенський мостовий перехід і відкрити в кінці року автосполучення ним. За всі ванти місто розрахувалося. І я розцінюю подібні дії підрядників та субпідрядників як нахабний саботаж і зумисне затягування термінів будівництва”, - підкреслив Кличко.

Подольско-Воскресенский мост: почему строители установили непригодные ванты? Комментарий Кличко (ФОТО, ВИДЕО)

Мер запевнив, що такий важливий для столиці і киян об’єкт як Подільсько-Воскресенський міст буде добудований. Зокрема, спочатку буде відкрито рух автомашин мостом, а наступним етапом стане будівництво метро на Троєщину.

Представник Інжинірингової мостовій компанії спростовує інформацію про те, що з Подільського моста вкрали 12 нових тросів (вант), як про те написав в Facebook мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомив представник компанії, нібито вкрадені троси належать мостовій компанії. І підрядник просто забрав ванти з моста на свій склад, де вони будуть чекати установки.

Інжинірингова мостова компанія - один з підрядників на будівництві Подільського моста в Києві.

Представників будівельної галузі цікавить можливість отримувати дозвіл там, де зручно замовнику і це можливо організувати

Представник компанії запевнив, що чутки про крадіжку тросів розпустив генеральний підрядник, який вже майже рік не може розрахуватися з підрядником і не підписує акти виконаних робіт.

"Те, що ця ситуація саме під таким кутом роздувається в ЗМІ, точно характеризує нашого генпідрядника. З осені минулого року вони не підписують нам акти виконаних робіт, щоб не віддавати гроші. В минулому році на мосту були іржаві опори, ми їх розібрали. А генпідрядник нам акти не підписує. Що нам робити, стояти? Запуск руху по мосту планувався на 2020 рік. Тепер ми не встигаємо, терміни зірвані", - змалювали ситуацію в мостобудівній компанії.

Там стверджують, що генпідрядник саботує будівництво моста. Сума боргу генпідрядника перед Інжиніринговою мостовою компанією близько 200 млн грн. У неї входить і вартість тих самих вант, які, за заявою генпідрядника, вкрали з Подільського моста.

Як повідомлялося, Подільсько-Воскресенський міст зводять уже 27 років, строк здачі постійно відкладають. За цей час неодноразово змінювався загальний кошторис будівництва. Столична влада планує запустити рух цим мостом до кінця цього року.

Знесуть 251 дачу заради добудови мосту. Кличко прокоментував ситуацію із власниками ділянок

Читайте также: ранее мы писали, что в Киеве открыли технологичные стеклянные смарт-офисы на 1 человека, наполненные бесконтактными технологиями для безопасной работы в условиях карантина  

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
17.07.2020
7496
Кличко навідався на будівництво Подільського мосту і розповів про хід робіт...
16.07.2020
6370
Віталій Кличко розповів, що власники 222 дачних ділянок на Русанівських садах вже отримали комп...
04.12.2023
7055
У Києві відкрили Подільський міст, але тільки для спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та авт...
11.10.2023
5417
Проєкт є одним із найбільших інфраструктурних проєктів нашого міста...
19.07.2023
5021
Міст має з'єднати Поділ із лівобережними районами - Воскресенкою й Райдужним масивом. Буді...