РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Законопроєкт про рієлторську діяльність розглянуто Урядовим комітетом: що вирішили?

Профільний урядовий комітет прийняв рішення щодо законопроєкту про рієлторську діяльність
4810 07.08.2020 в 23:38


Законопроєкт про рієлторську
діяльність не підтримано комітетом


Профільний урядовий комітет не підтримав зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт про рієлторську діяльність, який передбачає, що відповідні послуги у сфері нерухомості можуть надавати лише професійні агенти та брокери, повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Він поінформував, що 6 серпня на засіданні Урядового комітету з питань цифрової трансформації, розвитку громад та територій, освіти, науки та інновацій, охорони здоров'я, економічної, фінансової і правової політики, правоохоронної діяльності, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури одним із питань, що були розглянуті, було обговорення проєкту Закону України "Про рієлторську діяльність в Україні", ініційованого депутатами Верховної Ради України.

Оренда і купівля нерухомості буде можлива лише через рієлтора. Що не так з законопроєктом і чому навіть рієлтори не згодні

Немчінов наголосив, що за пропозиціями авторів законопроєкту рієлторські послуги можуть надаватися лише суб’єктом рієлторської діяльності , професійними агентами та брокерами, яким таке право надано в порядку та на умовах, визначених запропонованим законопроєктом, а звичайний громадянин не зможе здавати свою нерухомість в оренду чи продати її.

Міністр наголосив, що Урядовий комітет не підтримав такий законопроєкт.

Нагадаємо, законопроєкт №3618 "Про рієлторську діяльність в Україні" був зареєстрований у Верховній Раді 9 червня групою нардепів.

З цього приводу президент профільної асоціації заявляв, що законопроєкт змушує звертатися до рієлтора й укладати з ним договір, щоб продати своє майно або здати його в оренду, також документ пропонує вносити інформацію в реєстр, і без цього неможливо розпоряджатися своїм майном, нотаріуси не зможуть посвідчити договір на відчуження об’єкту.

Законопроект о риелторах нарушает конституционные права граждан: выводы НАПК

Комітет ВР з питань економічного розвитку на засіданні 26 червня 2020 року в режимі відеоконференції розглянув проєкт Закону України про рієлторську діяльність в Україні та рекомендував парламенту прийняти його за основу.

Також, згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, його метою є запровадження єдиної державної політики у сфері регулювання рієлторської діяльності в Україні, захист прав та інтересів фахівців у сфері рієлторської діяльності, суб’єктів рієлторської діяльності та споживачів рієлторських послуг.

Ціни на житло в новобудовах змінились: скільки коштує квадратний метр, залежно від району столиці та класу житла 

Читайте также: ранее мы писали, что в Киеве открыли технологичные стеклянные смарт-офисы на 1 человека, наполненные бесконтактными технологиями для безопасной работы в условиях карантина 

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
17.07.2020
2802
Документ также нарушает конституционные права граждан. НАПК нашло в законопроекте о риелторах к...
31.08.2020
10463
Документ вже підтримали профільні комітети. Що зміниться після прийняття нового законопроєкту про не...