РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ціна газу за липень зросте. Чому будемо платити більше

Зміни торкнуться тарифу на газ, абонплати та тарифу для будинків без лічильників
20318 08.07.2020 в 23:57


За червень ціну знизили, а за
липень заплатимо значно більше


Найближчим часом тарифи на газ для українців зміняться. Оновлені цифри можна буде побачити як у платіжці за газ, так і за абонплату.  «Нафтогаз» на червень знизив тариф на газ для населення на 6% – до 2,14 грн за кубометр (без врахування податків і витрат на розподіл та транспортування). Про це повідомляє «Нафтогаз». 

«У червні 2020-го оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов'язків, знизилася до 2,14 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами). Це на 6% менше у порівнянні з травнем 2020 року», – йдеться в заяві «Нафтогазу».  

Газопостачальника "останньої надії" оберуть сьогодні. Чому варто звернути на це увагу

Проте, варто враховувати, що у липні абонентську плату збільшать майже на 24%. Її розмір у всіх різний. З одного боку, він залежить від постачальника, а з іншого – від того, скільки за «газовий рік» (з жовтня по жовтень) блакитного палива було витрачено. 

Також зміни тарифів відбудуться для споживачів, у чиїх будинках немає газового лічильника. Близько півмільйона громадян з 1 липня отримають платіжки зі збільшеними сумами – внаслідок підвищення норм споживання газу. 

Обсяги споживання, згідно з новими нормами, розділені по сезонах. У холодну пору року люди платитимуть вдвічі більше, ніж у «теплу».

Газ для населения будет дороже, чем для промышленности

Під час інтерв'ю в. о. міністра енергетики України Ольга Буславець заявила, що занижені норми свого часу були затверджені «з політичної доцільності та спроби якось подобатися людям» (тобто чим менше норма, тим менше люди платили). Через це їм було вигідно не мати лічильника.

Під час іншого інтерв'ю в. о. міністра енергетики України повідомила, що норми споживання газу для домогосподарств без лічильників обговорюються, але зростати найближчим часом не будуть.

"Це не стосується зростання тарифів", - розповіла міністерка.

За її словами, сьогодні 25% домогосподарств не мають лічильників, і спожитий газ не обліковується.

"Але це питання непросте, і його треба вирішувати у комплексі, зокрема - з урахуванням необхідності встановити людям лічильники. Ми зняли з розгляду це питання, бо ми його бачимо пакетним рішенням. Коли ми будемо готові, коли ми прокомунікуємо з суспільством і оцінимо ризики - ми розпочнемо обговорення і будемо пропонувати уряду розглянути пропозиції", - пояснила вона.

Буславець додала, що врегулювання потребують судові процеси, в яких регулярно скасовують існуючі норми газу і людям з незрозумілих причин дораховують у платіжках кошти.

"Наше завдання - зняти усі негативні ситуації, щоб не було подвійних стандартів. Але найближчим часом підвищення норм споживання газу не буде", - наголосила вона.

Як змінились ціни на житло в новобудовах передмістя столиці (ІНФОГРАФІКА)

Читайте також, раніше ми писали про переваги і технічні характеристики водостічних систем Ruukki, які виготовляються з високоякісної гарячекатаної оцинкованої сталі GreenCoat RWS



Источник: mind
 
 
Интересные новости:
08.07.2020
25179
Участники рынка считают, что в рознице рисков больше, чем в опте...
19.04.2024
26085
Щоб дістатися верхнього склепіння тунелю, з котловану довелося вибрати ґрунт на глибину близько вось...
19.04.2024
4426
Оплату паркування у столиці відновлено за рішенням суду. Паркування на муніципальних майданчика...
17.04.2024
1960
У місті вже розробили нові графіки, відповідно до яких споживачів розділили на 6 груп (замість трьох...