РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

ТППУ – діагностує пандемію промисловості

Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів про надання сертифікатів щодо форс-мажорних обставин спричинених коронавірусною епідемією
1837 28.04.2020 в 10:14



Президент Торгово-промислової палати України Чижиков Геннадій Дмитрович і Перший віце-президент Непран Михайло Іванович хоч і очолюють громадську організацію (без державного фінансування), прискіпливо і професійно виконують доручення Кабміну про надання сертифікатів щодо форс-мажоних обставин спричинених коронавірусною епідемією.

Як Голова Комітету виробників будматеріалів та з питань будівництва при ТППУ та Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів разом з членом Президії Спілки,  Керуючим власником Девелоперської компанії «ОМОКС» Кулагіним Олексієм Володимировичем звернулися емоційно до терплячого та поважного Непрана Михайла Івановича за деталізацією процедур, необхідного пакету документів для розгляду, адже є пандемія як факт, і які ще потрібні аргументи?

ТППУ відповідально і професійно працює і її висновки обґрунтовані…

На сайті ТППУ є перелік документів та інших вимог щодо засвідчення форс-мажорних обставин. І все ж неймовірна кількість дзвінків та звернень підприємців, так з 13 березня по 17 квітня 2020 року – 7867 дзвінків та 1293 звернення до ТППУ:

                                                                 

https://ucci.org.ua/services/zasvidchennia-fors-mazhornikh-obstavin:

Порядок засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) встановлюється Торгово-промисловою палатою України та регіональними торгово-промисловими палатами Регламентом засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Підставою для засвідчення форс-мажорних обставин є наявність однієї або  більше форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), перелічених у  ст. 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні» в редакції  від 02.09.2014 року, а також визначених сторонами за договором, контрактом,  угодою, типовим договором, законодавчими, відомчими та/чи іншими нормативними актами, які вплинули на зобов'язання таким чином, що унеможливили його виконання у термін, передбачений відповідно договором,  контрактом, угодою, типовим договором, законодавчими та/чи іншими  нормативними актами.

Форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) засвідчуються за  зверненням суб'єктів господарської діяльності та фізичних осіб по кожному  окремому договору, окремим податковим та/чи іншим зобов’язанням/обов’язком,  виконання яких настало згідно з умовами договору, контракту, угоди,  законодавчих чи інших нормативних актів і виконання яких стало неможливим  через наявність зазначених обставин.  

Заява за встановленою ТПП України формою про засвідчення форс-мажорних  обставин (обставин непереборної сили) (Додатки №№ 1, 2, 3, 4 до Регламенту) подається за підписом керівника підприємства, організації з відбитком печатки підприємства, або за його дорученням -довіреною особою. Заява фізичної особи подається за  її підписом особисто або  за її дорученням-довіреною особою.

До кожної окремої заяви додається окремий комплект документів.

                                                                              

А взагалі потрібно усвідомити: неможливість виконати договірні зобов’язання бізнесом повинна бути взаємно зрозумілою, бо тут є початок і довгий ланцюжок збоїв у підрядників і субпідрядників, постачальників і платників. Тут важлива добра воля партнерів… Усі постраждалі.

Карантин-карантином, а послуги ТППУ затребувані. Засвідчую – тут чемно і аргументовано роз’яснюють, розглядають та надають рекомендації підприємствам і організаціям. І робота працівників ТППУ – то щире служіння економіці, заслуговує на довіру та підтримку.

 

Голова Комітету виробників будматеріалів
та з питань будівництва при ТППУ,
Президент Всеукраїнської спілки
виробників будматеріалів
Іван Салій

 
 
Интересные новости:
10.04.2020
1887
Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів про необхідність роботи галузі ...
27.03.2020
1512
Відкрите звернення до Голови КМДА, міського голови В.В. Кличка від Івана Салія, президента...
24.03.2020
1639
Відкрите звернення до Уряду від Івана Салія, президента Всеукраїнської спілки виробників будмат...
21.03.2024
6442
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
2801
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22596
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...