РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.574 EUR: 42.162
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.574
EUR 40.000 41.000 42.162
USD 39.360 39.673 39.574
EUR 41.780 42.450 42.162
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Київ вночі знову опинився в топ міст світу з найбруднішим повітрям. Чим дихає місто

Ситуація з якістю повітря в Києві стабілізувалась – змінився вітер і пройшли дощі
2465 22.04.2020 в 08:30


Станом на ранок вівторка, 21 квітня, Київ знову повернувся в топ міст світу з найбруднішим повітрям. Індекс його забруднення в українській столиці за даними на 8:05 склав 150 одиниць.

Про це свідчать дані сервісу QIAir.

У рейтингу міст світу з найбільш забрудненим повітрям Київ займає четверте місце. Якість повітря в місті, за даними сервісу, є небезпечним для чутливих груп. Попереду української столиці знаходяться Чіангмай (Таїланд), Ель-Кувейт (Кувейт) і Ханой (В'єтнам).



Повітря покращилася вдень. На стабілізацію ситуації, окрім роботи пожежників, вплинули зміни напрямку вітру та короткочасні дощі, що пройшли нещодавно.

На щоденному брифінгу мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що якість повітря в столиці покращилась і ця ситуація стабілізувалась. Кличко зазначив, що вже більше тижня Київ входить в топ антирейтингу по забрудненню повітря міст світу, що пов’язують саме з пожежами. Мер також додав, що минулого місяця рятувальники більше ніж 400 разів виїжджали на гасіння підпалів.

«Ситуація стабілізувалась завдяки праці пожежників, зміни напрямку вітру та короткочасним дощам», – повідомив Віталій Кличко.

Состояние воздуха в Киеве: "Опасно для жизни". В Украинской столице экстремально загрязнена атмосфера (ИНФОГРАФИКА)

Кличко також зазначив, що в МВС створили спеціальну групу, що протидіє підпалам, а Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісах. Кличко подякував небайдужим людям, які інформують про підпали та викликають правоохоронців, сказав, що поліція вже затримала кількох паліїв.

Нагадаємо, нещодавно Верховна рада підтримала закон про збільшення штрафів за підпадли в Україні, він набрав чинності 17 квітня. Тепер за підпал сухостою зловмисники будуть змушені заплатити у 18 разів більше ніж раніше.

Забрудненість українського повітря: офіційна статистика занижує показники. Похибка можлива у сотні разів - вчений НАН України

Про це свідчать і показники SaveEcoBot. Наразі переважна більшість станцій показують в столиці «добрий» рівень якості.

Показники порталу IQAir. com, рейтинг забруднення повітря в містах якого Київ нещодавно очолював, також показують  «хороший» рівень якості повітря. Погодинні показники, які пблікують на сайті показують традиційне збільшення забруднення в години пік, після чого якість повітря знову повертається до безпечного рівня.

На сайті ДСНС опублікували мапу, де позначині всі осередки вогню за останній час, а також позначено напрямок поширення продуктів горіння вітром.

 

Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
20.04.2020
3399
Київ - на 13 місці світового антирейтингу за станом повітря...