РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Закривають кафе і ТРЦ. У Києві терміново посилюють карантин

17 березня Київ введе жорсткий карантин через поширення коронавірусу COVID-19
1461 16.03.2020 в 14:12


У Києві вводять жорсткий карантин

Київ із 17 березня введе ще жорсткіший карантин через поширення коронавірусу COVID-19 в Україні та світі загалом. Буде обмежено пересування між містом та іншими населеними пунктами України, призупинено роботу закладів громадського харчування та торговельних центрів.

Працюватимуть лише продуктові та господарські магазини, аптеки, АЗС, банки, банкомати. Про це заявив мер столиці України Віталій Кличко у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

"Столиця продовжує упереджувати ситуацію з можливим розповсюдженням коронавірусу. Міська влада посилює обмежувальні заходи у Києві. Ми повинні виграти час! Ми повинні зменшити шанси вірусу на розповсюдження столицею і Україною! Суворі та своєчасні заходи є вирішальними для стримування стрімкого поширення вірусу COVID-19 на території міста", – наголосив він.

З 17 березня у Києві будуть такі обмеження:

  • Пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України.
  • Проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масової участі громадян.
  • Роботи закладів громадського харчування: не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари. Водночас вони зможуть приймати онлайн замовлення на доставку.
  • Також буде призупинена робота торговельних центрів.
  • Працювати припинять: спортивні комплекси та зали, заклади побутового обслуговування населення, SPA-салони, салони краси, косметологічні кабінети, кабінети масажу, перукарні, тату-салони тощо.
  • Зачиненими будуть і розважальні заклади: дискотеки, нічні та комп'ютерні клуби.

Кличко також зазначив, що міська влада працюватиме у штатному режимі. Департаменти КМДА отримали вимоги щодо тимчасового скасування нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів. ЦНАПи – за потреби прийматимуть громадян, але за попереднім онлайн-записом.

"Місто подбає про забезпечення соціально незахищених груп населення, особливо самотніх людей похилого віку, продуктами харчування та предметами першої необхідності – їх доставлятимуть додому", – наголосив він.

Мер міста додав, що керівники підприємств, установ та організацій столиці, незалежно від форм власності та підпорядкування, повинні максимально перевести роботу на віддалений доступ, а ще запровадити профілактичне спостереження за працівниками, які відвідували країни, де поширений коронавірус.

Громадський транспорт працюватиме у звичному режимі. Втім, Кличко висловив сподівання, що кияни будуть свідомими та не користуватимуться ним без нагальної потреби.

"Увесь громадський транспорт обробляється дезинфекційними засобами кілька разів на день. У метро ми просимо пасажирів їздити в масках! Це – ваша безпека і безпека оточення", – наголосив він.

За словами мера міста, Київ із резервного фонду міського бюджету виділить 10 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок. Спершу вони надійдуть у лікарні та поліклініки, працівникам громадського транспорту, в аптеки КП "Фармація".

Він додав, що столиця отримала 5 тисяч і замовила ще 100 тисяч швидких тестів на діагностування COVID-19, а також зауважив, що у жодній країні людей без відповідних симптомів не перевіряють за допомогою таких тестів.

Кличко закликав не шукати їх в інтернеті чи у приватних клініках, щоб зробити "профілактично", а також не панікувати.

Джерело: obozrevatel
 
 
Интересные новости:
12.03.2020
1548
Більшість покупців і продавців нерухомості у Великобританії не будуть відкладати укладання угоди в н...
22.08.2022
2899
На всій території України продовжили карантин до 31 грудня 2022 року...
30.05.2022
1095
Уряд продовжив карантин  та режим надзвичайної ситуації в Україні через коронавірус...
29.03.2022
1330
На період воєнного стану Кабміном скасовано поділ на карантинні зони залежно від епідемічної си...