РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Український ринок нерухомості поступово стає повноцінною частиною світового

Впродовж року вітчизняні будівельні та архітектурні роботи неодноразово були відзначені на різноманітних спеціалізованих конкурсах та преміях, що свідчить про суттєвий поступ в напрямку інтеграції українського ринку нерухомості в світовий

1785 11.10.2019 в 07:50



26 листопада відбудеться V Форум нерухомості країн Східної Європи

Український ринок нерухомості розвивається і поступово інтегрується у світовий. Про це повідомила Ольга Соловей - співзасновниця «Українського клубу нерухомості» (URE Club) та організатор V EE Real Estate Forum and Awards, в якому будуть представлені найкращі будівельні та архітектурні проєкти країн Східної Європи.

За її словами, впродовж року вітчизняні будівельні та архітектурні роботи неодноразово були відзначені на різноманітних спеціалізованих конкурсах та преміях, що свідчить про суттєвий поступ в напрямку інтеграції українського ринку нерухомості в світовий. Водночас потужні девелопери все більше уваги звертають саме інноваційні технології в будівництві та сучасні світові архітектурні тенденції. 

«Щороку в Україні з’являються проєкти, що відповідають сучасним світовим тенденціям. Але найкращий виразник розвитку українського ринку – це порівняння із здобутками інших країн, насамперед наших найближчих сусідів», - сказала вона.

У свою чергу, Президент Конфедерації Будівельників України Лев Парцхаладзе, зазначив, що наразі в усіх сегментах українського ринку лише близько 3-5% об’єктів відповідають сучасним європейським та світовим тенденціям в будівництві.

«На моє переконання, лише поодинокі українські проєкти можуть вважатися сучасними. Поки що лише завдяки окремим девелоперам, їхнім інвестиціям та бажанню створювати по-справжньому знакові об’єкти», - сказав він.

На його думку, український ринок є досить перспективним з огляду на прийняті сучасні будівельні норми, зокрема, щодо інклюзивності.

«Нові будівельні норми разом із нещодавно прийнятими законами – це, по суті, нові правила гри, нові умови для діяльності будівельних компаній, архітектурних бюро та дизайнерських студій. Вони створюють позитивне тло для залучення світового капіталу в розвиток українського ринку нерухомості. Держава отримала передумови для переходу на зовсім інший, більш якісний рівень у будівництві: від створення дитячих садків до надсучасних промислових об’єктів. Я переконаний, що у найближчі 5-10 років українські об’єкти посядуть гідне місце серед найкращих світових взірців», - підсумував він.

V Форум нерухомості країн Східної Європи - EE Real Estate Forum and Awards відбудеться 26 листопада. У ньому візьмуть участь представники Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

У рамках Форуму також відбудеться конкурс найкращих проєктів та компаній. Серед номінацій проєктів: Реновація року, Інновація року, Проєкт громадського користування року, Багатофункціональний комплекс року, Житловий проєкт року, Офісний проєкт року, Торгівельний проєкт року, B2B інтер’єр року, Future Project року, Котеджний комплекс року, Готельний проєкт року, Відкриття року. У номінаціях компаній будуть відзначені: Будівельна компанія року, Девелоперська компанія року, Компанія, що управляє нерухомістю, Архітектурна компанія року, Персона року, Компанія, що управляє проєктами, Брокерська компанія року, Юридична компанія року, Консалтингова компанія року.

До складу журі конкурсу увійшли знані світові фахівці ринку нерухомості: Нуно Моутіньо (Grande Solar, Portugal), Нік Коттон (Cushman & Wakefield, Україна), Шимон Войцеховські (APA, Poland), Якуб Левкович (Apakа, Poland), Радомір Цуркан (CBRE, Україна), Міхей Якуб Завадські (MJZ, Poland), Віталій Бойко (NAI, Україна), Ірина Скороходова (Strix, Україна), Ірина Пшенна (Citi Capital Group, Україна), Олексій Чернишов (VI2 partners, Україна), Ліка Кардава (Property, Georgia), Тадеуш Якович (Gleeds, Poland), Губерт Абт (New Work, Hungary), Саймон Скотт (Leslie Jones Architecture, UK), Іраклій Кілаурідзе (Colliers International, Georgia), Андрей Ботіс (NAI, Romania), Дмитро Грильберг (VERTEX UNITED, Україна), Сергій Овчинников (STOKMAN LTD, Україна), Костянтин Кошевацький (PRAGMATIKA MEDIA, Україна), Улрік Райзе (Arrow Architects, Denmark).

На фото: переможець минулорічного форуму у номінації Mixed-use project of the year - Житловий комплекс "Intergal CITY"(Інтергал-Буд).

 
 
Интересные новости:
11.10.2019
2204
В Нью-Йорке в водах Ист-Ривер появилась светящаяся инсталляция - плавучая установка в виде «пл...
10.10.2019
1727
На сайте Верховной Рады законопроект №2189 «О внесении изменений в Закон Украины «О добр...
10.10.2019
2094
Проект Закону №1081 про створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розглянут...
19.04.2024
2109
В США було схвалено запит на отримання дозволу на збільшення висоти хмарочоса, який має намір стати ...
19.04.2024
2183
В основі програми – популяризація професії реставратора, відкриття у вишах по всій країні відп...