РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.788 EUR: 42.382
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.788
EUR 40.000 41.000 42.382
USD 39.670 39.998 39.788
EUR 42.260 42.900 42.382
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

У Києві відбулась конференція з розвитку індустріального будівництва «Industrial 2.0/second edition»

У Києві відбулась конференція з розвитку індустріального будівництва «Industrial 2.0/second edition», організована «Українським клубом нерухомості» (URE Club), учасники якої обговорили стан та перспективи промислового будівництва в Україні

4126 19.09.2019 в 09:09



Інвестиції в створення промислових об’єктів дають змогу залучити близько 10 гривень в суміжних галузях

17 вересня відбулась конференція щодо перспектив розвитку індустріального будівництва. Провідні експерти говорили про обсяги, ключові проекти, тенденції у будівництві промислових, інфраструктурних, складських та логістичних об'єктів, а також трохи про альтернативну енергетику та індустріальні парки. Головний будівельний портал України Build Portal надав медіапідтримку заходу. 

Кожна третя «будівельна» гривня спрямовується на створення промислових об’єктів - про це на конференції з розвитку індустріального будівництва «Industrial 2.0/second edition», організованої «Українським клубом нерухомості» (URE Club), повідомив Голова ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов.

Посилаючись на дані Держстату, Олександ Ротов звернув увагу на те, що за 6 місяців 2019 року в Україні розпочато будівництво майже 400 тис кВ м об’єктів промислової та складської нерухомості, в той же час нові житлові проєкти складають понад 5,6 млрд. м2. Таким чином, співвідношення об’єктів індустріального будівництва і житла зберігаються на рівні 2018 року і становлять 1:12.

Олександр Ротов, Ротов Олександр

За 7 місяців 2019 року обсяг будівельних робіт склав майже 82 млрд грн. При цьому в будівлі промислової та складської нерухомості інвестовано 6,4 млрд. грн, а в комплексні промислові споруди вкладено 18,7 млрд. грн.

«Таким чином, кожна третя «будівельна» гривня спрямовується на створення промислових об’єктів», - зауважив Олександр Ротов.

На думку фахівця, найсучасніший спосіб створення промислових об’єктів – це індустріальні парки. Проте, на його погляд, для розвитку цього сегменту індустріального будівництва, в Україні недостатньо пільг та стимулів.

«Наша спільна мета з новим складом Верховної Ради та уряду – досягти більш ефективних умов для індустріальних парків задля стимулювання як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій в створення нових виробництв», - підкреслив він.

В свою чергу співзасновниця «Українського клубу нерухомості» Ольга Соловей відзначила, що лише від реалізації проєктів зі створення індустріальних парків щорічно Україна може отримати до 2 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій.

Ольга Соловей, Соловей Ольга

За її словами, ініціатива зі створення індустріальних парків цілком залежить від державних ініціатив.

«Індустріальний парк – це бізнес в нерухомості. Держава, в тому числі й місцева влада, повинні створити необхідні умови та надати потенційним інвесторам необхідні гарантії, а також цілу низку преференцій в питаннях, наприклад, отримання дозвільної документації на будівництво тощо», - розповіла Ольга Соловей.

Окрім цього, на думку фахівчині, ще понад 1,5 млрд. доларів можна отримати з реалізації інфраструктурних проєктів.

«Іноземні інвестиції в індустріальне будівництво можуть перевищити 3,5 – 4 млрд. доларів щорічно. Саме розвиток індустріального будівництва може стати рушієм до економічного зростання країни», - підсумувала Ольга Соловей.

Про проблеми розвитку індустріальних парків та про заходи, які могли б значно збільшити привабливість реалізації проектів ІП в Україні, розповів на конференції Валерій Кирилко, CEO компанії EVON Development.

Про те, якої державної підтримки потребують індустріальні парки, кількість яких зросла у рази, говорив у своїй доповіді керівник департаменту ринків капіталу CBRE Ukraine Ярослав Горбушко.

Читайте також про те, що, на думку заступника міністра Лева Парцхаладзе, всю промисловість з Києва треба винести на відстань понад 30 км.



ВИДАТНІ ОСОБИСТОСТІ: ДРУЗІ ТА ПАРТНЕРИ
BUILD PORTAL




Лев Парцхаладзе, Парцхаладзе Лев, Олександр Ротов, Ротов Олександр

Ольга Соловей, Соловей Ольга

Олександр Ротов, Ротов Олександр, Олександр Кіктенко, Кіктенко Олександр, Світлана Шах, Шах Світлана, Олег Ярошенко, Ярошенко Олег







Ольга Соловей, Соловей Ольга, Лев Парцхаладзе, Парцхаладзе Лев, Олександр Ротов, Ротов Олександр

Лев Парцхаладзе, Парцхаладзе ЛевОлександр Ротов, Ротов Олександр



Лев Парцхаладзе, Парцхаладзе Лев, Олександр Ротов, Ротов Олександр



























Ольга Соловей, Соловей Ольга



Ольга Соловей, Соловей Ольга, Світлана Шах, Шах Світлана, Олександр Кіктенко, Кіктенко Олександр








Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal


 
 
Интересные новости:
17.09.2019
3430
6 сентября отпраздновал свой 70-летний юбилей Александр Сергеевич Ротов – опытный и заслуженны...
19.09.2019
3859
«Сила архитектуры. Путь к успешному проекту» – так звучала тема 8-ого Междуна...
19.09.2019
3209
На початку осені українські журналісти відвідали найголовніший у світі центр із розробки тяжких вант...
19.04.2024
5877
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3631
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
15.04.2024
5494
11 квітня 2024 року відбувся RECOVERY CONSTRUCTION FORUM UKRAINE, який об’єднав представників ...