РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 38.950 39.359 39.227
EUR 41.950 42.680 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Кличко дав пояснення: Мораторій на будівництво у Києві торкнеться нових забудов та будівництв з порушеннями - Кличко

Рішення про мораторій на будівництво, яке може ухвалити Київрада, стосуватиметься тільки нових забудов і об’єктів, що зводяться із порушенням закону – таке пояснення дав київський мер Віталій Кличко

2620 12.09.2019 в 07:26



Мораторій може бути проголошений до кінця року

Київський голова Віталій Кличко пояснив, що рішення щодо мораторію на будівництво, яке може прийняти Київрада, буде стосуватися лише нових забудов та об’єктів, що зводяться із порушенням закону.

Він написав про це на своїй сторінці на Facebook:

"Якщо Київрада ухвалить таке рішення і запровадить мораторій, стосуватиметься він виключно нової забудови та документів на неї. Тобто, йдеться про те, що до нового року не розпочинатимуть зводити нові житлові, комерційні об’єкти (крім соціальної інфраструктури)".

Мер стверджує, що розпочатого законного будівництва чи об’єктів, які мають бути законно введені в експлуатацію, мораторій не стосуватиметься.

"Об’єкти ж, що зводяться без документації, або щодо яких документація скасована – в експлуатацію введені не будуть", – наголосив Кличко. І закликав "не зважати на провокаторів і маніпуляторів, які в угоду забудовникам намагаються розповсюджувати брехливу інформацію".

Нагадаємо, що проектом рішення передбачається ввести тимчасовий мораторій на здійснення підготовчих і будівельних робіт на період проведення інвентаризації об’єктів нового будівництва або реконструкції. Інвентаризацію
передбачається провести до 31 грудня цього року.

«Згідно проекту рішення, міська влада планує до кінця року завершити інвентаризацію всього розпочатого на території Києва будівництва. Адже сьогодні погоджує що саме і де споруджується ДАБІ України. А місто отримує інформацію пост-фактум.

Ми налаштовані навести лад із забудовою в столиці. Щоб зненацька, на ділянках, отриманих за часів Омельченка та Черновецького, не виростали монстри. Щоб забудовники через суди не змушували місто видавати містобудівні умови, щоб не велося будівництво на арештованих земельних ділянках. Щоб все будівництво відбувалося виключно законно і з врахуванням інтересів громади Києва", – наголосив Кличко.

Мер підкреслив, що пропонуватиме Київраді ухвалити це рішення за основу і за тиждень опрацювати пропозиції до нього, аби знівелювати можливі негативні наслідки для громадян, у тому числі підприємців.

Раніше ми писали, що есперти вважають, що, виходячи з тексту проекта про мораторій, він торкнеться лише:

  • об'єктів, що за класом наслідків віднесені до СС1 та СС2;
  • індивідуальних житлових, садових та дачних будинків (та господарських будівель і спорід), будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорту;
  • об'єктів, що за класом наслідків віднесені до СС3, та на які не отримано вихідні дані (в т.ч. МУО).

Ознайомитись з проектом Рішення у форматі pdf можна ТУТ >>>

Нагадаємо, що Кабінет міністрів одностайно проголосував за подання президенту щодо звільнення Віталія Кличка.

ГОРЯЧАЯ ТЕМА: Мораторий на строительство в Киеве


 
 
Интересные новости:
11.09.2019
2375
На сайті Київської міської ради з'явився проект Рішення «Про введення тимчасової заборони (мор...
16.09.2019
2239
Що думають учасники ринку про можливий мораторій на будівницство у столиці і які його наслідки прогн...
12.09.2019
2826
Голова Ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов прогнозує зростання цін на...